5 THE EASIEST QUICK FIXES FOR YOUR CLOTHES

DIY

Mun elämä aikoinaan muuttui, kun löysin vaatteiden tuunaamisen ihmeellisen maailman. Vaikka en vieläkään ole ammattiompelija tai edes tunne ompelukoneen kaikkia toimintoja, oon saanut kehitettyä omaa osaamistani vuosien varrella. On ihana tunne, kun voi huoletta ostaa vaatteen, joka ei ole ihan täydellinen, mutta josta saa itse muokattua sellaisen - tämä on ehdottomasti auttanut myös kirpparilöytöjä tehdessä. Tavalliset pikakorjaukset ovat oman pukeutumiseni suola, ja haluaisinkin jakaa mun helpoimmat ja nopeimmat vinkit vaatteiden muokkaamiseen.

My life changed years ago when I discovered the amazing world of tuning clothing. I'm not a professional but I've learned so much about fixing clothes and how they fit that I want to use those skills as much as possible. It's amazing when you can buy a piece that's not exactly perfect but you can easily make it fit you better - this has definitely helped me to do amazing finds from thrifting. Regular quick fixes are my favourite and I wanted to share them with you!

Mitä yleensä sitten teen, jos suunnittelen muokkaavani vaatteita?

 • Lyhennän
 • Kavennan
 • Vaihdan napit
 • Lisään nappeja
 • Lisään kuminauhan

So what do I usually do when I'm about to do a quick fix?

 • Cut it shorter
 • Make it slimmer
 • Change buttons
 • Add buttons
 • Add rubber band


Melkein jokaikisiin housuihini oon joutunut kaventamaan vyötäröä, koska isot reidet, pyöreä peppu ja kapeampi vyötärö eivät sovi yhteen. Joko housut istuvat jaloista, mutta ei vyötäröltä tai päinvastoin. Yleisin epäkohta on ankan pyrstö, joka tulee vyötärön ollessa liian iso. Tähän ongelmaan löysin onneksi ratkaisun pari vuotta sitten: kuminauha! Mitä tahansa teetkin, kuminauha on aina hyvä idea, sillä se sopii sekä ala- että yläosien muokkaamiseen. Esimerkiksi ankan pyrstön korjaamiseen kuminauha on näppärä, ja ylläolevat farkut on muokattu juuri sen avulla. Ohje kuminauhavyötäröön löytyykin täältä! Tämä on ehdottomasti mun käytetyin kikka quick fixeihin.

I've had to downsize the waistline of almost every single pair of pants I own because big thighs, a round booty and slim waist don't go well together. All pants either fit on my thighs or on my waist but never both at the same time haha. The most common thing is a duck's tail on the backside of the pants. When I found out about a rubber band, I literally lost it - and now I'm doing the same thing to all pants I have. Rubber band is also nice for tops but definitely my go to quick fix for bottoms. On the picture above I've used rubber band to eliminate the duck's tale and if you want to see how I did it, you can read the Finnish post about it here!

Kuten sanottu, kuminauha sopii myös hyvin yläosille, jos paitaa haluaa lyhentää. Kuvassa on oversize huppari, josta tein ensin cropatun ja sen jälkeen vielä kuminauhalla kiristetyn. Oon myös tuunannut mekosta paidan, ja sen voi käydä katsomassa täältä. Helpompi tapa lyhentää on mitata, leikata ja sen jälkeen viimeistellä helma kääntämällä reunan sisään (jopa kahdesti, jos pelkää purkautumista) ja ommella. Voi, kuinka monta toppia, housuja ja mekkoja oon lyhentänyt juuri jälkimmäisellä tavalla.

As I said, the rubber band works really well for tops too. Here I have cropped an oversize hoodie and then finished the wide hem with rubber band to make it tighter. I've also made a dress into a shirt with using this quick fix method and you can read about it here.

