HOW TO || VYÖTÄRÖNAUHAN KAVENNUS

DIY
Te tiedätte mun tuunausinnon, joka puhkeaa aina silloin tällöin ja inspiraation saaneena ryhdyn aika nopeasti toimeen. Oon pariin kertaan maininnut, että esimerkiksi mun mama farkkujen vyötäröt on aikoinaan kaivanneet kavennusta ja tän muokkauksen jälkeen farkut istuu miljoona kertaa paremmin. Löysin tän yksinkertaisen tavan youtubesta, joten krediitti ei todellakaan kuulu mulle, mutta halusin jakaa tän tänne suomenkielisin ohjein. :)
Tässä kavennan mun kirppikseltä löytämääni denimhameen vyötärön, koska hame istui vähän huonosti ja halusin sitä kuitenkin alkaa käyttää nyt kesän tullessa. Samalla tekniikalla oon kaventanut kahdet farkut sekä farkkushortsit.    Tarvitset sakset, ratkojan, lankaa + neulan, leveää kuminauhaa sekä hakaneulan.
1. Tartutaan ihan aluksi vyötärönauhan selkäpuolen nurjalle puolelle, koska tää on helpoin sekä huomaamattomin tapa. Otetaan keskisaumasta saman verran sekä oikealle että vasemmalle, jonne ratkotaan kaksi aukkoa. Kannattaa varoa, ettei vahingossa ratko vyötärönauhaan reikää, vaan pelkästään toi nurjan puolen kangas rikotaan, jotta päästään vyötärönauhan sisään. 
2. Mitataan kuminauha. Mitä enemmän haluat vyötärön kaventua, sen lyhyempi vyötärönauhan tulee olla. Myös ratkottujen kohtien kannattaa olla kauempana toisistaan, jos suuremmalle kavennukselle on tarvetta. 
3. Tässä näkyy, kuinka paljon lyhyempi kuminauha on aukkojen väliin verrattuna. Kaipasin kunnon kavennuksen, koska hame oli vyötäröstä todella iso. Sen jälkeen toiselle puolelle hakaneula kiinni, jotta päästään se pujottamaan tonne vyötärönauhan sisään. 4. Työnnetään hakaneulalla varusteltu pää sisään ja lähdetään kuljettamaan sitä toista aukkoa päin. Kun kuminauhan toinen pää on karkaamassa vyötärönauhan sisään, kiinnitetään se tohon aukkoon toisella hakaneulalla. Tän jälkeen työstetään kangasta vielä sen verran, että saadaan myös sisällä oleva hakaneula toisesta aukosta ulos. 
Tässä nyt nelosvaiheen lopputulos. Molemmat on kankaassa kiinni haukaneuloin ja kangas on rypyttynyt. Tässä vaiheessa on hyvä vaikka sovittaa vaatetta päälle ja katsoa, onko kavennusta liikaa, liian vähän vai just sopivasti. Jos kavennusta on liian vähän, niin sisällä olevaa kuminauhaa voi lyhentää ja tehdä uudestaan vaiheen 3-4. Jos kavennusta on liikaa, niin tässä vaiheessa kuminauha ulos ja uusi, pidempi nauha käyttöön. 
5. Viimeinen vaihe on tosi yksinkertainen: ommellaan kuminauha ensiksi kiinni aukkoihin, sen jälkeen aukot ommellaan toisiinsa kiinni. Tää on aika rumankin näköinen, mutta koska ei olla koskettu vyötärönauhan oikealle puolelle, niin minkäänlaisia ompeleita, lankoja yms. ei näy. Tän takia ompelen tässä vaiheessa käsin, koska ompelukoneella langat näkyisivät myös oikealla puolella. 
Ja tadaa: hame istuu hyvin eikä taakse jää sellaista aukkoa. Kuminauhan ansiosta vyötärö myös venyy tarvittaessa, joten ruokailut sun muutkin onnistuu eikä kiristyksen tunnetta tarvitse pelätä. 
Toivon, että ohjeet olivat selkeät (yritin ainakin selittää mahdollisimman hyvin :D)! Kertokaa ihmeessä jo kokeilette. 
  • Lähetetty: DIY

Tykkää-merkinnät