100 AAMUA, KOKEITA & ULKOILUA

LIFESTYLE
Ihanaa, viimeinen koe oli tänään, joka tarkoittaa vapaata viikonloppua (tosin vaan koulujutuista, töitä on silti tiedossa..). Tänään oon pitkästä aikaa ottanut rennosti, kattonut Modern Familya, käynyt lenkillä, jopa ottanut kynän kauniiseen käteen ja piirrellyt - ja nyt on aika vihdoinkin kirjoittaa postaus. En muista millon viimeks olisin postannut näin myöhään, yleensä ajastan postaukset aina aamuille, mutta vaihtelu virkistää :D 

Maistoin ekaa kertaa tota maidotonta Ben&Jerry's -jätskiä - yhtä hyvää kuin muutkin! || 100 AAMUA Oli niin hauska päivä, voisin juhlistaa lukiota tällä tavalla vähän useamminkin! || Opiskelua (tai siis katoin Frendien vikoja jaksoja...) || 100 aamun kunniaksi lähettiin kouluporukalla baariin, ilta vierähti vähän myöhäsemmäksi kuin pitikin. Hyvä loppuu aikanaan ja niin myös tää ilta...
Kokeilin yks aamu smoothie bowlia kaiken maailman täytteillä - hyvä varmaan kuumille kesäaamuille, mutta ei ihan mun makuun || Kaivoin vähän vanhempia paletteja laatikoiden pohjilta ja tein pinkin silmämeikin. Jos ennen näytettiin silmätulehduksen saaneelta niin nyt meni jo paljon paremmin (ja toi filter sopi tohon lookiin täydellisesti ) || Syksyn tullessa ja ilmojen viiletessä on tullut käytyä kävelyllä ja juoksemassa paljon useammin kuin esimerkiks kesällä. Yks ilta otettiin Ainon kanssa koiratkin kainaloon
Mitäs teille kuuluu? :)

