FLOWER SHORTS

OUTFITS
Ihana ihana asu päivältä, jolloin näin yhtä kaveria pitkästä aikaa shoppailun ja kahvittelun merkeissä Päivä oli äärettömän lämmin ja vaikka kohteena oli kauppakeskus, päätin silti luoda asun näiden uusien kukkashortsien ympärille. 
Yksinkertaista ja semi-väritöntä, jotta shortsit pääsisi oikeuksiinsa. Tosin noi kengät oli väärä valinta, hyvä kun pystyin kävelemään bussipysäkiltä kotiin, vaikka olin vartavasten ostanut noihin uudet, pehmeät pohjalliset... Jotain lisätäytettä pitäisi päkiälle saada. Joka tapauksessa asu oli älyttömän kiva pitkään aikaan, pakko oli kuvauttaa ennen lähtöä - kiitos näistä kuuluu taas pikkuveljelleni!
shortsit Kypros || toppi DIY || farkkutakki Vero Moda || kengät kirppis || pikkulaukku DKNY

Tykkää-merkinnät

MUA INSPIROIVAT IHMISET

LIFESTYLE
Mä tykkään inspiroida muita, tykkään kaivella Instagramia ja Pinterestiä inspiraatiota pukeutumiseen ja sisustukseen hakien, tykkään saada sen kummallisen inspiraatiopistoksen, kun tuntuu, että voisin multitaskata niin asut, huoneen sisustuksen ja nätit koulumuistiinpanot just tässä ja nyt, samalla kertaa. Myös uusien reseptien ja diy-projektien kokeilu ruokkii omaa inspiraatiotani - ja myöhemmin näistä pistoksista syntyy uusi postaus, kun kuvien ottaminen ja muokkaus sekä tekstin kirjoitus onnistuu ihan hujauksessa.   Satunnaisista kuvista huolimatta mulla on myös muutamat tietyt henkilöt, joihin turvaudun pahimmassa inspiraationpuutteessa. Ajattelin esitellä ne myös teille, tsekatkaa joka ikinen, jos ette ole näistä kuulleet, upeita mimmejä kaikki
Moriah on aika uusi tuttavuus, jonka blogin löysin pari viikkoa takaperin aivan sattumalta Instagramin kautta. Naisen yksinkertainen, neutraali tyyli viehätti mua ihan ensimmäisistä blogiteksteistä asti ja päädyin selailemaan kyseistä blogia varmaan seuraavaksi tunniksi. Sen lisäksi seuraan Moriahia Instagramissa, jonne nainen päivittelee ahkerasti storyaan - niin positiviinen ja elämäniloisen oloinen Moriahin blogiin pääset tästä.
Reetta Pellikka kirjoittelee omaa tyyliblogiaan Fashion Statement, jonka myös sattumalta löysin pari vuotta sitten. Reetan tyyli on ihanan rohkea ripauksella sen hetken trendejä, joka itselleni pistää positiivisesti silmään. Myös naisen omat mielipiteet pukeutumisesta, vaatekoosta ja muodin aiheuttamista tabuista ovat mielenkiintoista luettavaa, omalta osaltani oon samaistunut Reettaan just näiden hieman henkilökohtaisimpien tekstien myötä! Reetan blogiin pääse tästä.
Elif eli Instagram käyttäjältään Cocoelif on nuori nainen, jota oon myös seuraillut jo pidemmän aikaa. Elifin tyyli on näistä kaikista varmaan eniten mua, yksinkertainen, rento ja samalla tosi tyylikäs. Pahimmassa asukriisissä päädyn naisen ig-tilille selailemaan ihania asuja yhä uudestaan ja uudestaan, enkä kertaakaan ole pettynyt. Lisäksi hänen tilinsä täyttyy inspiroivista kuvista ulkomailla ja ai että, rakastan Elifin hiuksia, vaikka itselläni oon enemmänkin kuin tyytyväinen tähän lyhyempään malliin. Elifin instagram-tilille pääse tästä. (@cocoelif)
Viimeisimpänä myös vähän uudempi inspiraationlähde Instagramin puolelta, nimittäin Laura Jade Stone. Tää nainen ei ole pelkästään inspiraationlähde vaan myös omalla tavallaan roolimalli. Tyylin lisäksi oon rakastunut Lauran lyhyeeseen, vaaleaan polkkatukkaan, jos tää jatkuu pitkään niin kai mun täytyy marssia kuva mukanani kampaajalle, haha! Laurankin tyylissä esiintyy maanläheisyyttä, neutraaleja värejä ja siinäkin on taas sitä jotain, joka saa mut selailemaan hänen ig-tiliään monia kymmeniä minuutteja. Lauran Instagramiin pääset tästä. (@laurajadestone)
Mites te etitte/saatte inspiraatiota? Oliko nää aivan uusia tuttavuuksia vai seuraatteko itsekin jotakin näistä? :)