Mulla tuli syksyllä eteeni aivan uusi ongelma, kun löysin kirpparilta nämä ihanat ruutuhousut. Housuissa oleva vyö ei kuitenkaan ollut millään tavalla solmittava tai ylipäätään pysynyt kiinni, joten jotain oli keksittävä. Jotta housut pysyisivät jalassa ja vyötärö tiukkana, päätin hankkia nappeja, jotka voisin ommella vyöhön ikään kuin piiloon - näin sain napitettua vyön paikalleen. Tein samantyyppisen ratkaisun yhteen haalariin, jossa yläosa oli kietaisutyyppinen ja ihan liian avoin; ompelin pienet napit kaula-aukkoon, jotta liian syvä uurre ei paljastaisi ihan kaikkea. Etenkin nämä painonapit ovat helpot nopeisiin projekteihin, koska ne saa ommeltua huomaamattomaksi käsin ja näitä löytyy melkeimpä missä koossa vaan!

Last fall I faced a new problem when I bought these beautiful checked pants. The belt on them was not staying in place or keeping the pants up so I had to figure something out. I decided to buy simple buttons that could easily be hand sewn on the belt. Now every time I wear these pants, I can close the belt with the button and it stays in place all day. I also did kind of a similar thing for a jumpsuit that had a crossing neckline; it was a little too deep so I sewed similar buttons on the backside of the neckline and when I buttoned the jumpsuit, the buttons weren't showing and neither were my boobs. These pressed buttons are great for almost everything because they're easily hand sewn and you can get them in any size you need.

Oli kyse sitten hameesta, housuista, paidasta tai mekosta, aina on mahdollisuus kaventaa. Tämä oranssi mekko oli todella oversized, melkein jopa A-linjainen sen ostaessani, joten pistin hihat heti heilumaan ja mittasin molemmista sivusaumoista pari senttiä sisäänpäin. Käytän usein mallina jo jotain omistamaani vaatetta, jos en ole ihan varma paljon haluan kaventaa/lyhentää - näin varmistan, etten ota vahingossa liian paljon tai liian vähän.

No matter if you have a skirt, a shirt, a dress or a pair of pants, every single one of them is able to make slimmer. This orange dress was really oversized and almost A-shaped when I bought it so I really needed to take a few centimeters off from both sides. I usually use something I already own as a guidance so I won't be cutting too much or too little from the width/lenght.

On olemassa niin paljon mahdollisuuksia, mitä tulee vaatteiden tuunaamiseen. Harvoin tuunailen asusteita tai takkeja, mutta niitäkin on myös kokeiltu. Hyviä vinkkejä ja apuja tuunailuun on myös tekstiililiima, tekstiilivärit ja ylijäämämateriaali, joita ei kannata unohtaa!

There are so many possibilities when it comes to quick fixing your clothing. I rarely try to fix accessories or jackets but I have tried, believe me. And don't forget textile paints and glues or extra material you have when planning on quick fixes!

 • Lähetetty: DIY

Tykkää-merkinnät

HOME DETAILS

INTERIOR

Koti = paikka, jossa on turvallinen ja hyvä olo, ja jossa on mahdollisuus rauhoittua hiljaisuudessa tai riehaantua hyvän musiikin soidessa. Mä rakastan sisustamista, ja visuaalisuus on mulle todella tärkeä asia mitä tahansa teenkin. Kun on oma tila, jota saan työstää mieleni mukaan, inspiraatio ja ideat nousevat ihan uudelle tasolle - sen vuoksi myös sisustuksen nettikaupat ovat olleet ahkerassa selailussa. Vielä koti ei ole täysin viimeistelty, joten kunnon kierrosta mun 34 neliön yksiöstä saatte vielä odotella!

Home = place where I can feel safe and sound, where I'm able to calm down with silence or blast music and get crazy. I love love love decorating and visual details are important to me no matter what I do. Having my own place to work on is really giving me more inspiration and ideas - that's also why I've been searching through all the decor online stores. I haven't finished my home quite yet so you have to wait for the whole tour a little bit more!

Uudet kukat tuovat aina ihanaa tunnelmaa (ja hyviä tuoksuja) kotiin ♥︎

New flowers bring such a good feeling into the apartment, and let's not forget the sweet smell ♥︎

En ole vieläkään päässyt yli mun puumatsku- ja rottinki-innostuksesta, joten lämpimät sävyt jatkavat edelleen sisustusesineissä, kuten tyynyissä, tauluissa ja koreissa.