Tykkää-merkinnät

7 + 1 VINKIT KIRPPUTORILLE

SHOPPING
1. Tutki kaikki lähikirppikset! Tätä ei tarvitse tehdä yhdessä päivässä, koska mielipide kirpputorin kokonaisuudesta ei välttämättä synny yhdellä käynnillä. Niin pienet kuin isotki kannattaa katsastaa pariin kertaan ja ottaa huomioon pari asiaa; kirpputorin koko, valoisuus, sijainti sekä myyjät. On aika turhauttavaa kiertää kirppistä, jossa myydään joko pelkkää uutta, halpaa kamaa (todennäköisesti ulkomailta hamstrattuja juttuja) tai puolet pöydistä on kokonaan tyhjillään.    Ihan pienikin kirppis voi lopulta osoittautua paremmaksi kultalähteeksi kuin kymmenen kertaa isompi. Sijainti on sekä myyjien että ostajien kannalta tärkeä, koska hyvät kulkuyhteydet takaa paljon asiakkaita. Kirppiksen valoisuus taas vaikuttaa vain yleisilmeeseen, yleensä hyvät myyjät eivät vie tavaroitaan hämärälle ja tunkkaiselle kirppikselle, ja onhan ostajankin silloinkin kivempi kierrellä ja katsella ympäriinsä.    Uudet, juuriavatut kirppikset saattaa aluksi olla tosi tyhjiä, ensimmäiset myyjät saattaa olla vähän mitä sattuu eikä ostajiakaan käy - mutta ajan kanssa tää saattaa muuttua, joten jos bongaat lähistöltä aivan uuden kirpputorin, kannattaa tsekata se. Ja uudelleen vielä muutaman kuukauden päästä, kun homma on päässyt paremmin vauhtiin. 
2. Kun sitten pääset kiertelemään, kannattaa varata aikaa - ainakin itselleni se pöytien penkominen on yks osa koko hauskuutta. Isommilla kirpputoreilla voi kuitenkin vierähtää älyttömän kauan, jos käy jokaisen pöydän läpi, joten kannattaa vähän silmäillä ja kiinnittää huomiota pöytien tavaramäärään, siisteyteen ja tavaroiden ikään.    Todella täysi pöytä voi olla kiinnostava käydä läpi, jos se sisältää sellasia asioita, mistä itse tykkää/etsii. Turhaa siis edes vilkaista pöytää, joka pursuaa lastenvaatteita, jos et sellaisia ole hakemassa. Liika tavara saattaa tosin joskus myös karkoittaa asiakkaita, voi olla että tosi monet ovat vaan menneet ohi, koska ei jakseta käydä kaikkea läpi tai kaivaa korkeita vaatekasoja.    Pöydän siisteys nähdään myös siinä, miten tavarat on sijoiteltu, onko vaatteet viikattu, roikkumassa vai laatikossa. Siisti pöytä takaa useinkin hyvän myyjän, joka arvostaa koko kirppistouhua, mutta liian siisti pöytä voi myös karkoittaa asiakkaita. Jos kukaan ei koske siistiin pöytään, niin aika pieni todennäköisyys, että sieltä löytäisi sullekaan mitään. Side note: jos yks pöytä kuhisee asiakkaita (etenkin oman ikäisiä), sunkin kannattaa tsekata se!
3. Tuntuu vähän, että nää vinkit on hirveitä sääntöjä, mutta ei! Kirppistelyn kuuluu olla hauskaa ja kiinnostavaa (+ hyödyllistä), joten jos näät pöydän, jossa on edes yksi asia, joka sua kiinnostaa niin tutki se! Joskus ns. huonoista pöydistä voi löytää juttuja, jota kukaan muu ei ole huomannut tai vaivautunut katsomaan, joten eihän sitä koskaan tiiä, minkälaiseen kultasuoneen oot osunut - ja se onkin parasta kirpputoreissa. 
