GLUTEENITON KESÄKURPITSA LASAGNE

LIFESTYLE
Jos vuosi jatkuu samalla tavalla kuin tähän asti, on tää vuosi täynnä uuden kokeilua ja kokemista keittiön puolella. Siinä tavoitteet-postauksessa mainitsin gluteenittomat leivonnaiset ja kesäkurpitsa lasagnen - jälkimmäinen lähti kokeiluun melkein välittömästi postauksen julkaisun jälkeen. Lasagnehan on täysin gluteeniton ja laktoosittoman siitä saa vaihtamalla juuston ja kerman vaan oikeaan versioon. Tää oli älyttömän helppo loppujen lopuksi tehdä, vaikka vaiheita tuntuikin olevan hirveä määrä. Success, meidän katon alla ainakin tykkäs koko perhe!
Kesäkurpitsa lasagne (noin. 6 annosta)2 isoa kesäkurpitsaa700g jauhelihaa2,5dl ruokakermaa○ juustoraastettan. 100g pakastettuja sipulikuutioita○ öljyä vuoan voiteluun ja paistamiseen
Kannattaa aloittaa jauhelihan paistamisesta. Mausta jauheliha ihan oman maun mukaan, me käytettiin runsaasti grillimaustetta ja chilijauhetta, sekä sekoitin joukkoon vähän paprikajauhetta. Yleensähän lasagneen tehdään kunnon jauhelihakastike, mutta jätettiin se väliin, koska lasagneen tulee joka tapauksessa kermaa. Kuullota vielä sipulikuutiot erillisellä pannulla ja lisää jauhelihan joukkoon.  Jauhelihan paistuessa on hyvä leikata kesäkurpitsoista aika paksuja (ehkä noin 1-2cm) siivuja. Kesäkurpitsat voi kuoria, jos haluaa lasagnesta pehmeämpää, mutta me jätettiin kuoret paikoilleen, koska se toi tohon kivaa rakennetta. Siivujen päälle hieman suolaa ennen paistamista.
Sen jälkeen kesäkurpitsasiivut paistetaan nopsaa pannulla, jotta ne pehmenisivät. Muutama minuutti molemmilta puolilta, jonka jälkeen ne jätetään hetkeksi lautaselle jäähtymään. Tässä välissä kerkesi saostamaan ruokakerman kattilassa. Lisättiin kerman joukkoon hieman raastettua juustoa ja kiehautettiin sen verran, että seos oli sopivan paksua. 
Sen jälkeen voidellaan vuoka ja ruvetaan kerrostamaan aineksia päällekkäin: jauheliha, kesäkurpitsa, kerma jne, kunnes kaikki on käytetty. Tehtiin tää todella pieneen vuokaan, joten kannattaa ottaa se huomioon ainesmääriä ja paistoaikoja miettiessä. Joka tapauksessa uunissa 200 astetta noin 30 minuuttia.
Tadaa! En oo tällaista ennen kokeillut, mutta löi pastasta tehdyn lasagnen ihan 6-0. Tää on ihanan täyttävää, ja me ruokittiinkin tällä pienellä vuoallisella 5 hengen perhettä noin kaksi päivää (söin tosin rippeet vielä kolmantena päivänä).   Jos jotain uutta ja erilaista kaipaa, niin tässä on loistava vaihtoehto. 
Ootteko jo kokeillut tätä? Aiotteko kokeilla? :) Kertokaa ihmeessä, miten teillä onnistui.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sini,
Oi että kun näyttää herkulliselta, nälkähän tässä oikein tulee! 😃
http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/
www.blogger.com/profile/086439380693916571
Emma,
haha, tätä postausta tehdessä rupesi kyllä itselläkin tekemään mieli... 😃
www.blogger.com/profile/019225436961484072