HOW TO WASH A MAKEUP SPONGE #LIFEHACK

BEAUTY
Kuten siivoominen ja yleinen siisteys on mulle pakkomielle, myös meikkitarvikkeiden pesu kuuluu nykyään mun viikoittaiseen rutiiniin (sunnuntai-siivouspävän kunniaksi siis tämä postaus). Toisaalta se on myös terapeuttista vaan katsoa esimerkiksi sarjaa ja pestä siveltimet ja meikkisienet. Vaikka siveltimien puhdistus käy vaikka silmät kiinni, on sienien puhdistus aiheuttanut joskus pään vaivaa, ja youtuben hakuhistoria on täynnä "beauty hacks" "beautyblender cleaning hacks" -tyyppisiä hakuja. Koin itse pienen ahaa-elämyksen yhtenä päivänä koittaessani epätoivoisesti saada ruskeita pilkkuja pois mun RealTechniquesin sienestä - nyt halusin jakaa sen teille!
Tässä lähtötilanne: ruskea BB on peitevoiteen ja meikkivoiteen ansiosta likainen, mutta oikea ongelma on noi oranssin RealTechniquesin sienen ruskeat pilkut. Lisäksi oranssia on tullut käytettyä bakingiin. 
Salainen ase on tollanen siveltimien pesualusta (?), jonka joskus viime syksynä tilasin Cocopandalta. Muuten ei tarvitsekaan kuin sienet, vettä ja saippuaa (käytän itse normaalia käsisaippuaa).
1. Kastele sienet. Tykkään itse tehdä tän lämpimällä vedellä, jotta kuivahtanut meikki sienissä liottuu helpommin (en tiiä, onks tällä oikeasti mitään virkaa) ja meikki irtoaisi helpommin. 
2. Hieron saippuaa hetken sieniin, jonka jälkeen lisään saippuaa alustalle ja alan hellävaraisesti hieromaan sieniä tota vasten. Oon ennen tehnyt tän hieromalla sientä käteen, mutta kai se sitten on noi alustan kohoumat, jotka auttavat likaa irtoamaan sienestä. 
Tässä vaiheessa olin hieronut sientä ehkä noin 10 sekuntia, ja nyt jo noin paljon meikkiä oli irronnut. Harvoin joudun toistamaan toimenpiteen, vaan ihan yksi kerta saa kaikki meikkijämät liikkumaan ja irtoamaan. Tarvittaessa kuitenkin teen tätä niin kauan, että itsepäisetkin tahrat irtoavat. 
3. Sitten vaan huuhdellaan sienet hyvin puristellen, jottei saippuaa jää sisälle ja puristetaan kuivaksi. Pesen sienet usein sinä päivänä kun en meikkaa tai sitten illalla ja jätän kuivumaan yön yli. Tässä siis lopputulos! Ruskeat pilkut on poissa eikä tossa BeautyBlenderissäkään näy meikkivoiteen jälkiä. 
Voi hyvin olla, että tätä on vinkattu jo ympäri sosiaalista mediaa, mutta itse en ole vielä törmännyt ja oman kokeilun kautta huomasin tän tavan toimivan. :) Miten te yleensä pesette meikkitarvikkeenne (varsinkin ne meikkisienet)? 
  • BEAUTY

Tykkää-merkinnät

Kommentit