4. Älä välitä hajuista tai tahroista vaatteissa, jotka löydät. Tässä voi käyttää vähän omaa järkeäkin, mutta yleensä hajut lähtee peruspesussa ja tahratkin saattaa häipyä yhtä helposti. Jos kuitenkin epäilet, kannattaa tsekata tuotteen hinta - jos sua ei haittaa tuhlata paria euroa juttuun, jonka käyttö voi jäädä olemattomaksi sitkeän tahran takia, niin ota se riski. Tosin kun puhutaan jo noin 10 euron jutusta niin on ehkä parempi jättää se pöytään. 
5. Diy-jutut ja tuunaus on kirppistelyn paras kaveri. Rumat napit pystyy helposti vaihtamaan, tietyt vaatteet pystyy kaventamaan, jos koko on liian iso, sisustusjutut on helppo maalata ja niin edelleen. Jos susta ei ole tuunailuun, niin aina voi löytyä sukulainen tai kaveri, joka mielellään auttaa!
6. Ne jutut, jotka ihan suosiolla jätetään pöytään: kosmetiikka! Vaikka jokin tuote olisi paketissa, teipattuna ja näyttäisi täysin käyttämättömältä, et ikinä voi tietää, mitä paketin sisältä löytyy. Juttu on aika kaksipuolinen muutenkin; täysin teipattu luomiväripaletti yleensä viestii huonosta sisällöstä, mutta jos palettia taas ei ole teipattu, niin vaikka kuinka monet sormiparit ovat voineet käydä näpläämässä värejä. Kaikinpuolin, ei siis kannata!
7. Kiinnitä huomiota hintaan. Mulla itselläni on rajana noin 20€ ihan tavallisista perusjutuista ja yleensä käynkin läpi yksinkertaista matikkaa; kuinka paljon tää maksaa kaupassa ja paljon tällaisesta pyydetään nyt. Ei kannata ostaa liian kallista ottaen tietenkin huomioon vaatteen merkin, kunnon ja käyttötarkoituksen.    Kirppiksiltä on kuitenkin unelma bongata merkkivaatteita, etenkin sellaisilta merkeiltä, joita ei löydä Suomesta. Merkkivaatteesta voikin maksaa vähän enemmän, jos kunto on hyvä, koska maksaahan se käytössä sitten itsensä takaisin (jopa nopeammin kuin täysihintaisena ostettuna). Suosin esimerkiksi Bershkan, Stradivariuksen, Asoksen yms. juttuja ja jätän mieluusti Hennesin ja Gina Tricotin jutut pöytiin. 
+ Jos jokin juttu mietityttää (esim. hintansa vuoksi), voit omalla vastuulla jättää sen pöytään ja tulla seuraavana päivänä hakemaan tuotteen. Sormet ristiin, että se siellä vielä olisi, mutta oon itse tehnyt tän pari kertaa ja aina ajatellut, että onneksi kävin hakemassa ne jutut itselleni (esim. kuvissa näkyvä nahkatakki!!)
Tässä ihan muutama juttu, jotka oon itse oppinut vuosien varrella (ensimmäinen kirppiskäyntini oli noin kutosluokalla, eli 12-vuotiaana ja siitä lähtien rakastanut tätä hommaa). Nää ei ole tosiaan ole sääntöjä, vaan enemmänkin ohjeita, joita voi seurata tai olla seuraamatta - riippuen ihan minkälainen kirppitelijä olet ja mitä oot kirpputoreilta hakemassa. Toivon, että tästä kuitenkin olisi apua :)
Kuvituksena uusia juttuja, joita löysin tässä yks päivä luottokirppikseltäni Femmatorilta. Samettihame, nahkatakki ja pari uus neuletta oli ihan tarpeellisia, mutta pikkulaukku ja silkkibomber olivat kivoja löytöjä, joita en voinut jättää jälkeeni. Kynttilän nappasin mukaan H&M Homesta. 
PS. Sori pienestä hiljaisuudesta, kirjoitukset oli ja meni ja nyt oon keskellä koeviikkoa, töitä ja tulevia ristiäisiä. Päivittely siis tällä hetkellä vähän harvassa, aktiivisempaa päivittelyä Instagramin @emmmakarki puolella!

