7 SYNTIÄNI

LIFESTYLE
Mä oon aina vähän karttanut postaushaasteita, enkä hirveen innolla niitä muista blogeista luekaan. Toisaalta joskus haasteet on hyvä tapa kertoa itsestään asioita, joita lukijat eivät välttämättä vielä tiedä - joten annetaan mahdollisuus. Jos luette ahkerasti muitakin suomalaisia blogeja, ootte varmasti törmänneet 7 syntiäni -postauksiin, joka mun mielestä olisi hauska toteuttaa. :)
Herkuttelusyntini - Oon todella perso makealle, mutta etenkin karkeille. Mut voi usein löytää Filmtownista (parhaat irttarit ikinä!!), jonne usein suuntaan joko piristääkseni itseäni tai koska haluan nauttia esimerkiksi jostain Netflix-sarjasta irttaripussin kanssa :D Lisäksi en osaa pitää kiinni karkkipäivistä vaan annan itselleni luvan herkutella silloin tällöin. 
Ihonhoitosyntini - Mä en siedä valkopäitä. Mulla on kaamea tarve saada valkopäät puristettua samantien pois, mikä usein johtaa myös esimerkiksi mustapäiden tai muiden epäpuhtauksien nyppäilyyn. Seuraavana päivänä kasvoissa näkyykin jo enemmän epäpuhtauksia ja puhjenneita finnejä. Pitää päästä tästä eroon!
Siivoussyntini - Mun huoneessa on seinällä hylly, joka tällä hetkellä riippuu sänkyni ylipuolella. Pidän siinä muutamia juttuja, jotka olisi ihan helppo siirtää pölyjen pyyhkimisen tieltä - mutta ei. En muista milloin viimeksi oisin siitä pölyt pyyhkinyt, koska se on kuitenkin korkeudella, ettei kyseinen sotku näy mihinkään. Ennen lakkiaisia voisi tarttua rättiin... :D
Hiussyntini - Käyn ihan kamalan harvoin kampaajalla. Paitsi just eilen marssin hiustenleikkuuseen ja värjäykseen, mutta latvojen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta voisi olla ihan fiksua vierailla siellä useammin kuin kerran kaksi vuodessa. Lisäksi skippaan hiusmaskit, vaikka erilaisia purkkeja ja purnukoita odottaa nytkin kylppärin kaapissa. 
Ystävyyssyntini - Oon älyttömän huono pitämään yhteyttä vähänkin kaukaisempiin kavereihin ja tapaamisetkin järjestyy usein toisen toimesta. En tiedä, mikä siinä on, mutta on tosi vaikeaa häiritä muita ja kysyä koska nähdään. Toinen synti on ehdottomasti mun ujous tutustumistilanteissa; en itse uskalla mennä tuntemattomille tai puolitutuille juttelemaan, mutta jos he aloittavat keskustelun, niin mun ujoudesta ei näytä olevan tietoakaan. 
Parisuhdesyntini - En oo yhtään romanttinen. Toisaalta tää ei ole edes synti, koska ihmiset on erilaisia, mutta romanttisuus on aina näyttäytynyt mulle vähän vastenmielisenä. Oon kuitenkin ruvennut arvostaa romanttisia juttuja, kunhan ne eivät ole ällönkliseisiä. 
Pukeutumissyntini - Käytän liikaa samoja vaatteita, vaikka mun tekisi mieli pukeutua paljon monipuolisemmin. Syyksi uskottelen rahapulan, vaikka ainahan sitä voisi olla fashionista pienemmälläkin budjetilla. 
Onko teillä samoja juttuja vai minkälaisia syntejä teiltä löytyy? :)