Tykkää-merkinnät

YLEISEN JÄRJESTYKSEN YLLÄPITO

LIFESTYLE
Värimaailman suunnittelu. Huoneen värimaailmaan pätee vähän sama sääntö kuin opiskelujen värikoodaamisessa - yksinkertaisuus ja minimalistisuus kunniaan. Pohja-/pääväreinä on hyvä olla noin 2-3 neutraalia sävyä, sisustusväreiksi voi taas valita 1-2 vähän huomionherättävämpää väriä. Kokonaisuus säilyy yhtenäisempänä ja siistimpänä, joka vaikuttaa niin yleisilmeeseen kuin omaan motivaatioon. Jos huone on harmoninen, on yleensä siellä oleskelu paljon rauhallisempaa kuin sekavassa tilassa. Myös siivoaminen käy helpommaksi, eikä Ikeassa kiertelykään vie montaa tuntia, kun on selvä visio, minkälainen kyseessä oleva huone on ja mitä se vielä kaipaa. Tällaisella pienellä jutulla on valtava merkitys!

Yksinkertaiset, tyyliin sopivat huonekalut. Yleensä myös kannattaa valita ne päävärien mukaan. Itse suosin valkoisia, aika massiivisiakin huonekaluja, koska huoneen ollessa täynnä monta pientä pöytää ja jakkaraa, hyllyä ja laatikostoa, yhtenäisyys saattaa häiriintyä ja kokonaisuus näyttää täyteen tungetulta, vaikkei se sitä olisikaan. 
Verhot pois! Varsinkin huoneen ollessa pieni verhot saavat tosi nopeasti huoneen näyttämään tunkkaiselta. Lisäksi ne estää helposti valoa pääsemästä sisään, vaikka kyseessä olisikin valkoiset harsoverhot. Tää on tosi mielipiteitä jakava juttu, mutta omalla kohdallani verhot eivät ole koskaan toiminut. Kodikkuuteen voi vaikuttaa vilteillä, kynttilöillä ja matoilla, mun mielestä verhot ovat siis tilasta riippumatta aika turhat. 
Turhan tavaran karsiminen säännöllisesti. Tää on itselleni tärkeä kohta, koska mulla on tapana täyttää laatikot turhilla papereilla ja jutuilla, joita ehkä tuun vielä tarvitsemaan. Näiden asioiden siivoaminen ei tarvitse viedä kokonaista päivää, ihan yhdessä tunnissakin onnistuu lajittelemaan säilytettävät ja poisheitettävät jutut. Jos projekti sattuu olemaan iso, voi jakaa siivoamisen useammalle päivälle, esimerkiksi siivoamalla kunnolla yhden laatikon päivässä. Ja huom, säännöllisesti tän tehdessä siivoamiseen saattaa oikeasti kulua alle puoli tuntia!!
"Se" tuoli. Tiedättekö te sen tuolin, jolle kerätään vaatteita ja tavaraa eikä mene kauaa, kun tuolia ei enää edes näy? Mulla sattui joskus nuorempana olemaan myös tällainen (älkääkä valhdelko, tiedän, että te ootte myös syyllistynyt tähän :D), mutta kun sen joskus heivasin menemään, oon tajunnut kuinka siistimmältä huone näyttää ja pysyy. Ilman tätä tuolia sitä on oppinut laittamaan tavarat takaisin omalle paikalleen.
Rutiinit. Mitä siivoamiseen tulee, kannattaa listata juttuja, jotka vaativat siivoamista kerran viikossa tai kahdessa. Imurointi, pölyjen pyyhkiminen, meikkisivellinten pesu... Näin luot ns. siivousrutiinin, jota kannattaa seurata aina hommaan ryhtyessä. Esimerkiksi mulla on selkeät rutiinit siinä, että siveltimet pestään 3 päivän välein, lakanat vaihdetaan ja huone imuroidaan joka sunnuntai jne. Näissä kannattaa myös pysyä, jotta huone säilyy siistinä - suursiivousta ei säännöllisyyden vuoksi tarvita!  Näiden lisäksi esimerkiksi aamuisin sängyn petaus melkein heti herättyä on valtava juttu, koska siisti sänky antaa siistin pohjan muulle huoneelle!
Sisustuselementit. Pikkujuttujen säilömiseen kannattaa käyttää kannellisia laatikoita, jotka sopivat itsestään vaikka sisustuselementeiksi, mutta esimerkiksi meikkipöydällä kannattaa pitää isoa tarjotinta tavaroiden järjestyksen takaamiseksi. Näin sulla pysyy purkit ja putelit kasassa, ne ei ole ympäri meikkipöytää ja vaikka tarjotin olisikin ihan täynnä - kuten mulla - pöydän ilme näyttää paljon siistimmältä.   Lisäksi esimerkiksi kynttilöitä, huonekasveja sun muita sisustustavaroita ei kannata olla liikaa - pari per pöytätaso on mun mielestä hyvä raja, jottei yleisilme muuttuisi taas liian täyteen ahdetun näköiseksi. 
Mä itse olen sen verran järjestelmällinen, että nää vinkit ja vaiheet on merkittäviä mun huoneen ylläpidossa. Tietenkin nää sopii mulle, ehkä sun sisustustyyli tai -maku ei matchaa mun kanssa, ja that's okay! Kuitenkin, jos näistä oli apua tai saitte ideoita, niin jes, hyvä niin

Tykkää-merkinnät