MITÄ LUKIOSTA JÄI MIELEEN?

LIFESTYLE
Turhat paineet. Jos on yhtään samanlainen kuin mä - ylistressaaja, huono toimintakyky paineenalaisena jne. - niin lukio saattaa aika ajoittain käydä älyttömän raskaaksi. Ties kuinka monta yötä ja päivää vietin ton kolmen vuoden aikana miettien asioita, jotka tuntui silloin elämääkin suuremmilta.   Hyvä esimerkki - jolle nykyään jo naureskelenkin - on ensimmäinen pitkän matikan kurssi, joka osoittautui hieman vaikeammaksi kuin olin ajatellut. Itkin jopa äitille sitä, kuinka en tulisi pääsemään kokeesta läpi, mikä pohjanoteeraus se olisi ja kuinka mun ahkera opiskelu ei ollut tuottanut yhtään tulosta. Tuloksena kokeesta 4½, joka mun onnekseni nousi vitoseen ja sen avulla sain kurssin läpi :D Heti tän kurssin jälkeen mulla alkoi mennä paremmin ja nyt yo-kokeesta - alustavien mukaan - saisin C.   Itseensä uskominen on yks tärkeimmistä asioista lukiossa. Jos pystyy pitämään positiivisen asenteen kurssista sekä omasta osaamisestaan, lukio helpottuu heti. Myös tietynlainen itsensä motivointi auttaa näiden turhien paineiden vastustamisessa. Mä esimerkiksi ajattelin koko fysiikan ja kemian ykköskurssien aikana, että kun panostan näihin nyt, mun ei tarvitse enää ikinä opiskella niitä uudelleen :D  Valitettavasti ite jouduin opettelemaan itseluottamusta yo-kokeiden alla, ja se jos jokin lisäs stressiä. Muun muassa pakollisissa aineissa tiesin järkiajattelulla pärjääväni, mutta epätoivo valtasi etenkin edellisinä iltoina. Ja taas ihan turhaan, koska loppujen lopuksi oon ihan tyytyväinen alustaviin tuloksiini!
Kaverit tulee (ja menee). Kuten aina uuteen kouluun ja uusiin piireihin siirryttäessä tulee tutustuttua uusiin ihmisiin ja sitä kautta syvennettyä kaverisuhteitaan. Oon itse älyttömän ujo ja introvertti ihminen luonnostaankin eikä se ole oikein koskaan häirinnyt mua. Yläasteen tyttöporukkamme hajotessa tuntui kuitenkin vähän orvolta ja lukion alkaessa jännitys oli huipussaan.    Mikään ei toisaalta ole ikuista, eikä myöskään kaikkien kanssa osu aina yks yhteen. Sille ei voi mitään, ja hyvä asenne onkin olla miellyttämättä muita. Ylläripylläri tasapainottelin tän asian kanssa todella kauan, mutta voin nykyään sanoa suoraan, että aion olla oma itseni missä vain seurassa. Ne, jotka musta tykkäävät ja haluavat viettää aikaa mun kanssa, niin jes ♥    Oon lukion aikana syventänyt vanhoja kaverisuhteitani hurjasti, tutustunut uudestaan vanhoihin tuttuihin ja saanut uusia tuttavuuksia, kavereita sekä ihan ystäviä, jotka ovat tehneet mun lukioajasta parhaat kolme vuotta! Ujoudesta huolimatta parasta on joskus heittäytyä vaan mukaan ja pitää hauskaa!
3 vuoden lisäaika? Mä pidin lukiota vähän itsestäänselvyytenä, vaikka ysillä opon kanssa ammatteja harkitessa vähän kaikki kiinnosti. Toisaalta lukio antoi siis miettimisaikaa ja mahdollisuuden valita, mihin suuntaan haluaisin lähteä. Jos ihan totta puhutaan, mulla on kolmen vuoden aikana pysynyt tietyt alat mielessä, mutta silti sen ykkösvaihtoehdon valinta on ollut haastavaa. Vielä ysillä mulla oli mielessä yks tietty juttu, joka olisi voinut kiinnostaa, mutta lukio meni silloin etusijalle. Loppujen lopuksi lukio siis saattoi enemmänkin sekoittaa mun ajatuksia kuin antaa kolme vuotta lisäaikaa päätökselle, minkä vuoksi oon nyt aloittamassa välivuotta. Tulevaisuus on siis ihan auki :) Jos siis tiiät, mitä haluat eikä lukion suoritus seiso sen tiellä, niin go for it!
(Kohtuullinen) itsekkyys on terveellistä. Kuten jo yläasteella painotettiin, lukiossa sai paljon enemmän vastuuta opinnoistaan ja tulevaisuuden suunnittelustaan, jonka vuoksi myös omista päätöksistään piti osata pitää kiinni. Huomasin ite, että asioiden priorisoimisesta tuli merkittävämpää, kun koulujuttuja alkoi kasaantumaan. Joskus oli siis pakko sanoa ei joihinkin juttuihin, koska dead linet huutaessa hoosiannaa alkoi stressikin vaikuttaa työkykyyn. Mun vinkkinä siis, että mielummin hoitaa tärkeät asiat pois alta välittömästi! Lukiossa on kuitenkin kyse oman osaamisensa parantamisesta, ja etenkin jatko-opintoihin lähdettäessä merkittävämpää on oma opiskelu kuin se Netflix :D
Alle kuukaus vielä lopullisiin yo-tuloksiin ja lakkiaisetkin on jo nurkan takana - jännää! Ketkä teistä valmistuu nyt tänä keväänä? :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