Tykkää-merkinnät

big big shopping haul

SHOPPING
Taisin pari postausta sitten mainita, miten musta on tullut hirveän pihi ja uusien vaatteiden osto on mulle tuottanut vähän jopa päänvaivaa. Tässä oon kuitenkin jo melkein kaksi kuukautta keräillyt juttuja, jotka esittelisin yhdessä isossa postauksessa. Eli yhteenvetona; pitkä postaus kaikkea, jota blogin puolella on jo näkynyt ja muutama muu juttukin.

Ne mun valkoiset Vagabondin popot Näistä on tullut ihan suosikit, käytän melkein joka päivä! Saa näitä melkein jokaisen käytön jälkeen vähän pyyhkiä ja jynssätä, jotta säilyttäisi mahdollisimman hyvin alkuperäisen puhtautensa. 
Kirppikseltä mukaan lähti aikoinaan toiset mom jeansit, jotka näkyi asujen yhteenkeräys -postauksessa. Näissä on sairaan magee reikä toisessa polvessa, ja nyt suunnitteilla olisi rikkoa noita vähän lisää.   Sen lisäksi ostin tosi kivat shortsit samalla kirppisreissulla. Harmi, että käyttökerrat jäi kesän lyhyyden vuoksi vähälle, mutta ensi kesää ja helteitä odotellessa!
Mä harkitsin kauan, ennen kuin upotin sen kolmekymppiä tähän pieneen Lumenen putiloon. Invisible Illumination Instant Glow Watercolor Bronzer -pisarat on olleet hyvä kaveri meikkivoiteelle, kun sävyjä on joutunut vähän sekoittamaan yhteen saadakseni hyvän, päivettävän pohjan mun naamalle, joka muuten on aina niin kalpea ja monta kertaa vaaleampi muuhun ihoon verrattuna. Tää on tominut myös meikkittöminä päivinä tuomaan pientä päivetystä ja ihon sävyn tasausta, kun ei ole meikkivoiteilla jaksanut läträtä. 
Löysin Suomalaisesta tekstiilivärit, joita oon halunnut jo vähän kauemmankin aikaa ja nyt sain aikaiseksi myös ne kotiuttaa. Kuten te tiiätte, oon tosi diy-ihminen, nyt täytyy vain kehittää kunnon projekti, jossa nää pääsee kunnon käyttöön.    Samoin ihan perus liimaa oon kaivannut jo viime vuodesta, mukaan tarttui ihan yleisliima (joka kokonsa puolesta kestää monta vuotta, haha) sekä tekstiililiiman, taas diy-juttuja varten!
Vähän sisustusjuttujakin on tullut hankittua. Toi Lexingtonin tyyny on itseasiassa saatu äidiltä, mutta sisällytin sen tähän postaukseen, koska toi on ollut yks sellasista kotijutuista, jonka oon halunnut sitten joskus myös omaan kotiin.    Ikeasta lähti ihan viime viikolla mukaan valkoinen, kudottu huopa (peitto?). Tykkään tästä niin paljon, ihanan lämmin ja just tollanen throw on sisustuselementti. 
Kuten valikoimasta voi huomata, meikkivoiteen sävyn valinta ja oman ihon sävyn jatkuva vaihtuminen on mun yksi pahin vihollinen, mitä meikkaamiseen tulee. Oon kesän aikana ostanut sekä Golden että Tan -sävyt Lumenen CC-voiteesta, nykyään Tan on aika täydellisesti matchaava ja Goldenia tulee käytettyä enemmänkin aurinkopuuterin sijasta.    Näiden lisäksi pahasti primerin tarpeessa halusin kokeilla tätä Lumenen CC-primeria ja ainakin näin viikon käytön jälkeen voin sanoa sen olevan ihan ok - ei parhaimmasta päästä, mutta pitää meikin suhteellisen hyvin koko päivän ja ehkäisee couperosan aiheuttamaa punaisuutta. 
Jo ennen meidän ulkomaan matkaa kesäkuussa ostin kirppikseltä tän tooosi ihanan Hennesin shortsipuvun - valitettavasti sisko lainasi sitä suunnilleen saman tien ja sain tän vasta vähän aikaa sitten takaisin, eli käyttökertoja tänä kesänä kertyi tasan nolla. Noi olkaimet on älyttömän söpöt, täytyy varmaan yhdistää tää johonkin talvisempaan asuun sukkahousujen ja neuleen kanssa!
Parit kirjat lisää, nykyään jo molemmat luettuinakin. Henriikka Rönkkösen Mielikuvituspoikaystävä oli älyttömän hauska, mutta härski, kannattaa ihan vaihtelun vuoksi lukaista. Vaihtelu virkistää ja oikeasti sain muutamaan kertaan sellaset naurut, että piti snäpätä ne tietyt kohdat kavereillekin.    Myös Sophie Kinsellan kirja Himoshoppaaja korjaa potin tuli luettua. Tää oli jatkoa sille aikasemmin ostamalleni Himoshoppaaja tähtien tiellä, josta tykkäsin ihan valtavasti. Tää jatko-osa ei sykähdyttänyt niin paljon, mutta Kinsellan kirjat on edelleen suosikkeja!
Ikea-reissulta mukaan tarttui myös uusi kattolamppu ihan extempore. Ihastuin näihin lasisiin kupuihin, valikoimassa on myös yksi pallomallinen sekä tällainen hillopurkki pienemmässä koossa. Näyttää pienemmältä tässä kuvassa, mutta todellisuudessa tätä lamppua vähän kookkaampi. Yhdistettynä tollaseen maitolasivaloon tää ei ole ollenkaan liian kirkas, todella nätti yksityiskohta ja just sopiva valaisemaan mun huonetta. Kuten ehkä tiedätte en hirveästi pidä kattolampuista, joten tääkin on enemmänkin vain sisustuselementti. 
Yks neule ostoslistalta check! Vaikka haluankin vaaleita, yksinkertaisia ja ajattomia neuleita ja paitoja, tää värikkäämpi tapaus ihastutti Cubuksella, joten tottakai mä sen hankin. Punaista arastan edelleen, joten tää tulee varmaan olemaan ainoa vaate, jossa punaista mulla nähdään. Kuitenkin graafinen tyyli antaa vähän särmää tällekin neuleelle ja korkeampi kaulus on ihanan simppeli (plus tää on oikeasti lämmin!!).
Vähän lisää kosmetiikkaa; Essencen The Metals -highlighter sävyssä 01 ballerina glam, saman merkin Camouflage concealer (tosin en suosittele!!). Näiden lisäksi Essenceltä Superfine -eyeliner ja oranssi kynsilakka sävyssä 96 orange to go. Myös Isadoran Ultra Matt Liquid Lipstick sävyssä 01 nude attitude pääsi kerran ostoskoriin (rakastan!!) ja Eyeluren ripsiäkin ostin ihan kaksin kappalein. 
Vähän runsaampi ostospostaus tällä kertaa, mutta tulipahan nyt näytettyä jutut, jotka on odottanut esittelyään jo kauemminkin :)

Tykkää-merkinnät