AMMOPI, KARPATHOS

TRAVELLING
Meijän kauan odottama päiväretki Ammopiin koitti lomaviikon keskiviikkona, jonka säätiedotusta ei oltu katottu kertaakaan (virhe!). Tarkoituksena oli ottaa aurinkoa uudella rannalla, kokeilla uutta lounasravintolaa, joka Ammopista löytyisi ja seikkailla vähän ympäriinsä, jotta voitaisiin sanoa nähneemme jotain muutakin kuin Pigadian.    Päästiin heti aamusta bussiasemalle, josta hetken odottamisen jälkeen hypättiin Ammopiin menevään bussiin. Aikuiselta bussimatka oli noin 2-3€ ja matka-aika oli vajaat 15 minuuttia - ei siis paha bussimatka! Myös aikataulut oli selkeät bussiasemalla eikä tarvinnut arvuutella, milloin Ammopista pääsisi kotiinpäin!
Ammopiin päästyämme meitä odotti ihan järkyttävä tuuli - sellainen, missä mäkään en meinannut saada askelta eteenpäin. Katseltiin hetken ympärillemme ja huomattiin, että rantavaihtoehtoja oli kaksi: tuuliton ja rauhallinen kiviranta tai kaunis, pehmeä hiekkaranta. Me päätettiin valita hiekkaranta, ihan senkin takia, että kiviranta näytti aika täydeltä (ja syy sille selvisi vasta myöhemmin).   Rannalle päästyämme oltiin todettu, että tuuli pöllyttää hiekkaa ympäriinsä aika kovaa vauhtia - iholla tuntui kuin miljoona neulaniskua, kun hiekka löi tuulen mukana. Ajateltiin äitin kanssa kuitenkin jäädä rannalle hetkeksi - nyt, kun siellä kerran oltiin. Kokeiltiin ihanaa matalikkoa, joka jatkui todella pitkälle (lapsiystävällistä, vink vink), ja rantaa reunusti ihanat kalliot, joiden keskellä meni pikkuinen polku pidemmälle rannalle.    Aikamme istuttuamme saatiin tarpeeksemme hiekkatuulesta, joten päädyttiin istumaan kallioille - röpelöstä huolimatta auringonotto onnistui siellä paremmin, koska hiekkapölly ei yltänyt kallioiden keskelle.
Rakastuin tähän isoon kirkkoon, joka sijaitsi bussiasema-parkkipaikka-alueen vieressä - hyvä maamerkki, jos Ammopissa aikoo kävellä enemmänkin. Muutenkin rakastan kreikkalaisia kirkkoja, sini-valkoinen väritys on vaan niin ihanan yksinkertainen ja raikas koristeellisiin kirkkoihin verrattuna. 
Vaikka Ammopi oli muuten ihana, hiekkapölly näkyi etenkin rantravintoloissa. Ne tuntuivat olevan hieman kuolleita, mutta aamukahvia halutessamme päätettiin valita yksi, jonne pääsisi hieman suojaan. Noh, saatiin odottaa vaikka kuinka kauan, kunnes kukaan ravintolasta huomioi meidän olemassaolon - saatiin kuin saatiinkin kuitenkin kahvit, jotka vedettiin nassuun nopeasti jatkaaksemme matkaa. Innokasta asiakaspalvelua ei kannata näin muutenkaan Kreikassa odottaa; vähäsanaisuus on ihan tavallista eikä esimerkiksi kaupoissa kukaan lähde sua seuraamaan. Ravintolaan kuitenkin mentäessä sitä vaatii asiakaspalveluvalmiutta, mikä siellä sun täällä vähän uupui. 
Ammopi on loppujen lopuksi todella hiljainen ja pieni paikka, tosin hotellejakaan ei taida kaupungissa paljoa sijaita - kyseinen kaupunki näytti Karpathoksen todellisen luonteen, koska pääkaupunki Pigadia on menevä kaupunki Ammopiin verrattuna. Muutenkin päiväreissu olisi voinut olla pikkuisen parempi ilman myrskytuulta ja hiekkapöllyä, mutta kaunis ranta oli kaikki, mitä me äidin kanssa tarvittiin - ja se riitti. 
Lomapostauksia vielä tulossa, vaikka matkasta on jo kuukauden päivät aikaa - en vaan millään ole kerennyt muokata kaikkia kuvia, vieläkään! :D

Tykkää-merkinnät

Kommentit