MY SKIN CARE ROUTINE

BEAUTY
Muutama postaus taaksepäin valitin ihoni huonosta kunnosta, mutta edellisessä postauksessa mainitsin sen paranemisesta (ihan maagisen nopeastikin vielä...). Ajattelin, että ihonhoitopostaus ois siis paikallaan, onhan tämäkin pitänyt tehdä monia, monia kertoja. Erityisen tästä tekee kuitenkin se, että oon vihdoin ja viimein löytänyt mun ihoni tyypin ja siihen sopivat tuotteet - enkä niistä hevilläkään luovu!
Mun ihotyyppini siis on, tadaa, pintakuiva sekaiho! Ei pitäisi tulla yllätyksenä, koska tää on loppujen lopuks aika yleinen etenkin näin Suomen leveyspiireillä. Elin kuitenkin pari vuotta - melkeinpä aina siitä lähtien, kun ihoani rupesin hoitaa - siinä uskossa, että mun iho on kuiva. Käytin kuivalle iholle tarkotettuja tuotteita pitkään, ja aluksihan ne teki tehtävänsä ja muistan olleeni onneni kukkuloilla. Järkytys tulikin parin kuukauden jälkeen, kun iho puhkesi ihan kamalaan kuntoon kaiken sen vääränlaisen kosteutuksen takia.    Mun ihoni rasvoittuu siis tosi helposti etenkin meikin kanssa, kesästä nyt puhumattakaan. Silti mulla on nopeasti kuivuva iho, ja aina silloin tällöin saan kuivia spotteja sinne sun tänne. Vaadin yöksi aina tuhdimpaa kosteutusta kuin päivisin ja kosteutus onkin noussut ihan listaykköseksi mun ihonhoidon tärkeysjärjestyksessä. 
Tän kaiken kuivuuden lisäksi multa löytyy couperosa, joka on siis ruusufinnin "alustava" muoto, ja huonosti hoidettuna siitä voi puhjeta itse ruusufinni. Vastuullista, mutta mähän en siis tiedä oikeaa hoitoa ruusufinniin, joten oon mennyt vähän intuitiolla; katsonut, mitä tuotteet mun naamalle tekee. Couperosaa ei pysty parantamaan, mutta oikeilla tuotteilla sitä saa rauhoitettua miltei olemattomaksi. Tähän mäkin löysin just oikean parannuskeinon, josta lisää tossa alempana!
Mun iho on kaiken tän kuivuuden ja couperosan jäljiltä erittäin herkkä ja ohut. Oli kyse sitten ruokavaliosta, stressistä, huonosti nukutuista öistä tai kuukautisista, niin mun ihoni kyllä jaksaa reagoida ja puhjeta kukkaan - etenkin just silloin, kun sitä ei todellakaan tarvitsisi. Multa jää myös helposti arpia, jos alan liikaa nypläämään epäpuhtauksia. 
MEIKIN POISTO + PUHDISTUSHaluan olla mahdollisimman hellävarainen ihonhoidossa, mutta silti tarvitsen tehokkaita tuotteita, koska oon älyttömän kärsimätön :D Jos mulla on meikkiä, poistan sen aina ensiksi tolla Garnierin SkinActiven öljypohjaisella misellivedellä sekä 1-2 vanulapulla riippuen meikin määrästä. Sen jälkeen huuhtelen naaman lämpimällä vedellä avatakseni ihohuokosia ja otan mun Prego Supersonic -kasvoharjan sekä L300-tuotesarjan herkän ihon puhdistusmoussen puhdistaakseni kasvot jäljelle jääneistä meikeistä sun muista ällötyksistä. Huuhtelen vaahdon pois viileällä vedellä, jotta ns. suljen ihohuokoset eikä niihin pääse muu lika enää koskemaan (viileä vesi myös raikastaa kivasti, joten iho tuntuu oikeasti puhtaalta). 
KASVOVEDETKäytin ennen pelkästään tota Garnierin SkinActiven normaalille ja herkälle iholle tarkoitettua misellivettä, koska toi vei viimeistään kaikki meikkijämät mennessään ja tasoitti ihon ph-arvoa vedellä huuhtelun jäljiltä. Käytän tätä nykyään kans tähän tarkoitukseen, mutta aina sen jälkeen käyn kasvot vielä läpi Garnierin SkinActive aloe veraa sisältävällä kasvovedellä - ja tää on mullistanu mun ihonhoidon!! Näin eron couperosassa ja ihohuokosten koossa jo heti yhden yön jälkeen, en tiedä millä keinolla se onnistui, mutta mun ihonsävy oli ainakin 10 kertaa tasaisempi kuin se oli ehkä koskaan ollutkaan. Käytän tätä etenkin poskille ja leualle vanulapulla taputellen. 
