KALE KUKKULA

TRAVELLING
Jatketaan taas matkapostauksella! Mulla on hirveä määrä luonnoksissa julkaisua odottavia postauksia, enkä tiiä mistä pitäisi aloittaa. On asupostauksia, ostospostauksia, Turkki-postauksia ja vaikka mitä ja siihen plussataan vielä koulu... Toivotaan, etten postaile tästä matkasta vielä 2015 puolella, haha! Oon huomannu olevani rättipoikkiväsynyt koulun jälkeen eikä koneella istuminen oikein innosta, mutta eiköhän tääkin mene ohi, kun oon totutellut tähän rytmiin.
Mulla ei ole päivistä mitään tietoa, mutta yhtenä vähän synkempänä päivänä ei millään jaksettu jäädä kämpille, kun ei aurinkoakaan voinut ottaa. Meinattiin jo lähteä rantsuunkin, mutta meiltä oli onneksi tosi hyvät näkymät Kleopatra Beachille. Katottiinkin tosi useana päivänä, suunnataanko rannalle, kun siellä paistoi aurinko jo kymmeneltä aamulla, mutta tänäänpä ei paistanut. Päätettiin pitää pieni retkipäivä ja kasattiin nopeasti kamat mukaan ja soitettiin taksi viemään meidät Kale -nimiselle kukkulalle, joka itseasiassa näkyykin tossa alhaalla ensimmäisessä kuvassa. Kale -kukkula oli siis tollanen "nähtävyys", jonne turistit käveli ylös ja alas ja se erotti hyvin Kelopatran ja Kaykubatin rannat.
Näkymät oli kyllä aika hienot, vaikka sumu peittikin kaikki vuoret ja osan Alanyan kaupungista. Noi kivirakennukset ja linnakkeet oli kuulemma joskus ensimmäisen maailmansodan aikaan rakennettuja (ellei vanhempiakin) ja jopa joihinkin torneihin pääsi vierailemaan pääsymaksua vastaan, mutta jonot oli niin pitkät, että me päätettiin suoraan lähteä tallustamaan alaspäin.
Rakastuin noihin kivimuureihin, mun mielestä ne oli niin kauniit ja toi jännää kontrastia siihen kasvillisuuden keskelle. Ylemmästä kuvasta näkyy Kleopatra Beachille, neljännestä kuvasta näkyi Kaykubatille.
Matkalla alas vastaan tuli hirveästi erilaisia paikallisten kojuja, jotka myi asusteita, koruja, ruokaa, sisustusesineitä sun muuta, sekä tällaisia hylättyjä rakennuksia. Mitä alemmas mentiin, sitä enemmän asutusta oli, mutta aika hiljaiselta toi kukkula kokonaisuudessaan vaikutti - tosin ymmärrän. En itsekkään kestäisi jos meidän kadulla vilistäis turisteja joka suuntaan kaiket vuodet.
Yhdessä vaiheessa alkoi onneksi sää kirkastumaan. Ilmasta toki tuli lämpimämpi, mutta oli se kyllä koko päivän ollut jo hiostava ja painostava. 
Matkan varrella oli tosi useita pikkurafloja ja -kahviloita, jotka näytti tosi nätiltä kaikkien niiden kasvien keskellä. Melkein kaikki oli vähän piilossa, mutta mun mielestä niistä tuli vaan mielenkiintosempia silloin. Me kyllä kartettiin ravintolat aika kaukaa, eikä muutenkaan syöty koskaan hiljaisimmissa paikoissa niiden seisovien ruokien takia (enkä muuten suosittele sitä tekemään Turkissa vatsatautien sun muiden vuoksi.)
Löydettiin kuitenkin tosi nätti ja aika vauhdikaskin kahvila, jonne pysähdyttiin vetämään juustokakut ja jätskiannokset. Lisäks, että noi kakut (+ mun jäätelöannos) olivat tosi hyviä ja kauniita, tuolla oli halpaa, eikä ruoka nyt muutenkaan Turkissa maksanut juuri mitään. Istuskeltiin tossa hetken ja kerättiin voimia, kunnes jatkettiin matkaa.
Päästiin alas aika nopeasti, ei meillä mennyt kuin pari tuntia. Onneksi oltiin otettu biksut sun muut mukaan, koska jäätiin loppupäiväksi ottamaan aurinkoa rannalle, jonne suunnattiin suoraan. Kello näytti jo jotain kolmea muistaakseni, joten ranta alkoi olla aika tyhjillään, mikä sopi meille enemmän kuin hyvin!
Auringon laskiessa kerättiin sitten kamppeet ja lähdettiin ettimään jotain raflaa, jossa voitaisiin vetää kunnon päivälliset. Ihanan erilainen päivä ja teki kyllä hyvää päästä liikkelle aamusta asti, kaks viikkoa pelkkää auringonottoa ois ollut jo aika pitkästyttävää. 

Tykkää-merkinnät