MUN HUONE JUST SELLASENA KUIN SE ON

LIFESTYLE
Olette ihan varmasti törmänneet blogeissa kiertäviin "mun koti just sellasena kuin se on" -postauksiin - mä ainakin oon lukenut monia kyseisiä postauksia mielenkiinnolla. Oli postaus mikä tahansa, yleensä kuvat on huoliteltu, lavastettu tai ainakin roskat, likaiset astiat sun muut turhuudet on siivottu kameran taakse.    Mun omassa tapauksessa yritin etsiä mun huoneesta niin sanottuja epäkohtia, joita näyttää sinne teidän ruuduille, mutta loppujen lopuksi pienessä tilassa on hyvät puolensa - se on helppo pitää siistinä. En kuitenkaan halunnut tästä room touria, joten keskitytään niihin, mitkä usein piilotan kuvistani. 
Mun meikkipöytää voisi kuvata "pikku tilpehöörien tuoliksi", koska tohon päätyy usein jutut, joille a) ei ole paikkaa ja b) on tarvetta esimerkiksi kyseisen päivän aikana (avaimet, lompakko..). Tällä hetkellä vähän sairastellessa tossa näkyy nenäsuihke, ylimääräiset aurinkopuuteri ja poskipuna, käyttöä odottava misellivesi, vesipullo... Sellainen siisti ja kuvauksellinen meikkipöytä on siis vielä haaveissa. 
Tässä hyvä esimerkki siitä, kuinka muun muassa kosmetiikalle ei aina löydy omaa paikkaa. Vaikka siivoan tätä säilytysjärjestelmää (eli Ikean tarjoiluvainua) useinkin, jotenkin se päätyy nopeasti hävityksen kauhistukseksi. 
Kuinkakohan kauan mulla on ollut tuo love-naulakko..? Ainakin siitä asti, kun mun huoneeni sijaitsi vielä yläkerrassa (vanhat lukijat muistaa!). Se on jäänyt aina käyttämättömäksi, mutta lähiaikoina oon keksinyt sille oivan käyttötarkoituksen: märkä pyyhe pääsee siihen yöksi kuivumaan. Eipähän äidin tarvitse valittaa lattialla lojuvasta pyyhkeestä :D Ei mikään visuaalinen näky, mutta ihan käytännöllinen. Usein myös mun laukku löytyy kyseisessä paikassa, koska siitä se on helppo napata mukaan töihin lähtiessä!
Keltaiset, itseväkerretyt paperikukat ovat ihana valmistujaislahja, jotka vielä etsivät parempaa paikkaansa. Näen nuo mun sieluni silmin jossain olohuoneen pöydällä tai keittiössä (omaa kotia odotellessa). Pienestä Iittalan Kastehelmi-kulhosta löytyy kuulokkeet, usein myös avaimet, rannekello, Ted Bakerin karvapallo... Ehkä voisin laittaa siihen tuikkukynttilän visuaalisista syistä.
Katselin pari päivää sitten vanhoja kuvia, ja usein eteen tuli huonekuvia etenkin tästä mun vaaterekistä. Mikä sekamelska se onkaan ollut?! Roikkuvilla vaatteilla ei ole ollut minkäänlaista järjestystä, eikä mekot, topit, kauluspaidat ja neuleet vaan sovi yhteen :D Oon tykännyt tosi paljon, että mun takit on tässä, koska se antaa mulle hurjan paljon enemmän tilaa vaatehuoneen tankoihin. Jotain positiivista siis! :D
Tilapäinen yöpöytä -ratkaisu: pikkulipasto toimii, mutta kukat ja tilapäinen palloyövalo eivät sovi tohon. Lisäksi mun kirjakin vähän vaan lojuu tossa, mutta tässä onkin tarkoitus mennä etsimään uusi lamppu tohon ja lisäksi noi kukat lähtee veks, kunhan se nyt kuivahtaa tosta (edit: pari päivää myöhemmin ne oli jo kuolleet..) :D Mutta tässä tilanteessa toimii!
Mun vaatehuone on verhoineen oiva paikka piilottaa ylimääräiset tavarat ja sotkut. Lattialta löytyvä laatikko ja lyhty etsivät omaa paikkaansa (nekin :D) ja pöytätasolla sijaitsee poikaystävän vaatteet ja peittolakana häntä odottaen. Sen verran sain aikaan, että järjestin tälle toiselle puoliskolle oman pikku laatikon tosta hajuvesien alapuolelta, josta löytyy niin naamanpesuvehkeitä kuin boksereitakin (bongatkaa kuvasta hammasharja!). 
Sellainen sekamelska! Olispa oma koti, että olisi enemmän näytettävää, mutta ehkä tän postauksen voi toteuttaa vuosienkin päästä - sitä siis odotellessa ;-)

Tykkää-merkinnät

Kommentit