KOSTEUTUSVihdoin mun ihoni tärkeimpään osioon, eli kosteutukseen. Ihan hirvittää, mitä kaikkia tököttejä oon tunkenut mun naamaan silloin, kun olin erehtyny mun ihotyypistäni... Pari vuotta sitten toi Nivean Soft oli kovassa huudossa kaikilla seuraamillani bloggaajilla, joten tottakai mun täytyi myös kokeilla - noh, sille tielle on jääty ja toi on mun luottorasva! Ihanan paksu just yötä vasten ja meikittömänä päivänä (varsinkin talvella) toimii mainiosti päivärasvanakin.    Jos oon meikkaamassa päivällä, laitan meikin alle aina Lorealin Hydra Genius -seerumia/geeliä, joka sisältää myös aloe veraa. Tää on auttanut mua pitämään couperosan kurissa meikin alla, ei enää punaisuus hehku niin pahasti läpi.    Pahassa kuivuudessa käytän Bio Oilia joskus meikin alla tai sekoittaen sitä esimerkiksi meikkivoiteeseen. Joskus laitan tätä ennen nukkumaanmenoa parantamaan pahimpia arpia. Ja päivällä lisäkostetusta kaivatessa suihkautan tätä Lumenen Valo-sarjan suihketta meikin päälle tai meikittömälle naamalle.  
NAAMIOTKäytän aika harvoin naamioita, ennen yleensä tuli kokeiltua sitä, mitä sai esimerkiksi lahjaksi jne. eikä mulla ikinä ollut sellasta oikeasti hyvää versiota kaapissa. Innostuin kuitenkin näistä Lorealin uusista maskeista, kun ne tuli myyntiin ja päätin ihan aluksi kokeilla tätä Pure Clay Glow Maskia mustapääongelman vuoksi. Tää on ihan hyvää tavaraa, vaikka voisi olla jopa parempikin...   Ihan uutukainen, mutta jo ekalla käyttökerralla tehokkuutensa osoittanut Neutrogenan Visibly Clear 2In1 wash-mask on noussut yhdeksi lempparituotteeksi. Käytän tätä tosiaan naamiona noin kerran yhdessä kahdessa viikossa. Tää on ehkä jopa hieman liian kova mun iholle, mutta toisaalta tykkään, miltä tää tuntuu naamalla!
EXTRATNää on juttuja, joita käytän tooosi harvoin, suurimmaksi osaksi vain silloin, kun iho alkaa näyttää pahan puolensa. Down to the Pores -mustapäätarrat on ihan sairaan hyviä, kuten taisinkin jo mainita yhdessä postauksessa. Vaikka näiden muodon mukaan nää on tarkoitettu nenälle, oon laittanut milloin leukaan, millon otsaan... :D Ja toimii!  Basiron on akneiholle tarkoitettu rasva, jota käytän spot treatment -mentaliteetillä - eli pahimpiin finneihin tätä ennen nukkumaanmenoa ja aamulla finni on kuivahtanut. Nyt syksyn kirjoitusten aikaan mulla oli esimerkiksi otsa tosi huonossa kunnossa stressin takia, joten laitoin monta yötä peräkkäin Basironia koko otsan alueelle ja se kuivatti suurimman osan epäpuhtauksista aika nopeasti.    The Body Shopin Tea Tree Oilia on myös tullut kokeiltua, mutta tää ei ehkä ihan niinkään sopinut mulle. Pahimpiin finneihin on yhtä hyvä kuin Basiron, mutta sain tästä pari kertaa aika jännät punertavat jäljet just niiden ihohuokosten kohdalle. Tätä tulee käytettyä siis vaan satunnaisesti.    Yks, mikä yllätti mut ja on edelleen käytössä silloin tällöin on toi komedorauta (sain pari päivää sitten tietää ton oikean nimen!!) eli ns. mustapääkaivuri niinkuin ollaan sitä aikaisemmin kutsuttu :D Vaikka tostakin jää aina jälkiä - kovakouraisuuden takia tosin - tykkään ton hygienisyydestä ja siitä, että ton kanssa pystyy oikeasti työstämään sen koko lian ylös ja pyyhkäisemään pois!
Ihan sairaasti tuotteita, mutta kaikki näistä on sellaisia, jotka auttaa omalla tavallaan mun ihoa. Oon pakkomielteinen puhtaasta naamasta, jonka vuoksi mulla on myös tiukka rutiini iltaisin sekä aamuisin. Käytättekö te joitain näistä tuotteista? :)
  • BEAUTY

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sini,
Tosi kivasti tehty postaus ja tosi kiinnostavan oloisia tuotteita! Tuo Nivean Soft -kosteusvoide on mullakin yks vakkarituotteista, se on vain niin hyvä. Tota L'orealin Hydra Geniusia haluaisin kokeilla, koska kerran kokeilin sitä kaupassa kädelle ja ai että kuinka sileä kädenkin ihosta tuli sen jäljiltä! Ehkä ostan sen vaikka itselleni joululahjaksi jos raaskin... Myös tuollainen komedorauta ois huippukätevä! Mistä oot hankkinu sen?
www.blogger.com/profile/086439380693916571
Emma,
tykkään tosta Lorealista, koska se on vähän tahmainen kuivuttuaan, joten ajattelen sen toimivan myös kivana primerina 😃 tiedä sitten toimiiko oikeasti... komedorauta on The Body Shopista!
www.blogger.com/profile/019225436961484072
Anonyymi
,
Hyvä postaus 😊!