I'm still not over my excitement for wooden materials and that's why warm tones are still a big part of my decoration.

Söpöt purkit ovat aina olleet mun heikkous, mutta tämä kahvipurkki on varmaan paras löytö, mitä oon tehnyt!

Cute jars have always been my weak spot but this coffee jar is definitely the best find I've ever made!

Multa puuttuu vielä kunnon taso televisiolle, joka on tarpeeksi korkea ja leveä. En myöskään ole varma, haluaisinko sen valkoisena vai puisena, joten pohdittavaa riittää. Taulutkaan eivät ole vielä päässeet seinälle, joten tunnelma on osittain kylmä ja liian karu - en vaan millään haluaisi naulata seinään reikiä, mutta tauluteipitkin voisivat vahingoittaa maalattua seinää, joten tämäkin ongelma on ratkaistava. Tekemistä siis riittää...

I'm still missing a proper stand for my tv which would be high and wide enough. I don't know if I want it to be white or wooden so that's also something I need to think about. There're still no posters on the walls either because I don't know how to put them there; with nails or tapes but both of them could definitely ruin the walls. Oh, so much to do...

Aurinko näyttäisi paistavan nyt sen verran kirkkaalta taivaalta, että taidan lähtee kävelylle - ihanaa lauantaita!

The sun is shining so bright right now that I need to go for a walk - have a lovely Saturday!

Tykkää-merkinnät

OUTFITS I'VE BEEN WEARING

OUTFITS

Tajusin yhtäkkiä, etten ole tehnyt asukoostetta taas pitkään aikaan, ja kuvia on kertynyt marras-, joulu- ja tammikuun ajalta. Tavallaan on ollut ihanaa, ettei kunnon talvea ole ollutkaan, niin on saanut enemmän variaatiota asuihin, mutta toisaalta vähän säälittää kaikki paksut talvivaatteet, jotka on jäänyt käyttämättä.

I suddenly realized that I haven't posted an outfit recap in a long time. I have outfits from November till January and I'm dying to show them to you. It's been quite nice that the real Finnish winter hasn't hit here yet so I've had more options for my outfits but at the same time I feel bad for all the winter clothing I haven't worn at all this year.

1. Asu uusissa mama farkuissa. Tää takki ja nämä tennarit on jämähtänyt mun päälle, mutta ne sopii niin hyvin kaiken kanssa!

1. An outfit in my new mom jeans. This jacket and these shoes have been glued on me lately but they go so well with everything!

2&3. Niin kuin sanoin, kengät ja takki.. :D Oon myös rakastunut leveälahkeisiin housuihin ja omistan jo neljät parit, hups!

2&3. As I said, these shoes and the jacket haha. I've also found my love for wide leg pants!

4. Leveälahkeiset housut saavat jatkoa. Ne menee niin hyvin juhlaan sekä arkeen vaan yläosia ja kenkiä vaihtamalla.

5. Tämä asu on niin mua kuin mahdollista: suorat housut, crop top, nilkkurit ja oversized takki. Niskaponnarilla, tottakai.

4. Wide leg pants continuing. They fit so well for party but also go well doing daily stuff, you only have to change the top and shoes.

5. This outfit is so me: black suit pants, a crop top, boots and oversized jacket. With a low bun, of course.

6. Rakastin mun uuden vuoden asua! Nää glitterpökät oli ihan loistavat uuden vuoden juhlintaan ja veivät kyllä huomion!

6. I loved my look for The New Year's Eve. These glitter pants were a perfect choice for celebrating and they definitely caught eyes!

7&8. Täysin sama asu eri housuilla ja eri pituisilla hiuksilla! Täysin sama määränpää myös, nimittäin jäähalli.

7&8. The exact same outfit with different black pants and different length hair! The exact same destination too, an ice rink.

9. Lempparielementit samassa asussa: iso takki, leveälahkeiset housut ja lempparitennarit = täydellistä!

9. My favourite elements in one outfit: big jacket, wide leg pants and fav sneakers = perfection!

Huomasitteko yhteneväisyydet? Mikä asu oli teidän lempparinne?

Did you find the similarities? Which one was your favourite?

Tykkää-merkinnät