FIRSTS OF KARPATHOS

TRAVELLING
Heippa hei pitkästä aikaa! Kotiin on nyt palailtu ja arki iskikin vasten kasvoja samantien maanantaina, mutta kyllä tässä vauhtiin ollaan taas päästy. Nyt vasta kerkesin aamuvuoron jälkeen selaamaan kuvia meidän äiti-tytär reissulta Karpathokselta, ja ai että, haluan vaan takaisin!
Yövyttiin Karpathos Village -nimisessä hotellissa, jossa äiti ja iskä olivat viime vuonna jo olleet. Myös hotellia pyörittävät, ihanat siskokset muistivat äidin ja olivat enemmän kuin innoissaan paluusta. Huoneistohotelli parhaimmillaan rauhallisella alueella, lähellä rantaa, isot huoneet ja pieni, tunnelmallinen uima-allas alue. Jos Karpathokselle halajaa, suosittelen tätä hotellia saman tien :D
Syötiin viikon aikana ihan liikaa kreikkalaista salaattia ja valkosipulileipää, vähän ikävöiden ruisleipää, puuroa ja perus hanavettä. Fetajuusto ei maistu tällä hetkellä yhtään, mutta auringonottoa ja lämpöä on ikävä. Lisäksi mun aikaisemminkin mainitsema ihottuma muuttui matkalla - kiitos merivedessä lillumisen - sen verran, että tää Pohjolan ilmasto ei tee taas yhtään hyvää. Jos siis saisin lentolipun nyt, lähtisin vaikka ilman matkatavaroita :D
Karpathoksen pääkaupunki Pigadia on erittäin pieni ja hiljainen verrattuna esimerkiksi Kreetan Haniaan tai Kyproksen Larnakaan, jossa oon myös käynyt. Tyhjiä asuntoja ja liikehuoneistoja oli ihan valtava määrä, ravintoloitakin tuntui olevan paljon vähemmän kuin yleensä turistikohteissa. Toisaalta olin varautunutkin "ei mihinkään", koska Karpathos ei aktiiviselle ihmiselle oo ihan parhain lomakohde. Auto kannattaa vuokrata ja saari kiertää, mutta eniten toimintaa tapahtuu Pigadiassa - ja sielläkin on silti hiljaista. Tuun tekemään vielä erikseen vinkkipostauksen, kunhan saan loput kuvat muokattua (stay tuned!!)
Kissoja oli Karpahtoksella ihan älytön määrä ja musta kuorituikin pikku kissaihminen Samoin koiria vaelteli ympäri katuja, mutta parasta oli se, että jokaisella oli panta. Yksikään koira ei siis ruumiinrakenteeltaan vaikuttanut nälkiintyneeltä, mikä paransi mun ensivaikutelmaa kyseisestä paikasta. Kuulemma myös rikollisuusaste on pyöreä nolla, jos turvallista kohdetta etsii. 
Jätän tän ensimmäisen postauksen vähän kesken koska a) koulun deadlinet painaa päälle ja b) pidän yllä pientä jännitystä enkä kerro vielä ihan kaikkia yksityiskohtia :D Mutta se tärkein: Karpathos oli ihana ja menisin ehdottomasti vielä uudestaan, koska pienestä saaresta huolimatta paljon jäi näkemättä. 

Tykkää-merkinnät

Kommentit