KUN SOKERIHAMMASTA KOLOTTAA...

LIFESTYLE
Yks päivä kokeen jälkeen mun teki hiiiirveästi mieli jotain erilaista - ei karkkia, jäätelöä tai muutakaan. Löysin meidän pakkasesta pussin pakastechurroja, ja kas kummaa, johan rupes aivot raksuttamaan. Oon joskus Espanjassa 2009 maistanu ekaa kertaa churroja ja rakastuin, vaikka ylimakeitahan ne on. Miten espanjalaiset voikaan syödä niitä aamupalaksi??  Kuitenkin, valmistusohjeet vaan kouraan ja pienellä soveltamisella sain aikaan tätä ihanaa herkkua. 
Näitä voi siis ostaa mun mielestä ihan hyvin varustetuista ruokakaupoista pakastealtailta. Kuten pussin takana olevat ohjeet määräävätkin, täytyy nää valmistaa joko rasvakeittimessä tai pannulla. Pannulla on mun mielestä helpompi ja nopeampi, varsinkaan jos rasvakeittimen käytöstä ymmärrä mitään (kuten allekirjoittanut...)Ei muuta kuin öljyä tai rasvaa pannulle ihan reilusti ja sen ollessa kuumaa, voi ekat churrot jo kokeilla paistaa. Täytyy myöntää, että tää oli aluksi tosi pelottavaa, ja muutaman kerran roiskuva öljy vähän poltti kättä, joten olkaa älyttömän varovaisia!Kun churroissa oli kiva, kullanruskea sävy, siirretään ne hetkeksi lautaselle, jossa on talouspaperia, jotta ylimääräinen rasva valuisi pois. Tän jälkeen ne voikin pyörittää kaneli-sokeri-jauheessa ja tadaa, valmista!
Suosittelen tarjoamaan nää välittömästi, koska kylmänä nää ei maistu ollenkaan. Jos pelkkä taikinanmaku ei myöskään miellytä, viereen kannattaa laittaa nutellaa, maapähkinävoita tai vaikka kermavaahtoa. 
Sen takaan, että näitä ei hirveästi tarvitse tehdä, sokerihampaan kolotus loppuu hetkessä eikä kyllä hetkeen tule takaisin. Kannattaa silti kokeilla ja soveltaa tota valmistusprosessiakin omaan keittiöön sopivaksi!
Vink vink, täydellisiä perjantai-illalle ;)

Tykkää-merkinnät

Kommentit