LUKUTOUKAN PALUU

SHOPPING, LIFESTYLE
Menin lauantaina ihan pikkiriikkisen innostumaan, kun pääsin pitkästä aikaa kirjakaupan hyllyille nuokkumaan. Päämääränä oli löytää jotain luettavaa, joten en suostunut lähtemään Suomalaisesta tyhjin käsin. Takaraivossa on ollut jo hetken aikaa Cara Delevingnen Mirror mirror -kirja, mutta en sitä löytänyt (kai se sitten on tilattava, hmm...) ahkerasta silmäilystä - ja monesta vierailusta Suomalaiseen - huolimatta.    En ole pariin kuukauteen lukenut mitään kaunokirjallisuutta, muun muassa kirjoitusten takia. Illat meni muistiinpanoja kerratessa tai Netflixin parissa rentoutuessa. Ei mulla kyllä kirjoja lukemattomana lojunutkaan, joten se siitä sitten :D Tää jostain hassusta syystä vähän ahdisti, koska lukeminen iltaisin on jo kauan ollut mulle osa rutiinia, ja halusin kovasti päästä taas kiinni siihen rytmiin. 
Oon lukenut ainoastaan kaksi kirjaa englanniksi mun elämän aikana (toinen koulua varten, toinen, koska suomennosta en jaksanut odottaa), joten ajattelin, että olisi hauskaa ja hyödyllistä lukea pitkästä aikaa muulla kuin suomen kielellä. Värikäs ja söpö kansi herätti mielenkiinnon ja tää Sophie McKenzien Sweetfreak lähti ihan viime metreillä mukaani.    Kirja kertoo Careysta ja Ameliasta, joista jälkimmäinen saa kiusakseen anonyymin nettikiusaajan - Sweetfreakin. Amelia luulee Sweetfreakin olevan Carey ja tämä aiheuttaa hankaluuksia ystävysten välille. Carey päättää alkaa selvittämään, kuka on näiden ilkeiden kommenttien takana, mutta tapahtumat vaikuttavat internetin sijasta myös oikeaan elämään, jonka vuoksi Careylla on kiire paljastaa oikea Sweetfreak. 
Eilen illalla kerkesin jo aloittamaan tän Helen Fieldingin Bridget Jones - vauvapäiväkirjan. Oon lukenut muutamat muut Bridget Jones -kirjat ja katsonut elokuvat ja ai että, rakastan näitä ♥ Harva kirja saa mut nauramaan ääneen, mutta tässä yks kirjailia, joka takaa sen! Tässä kirjassa Bridget saa tietää olevansa raskaana, mutta kuka onkaan lapsen isä? Ikisinkku nelikymppinen isättömän lapsen kanssa kuulostaa just sellaselta sunnuntaipäivän aivot narikkaan -kirjalta, joten tää oli pakko saada lukea ensimmäiseksi.
En ole oikein koskaan tykännyt dekkareista, vaikka esimerkiksi rikoselokuvat kiinnostaa kovasti. Toisaalta Agatha Christien rikoselokuviin en oo koskaan pettynyt, joten päätin antaa Kuolema Niilillä mahdollisuuden.    Rikas Linnet Ridgeway on tottunut saamaan kaiken minkä haluaa - lukuunottaen ystävänsä sulhasen. Vasta tutustuessaan köyhään Simon Doyleen, ystävän sulhanen unohtuu, ja Linnetin ja Simonin häät aiheuttavatkin aikamoista kaaosta. Häämatka muodostuukin painajaiseksi mustasukkaisuuden ja kateuden vuoksi... 
Toinen kannen perusteella valittu, englanninkielinen kirja on Talulah Rileyn Acts of Love. Tää kertoo sinkkutytöstä Bernadettesta, joka on palavasti rakastunut ystävänsä kihlattuun Timiin. Toki Bernie ja Radleykin ovat hurmaavia, mutta he eivät ole sama asia kuin Tim - eikä Bernadette hyväksy kieltävää vastausta. 
Ootteko lukenut joitain näistä kirjoista? :)