Tykkää-merkinnät

HOW TO || VYÖTÄRÖNAUHAN KAVENNUS

DIY
Te tiedätte mun tuunausinnon, joka puhkeaa aina silloin tällöin ja inspiraation saaneena ryhdyn aika nopeasti toimeen. Oon pariin kertaan maininnut, että esimerkiksi mun mama farkkujen vyötäröt on aikoinaan kaivanneet kavennusta ja tän muokkauksen jälkeen farkut istuu miljoona kertaa paremmin. Löysin tän yksinkertaisen tavan youtubesta, joten krediitti ei todellakaan kuulu mulle, mutta halusin jakaa tän tänne suomenkielisin ohjein. :)
Tässä kavennan mun kirppikseltä löytämääni denimhameen vyötärön, koska hame istui vähän huonosti ja halusin sitä kuitenkin alkaa käyttää nyt kesän tullessa. Samalla tekniikalla oon kaventanut kahdet farkut sekä farkkushortsit.    Tarvitset sakset, ratkojan, lankaa + neulan, leveää kuminauhaa sekä hakaneulan.
1. Tartutaan ihan aluksi vyötärönauhan selkäpuolen nurjalle puolelle, koska tää on helpoin sekä huomaamattomin tapa. Otetaan keskisaumasta saman verran sekä oikealle että vasemmalle, jonne ratkotaan kaksi aukkoa. Kannattaa varoa, ettei vahingossa ratko vyötärönauhaan reikää, vaan pelkästään toi nurjan puolen kangas rikotaan, jotta päästään vyötärönauhan sisään. 
2. Mitataan kuminauha. Mitä enemmän haluat vyötärön kaventua, sen lyhyempi vyötärönauhan tulee olla. Myös ratkottujen kohtien kannattaa olla kauempana toisistaan, jos suuremmalle kavennukselle on tarvetta. 
3. Tässä näkyy, kuinka paljon lyhyempi kuminauha on aukkojen väliin verrattuna. Kaipasin kunnon kavennuksen, koska hame oli vyötäröstä todella iso. Sen jälkeen toiselle puolelle hakaneula kiinni, jotta päästään se pujottamaan tonne vyötärönauhan sisään. 4. Työnnetään hakaneulalla varusteltu pää sisään ja lähdetään kuljettamaan sitä toista aukkoa päin. Kun kuminauhan toinen pää on karkaamassa vyötärönauhan sisään, kiinnitetään se tohon aukkoon toisella hakaneulalla. Tän jälkeen työstetään kangasta vielä sen verran, että saadaan myös sisällä oleva hakaneula toisesta aukosta ulos. 
Tässä nyt nelosvaiheen lopputulos. Molemmat on kankaassa kiinni haukaneuloin ja kangas on rypyttynyt. Tässä vaiheessa on hyvä vaikka sovittaa vaatetta päälle ja katsoa, onko kavennusta liikaa, liian vähän vai just sopivasti. Jos kavennusta on liian vähän, niin sisällä olevaa kuminauhaa voi lyhentää ja tehdä uudestaan vaiheen 3-4. Jos kavennusta on liikaa, niin tässä vaiheessa kuminauha ulos ja uusi, pidempi nauha käyttöön. 
5. Viimeinen vaihe on tosi yksinkertainen: ommellaan kuminauha ensiksi kiinni aukkoihin, sen jälkeen aukot ommellaan toisiinsa kiinni. Tää on aika rumankin näköinen, mutta koska ei olla koskettu vyötärönauhan oikealle puolelle, niin minkäänlaisia ompeleita, lankoja yms. ei näy. Tän takia ompelen tässä vaiheessa käsin, koska ompelukoneella langat näkyisivät myös oikealla puolella. 
Ja tadaa: hame istuu hyvin eikä taakse jää sellaista aukkoa. Kuminauhan ansiosta vyötärö myös venyy tarvittaessa, joten ruokailut sun muutkin onnistuu eikä kiristyksen tunnetta tarvitse pelätä. 
Toivon, että ohjeet olivat selkeät (yritin ainakin selittää mahdollisimman hyvin :D)! Kertokaa ihmeessä jo kokeilette. 
  • Lähetetty: DIY

Tykkää-merkinnät

♥♥♥ JUST NYT

LIFESTYLE
Podcastit - Siinä, missä Suomipopin Aamulypsyn kuuntelu on nykyään rutiini, oon myös löytänyt podcastit. Tällä hetkellä lemppareita on bloggaajien Mariannan, Elisan ja Saran podcast Yksillä (Supla), sekä Lindan ja Alexan podcast Nonsense (Iphonen podcasts-sovellus). 
Aurinkoterassi - Meijän uusi terassi, josta kerroinkin muutama postaus takaperin, on ihan ykköspaikka sarjojen katsomiselle, auringonotolle, fiilistelylle, postausten kirjoittamiselle ja vaikka aamupalalle.
MM-kisat - Kun jääkiekko sujuu Leijonilta, sujuu myös mun kommentointi, joka nykyään on jo ihan vitsin aihe. Uskokaa tai älkää, oon myös innoissani jalkapallon MM-kisoista! Tulosten arvailujen, jännityksen ja kannustamisen täyteinen kesä tulossa :D
Työt - Nyt, kun lukio on loppu, on myös ihan uus asenne ja motivaatio töissä. Vaikka takaraivossa kolkuttelee tuleva ura ja koulutus ja toiset työpaikat, oon tällä hetkellä ihan tyytyväinen. Tekemistä kuitenkin riittää, rahaa saa säästöön eikä aika käy pitkäksi, kun kaikki muutkin painaa duunia!
Blogi - Motivaatio myös bloggaamiseen on huipussaan ja tälläkin hetkellä luonnoksissa komeilee kolme valmiiksi kirjoitettua postausta. Pidetään peukkuja, että tää kestää, ja että muistan kantaa kameraa (tai vaihtoehtona kaivaa kännykän kameran esiin) aina mahdollisuuden tullen. 
Kesä - ihanaihana kesä ja sen mukana tuomat ruskettuneet sääret on ehkä parasta, mitä tiiän. Lisäksi rannat, terdet + viini, kesävaatteet, ulkona syöminen, kirkkaat aamut ja illat, pisamat... Näitä riittäisi :D
Ihanaa viikonloppua ♥

Tykkää-merkinnät