Tykkää-merkinnät

Kommentit

SOFT GLAM + BEAUTY BAY REVIEW

BEAUTY
Se oli 16. tammikuuta, kun sain kaverilta screenshotin Anastasia Beverly Hillsin tulevasta paletista; se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Pidin kauan silmällä, josko tämän Soft Glamin julkaisupäivä tulisi jo siviilienkin tietoon ja ihastelin kuvia näistä todella maanläheisistä, ihanista sävyistä. Kun paletti sitten vihdoin ja viimein maaliskuussa (?) ilmestyi nettikauppoihin, päätin, että tilaan tän vielä parin viikon sisään. 
Lopulta tilasin tän pari viikkoa sitten, kun kirjoitukset olivat viimein ohi ja halusin palkita itseni tavalla tai toisella. Monien arvosteluiden ja kokemusten pohjalta uskalsin lähteä kokeilemaan ensimmäistä kertaa Beauty Bayta, josta etenkin kaverit olivat useasti tilanneet. Ja ei muuta kuin kuumeisesti odottelemaan sekä tracking code -sähköpostia että saapumisilmoitusta...
Kuten aina, sain sähköpostia onnistuneesta tilauksesta sekä maksusta, mutta viikko tilauksen jälkeen sain yllätyksesi sähköpostia, ettei tilausta voitu lähettää (syy jäi mulle hieman tuntemattomaksi). Tästähän syntyi isompiki rumba, koska yrittäessäni sitten kirjautua Beauty Bayn sivuilleni, en enää päässytkään sisään. Oon todella kärsimätön a) sen takia, että odotan kaikkia tilauksiani saapuvaksi kuin kuuta nousevaa ja b) kyse oli kuitenkin viidenkymmenen euron paletista, joka näin työttömänä tuntuu lompakossa melkoisesti.    Yritin sitten palauttaa salasanaa, mutta en aluksi saanut edes sitä reset password - sähköpostia, joten päätin lopettaa siltä päivältä. Muutamat raivosnäpit lähti kyllä kavereille :D Kokeilin sitten seuraavana päivänä uudestaan kirjautumista saadessani uuden salasanan, ja päästessäni tarkastelemaan tilaustani, huomasin, että tilaus oli jo lähetetty. Ette voi kuvitellakkaan, miten hämmentynyt olin :D Tässä välissä olin kerennyt myös lähettämään sähköpostia, jossa vaadin rahojani takaisin tai jotain hyvitystä, mutta tähän en ikinä saanut vastausta.    Muutaman päivän jälkeen (eli viime viikonloppuna, jos en väärin muista) sain kuitenkin sähköpostia, että kaikki oli nyt kunnossa ja tilaus on nyt tulossa, mutta minkäänlaista seurauskoodia mulle ei tullut kuin vasta maanantaina. Ja nyt vihdoin ja viimein tänään sain oman Soft Glamini käteen!
Käteen jäi kuitenkin negatiivinen kokemus niin Beauty Baysta kuin heidän asiakaspalvelustaan, joten tuskin uutta kertaa olen kyseisestä nettikaupasta valmis tilaamaan!
Itse paletti oli kuitenkin odottamisen arvoinen, koska saadessani postipaketin auki en voinut muuta kuin toistella sanaa 'vau' (ja hiplailla sävyjä jo ennen kuvaamista) :D Onhan nää nyt niin nättejä, tyttömäisiä, hempeitä ja kesäisiä sävyjä! En vielä luomille ole palettia kokeillut, mutta swatchit saivat odotukset korkealle; fall outia kertyy ihan yhtä lailla kuin omistamastani Subculture-paletista, joten itseäni se ei häiritse ollenkaan. Lemppareitani on ehdottomasti Orange Soda, Bronze, Dusty Rose sekä Burnt Orange! Myös Sultry herätti mielenkiintoa - mut voi todennäköisesti bongata glitterluomilla tänä kesänä :D 
Omistatteko te jo tätä palettia? Entä muista ABH:n paletteja? :) Voisin tehdä vielä kunnon review-postauksen tästä ja ehkä jopa vertailla Subcultureen, mitäs tykkäisitte? 

Tykkää-merkinnät

Kommentit