Something for fall

SHOPPING
Äkkiä kirjojen keskeltä päivittelemään tännekin. Luvassa taas kerran ostospostaus löydöistä, jotka tein viime torstaina ollessani Jumbossa. Must have -lista lyheni, mutta niin tyhjentyi taas ne säästötkin - noh, ehkä nyt kuitenkin jaksaa sinne joulualennuksiin asti sen kummempia ostelematta.
Ainii, vaihdoin blogin osoitteen yksinkertaisemmaksi - toivottavasti kaikki löytää tänne, kun en siitä infonnut etukäteen... :)
Raidallinen toppi || Zara
Kultainen, siro kaulakoru || H&M
Musta poolopaita || Cubus
Raidallinen, pitkähihainen poolo || H&M
Molemmat farkut || Zara

Tykkää-merkinnät

what to do...?

LIFESTYLE
Mulla on tapahtunut todellinen junnaaminen tän blogin kanssa. Ideoita multa kyllä löytyy (varmaan vaan murto-osa on kirjattuna ylös... ryhdistäydy!!), mutta se motivaatio ja aika on jossain hukassa. Lukio vie suurimman osan ajastani, oon sellanen niin sanottu hikipinko enkä vaan osaa olla stressaamatta kokeista ja muista koulutehtävistä. Silti luen montaa lukiota käyvää bloggaajaa, jotka saa ainakin kerran tai kaksi viikossa postattua laadukkaita ja tekstirikkaita postauksia.  Täytyy kyllä myöntää, että rutiini on koulun kanssa vähän hakusessa vielä tässä vaiheessa, oon saanut kuulla jo nyt monet kerrat, että vietän aivan liikaa aika kirjojen parissa. Lisäksi jo tässä reilussa kuukaudessa oon tuntenut olevani burn-outin partaalla - miten tuun pärjäämään kolme seuraavaa vuotta? Opiskelu ei sinänsä ole mikään ongelma, tykkään kirjottaa, lukea, tiivistää, analysoida, tehdä muistiinpanoja... Mutta muutama lisätunti päivään ei olisi pahitteeksi, että aikaa jäisi myös blogille, perheelle, kavereille ja joillekin kivoille extrajutuille. 
"Lukio on just alkanut. Pidä joskus vapaapäivä!" Tän lauseen eri versioita on myös päässyt muutaman ihmisen suusta ja oon kyllä heidän kanssaan ihan samaa mieltä. Mun pitäisi oppia työntämään ne kirjat syrjään ja vaan antaa olla - edes hetkeksi. Totaallinen syyllisyyden tunne ja paniikki, että jään jälkeen, kaivaa kuitenkin mieltäni, jos päädyn tekemään jotain muuta - hienoisia perfektionistin vikoja musta kyllä löytyy, se on todettu jo aikaa sitten. Ensimmäinen jakso - jopa ensimmäinen vuosi - on sanottu olevan raskain kaikista, kun ei olla vielä ihan kärryillä missä mennään ja muistettavia juttuja tulee vastaan yhtä paljon kuin hyönteisiä ikkunan avatessa.. 
Päässä pyörii vain ja ainoastaan koulujuttuja - ainakin tällä hetkellä. Siksi musta ois älyttömän kiva, jos te auttaisitte mua alkuun kertomalla, mitä haluaisitte lukea? Minkälaisia postauksia haluaisitte mun julkaisevan? Ihan villeimmätkin ideat nyt äkkiä tohon kommenttiboksiin! Mun ei tarvitsisi stressata sen enempää postausideoista vaan enemmän niiden toteuttamisesta. Ja todellakin yrittäisin toteuttaa kaikki ideat. :-)

Tykkää-merkinnät

15 random facts about Emma

LIFESTYLE
Koeviikko lähestyy ja sen huomaa kyllä tästä tekemisen määrästäkin. Vaikka mulla on vaan neljä koetta, on siinä sivussa laitettu jos jonkinmoista läksyä ja lintujen tunnistus -testejä. Tän takia mun aika ei ole riittänyt blogille ja sen miettimiselle juuri lainkaan - lupaan yrittää skarppaa tän kanssa, kunhan lukioelämään oikeasti totun. Ajattelin kuitenkin viihdyttää teitä viidellätoista faktalla musta, jotka tosin on tehty tooosi matalalla kynnyksellä, haha.
1. Mun lempiruokaa on ehdottomasti meksikolainen. Tykkään muutenkin mausteisesta ruoasta ja salsa on vaan paras keksintö maailmassa.
2. Mun kengännumero on 37-38. Tosin mun korkokengät on 36 ja vaan talvella käytettävät kengät on 38, jotta sinne mahtuu kans villasukka... Eli 37?
3. Mulla on ollut silmälasit jo 3 ja puol vuotta - huh! Mihin tää aika on mennyt? Vastahan mä nää sain...
4. Mitä valmistautumiseen tulee, mun järjestys menee asu-meikki-hiukset. Jos päivän asu ei tunnu hyvältä, ei sitä pelasta mikään ja itseluottamus jää pohjalukemiin. Huonon naamapäivän voi vielä pelastaa just sillä asulla ja kivalla, omanlaisella kampuksella (luonnonkiharat). Huonoja hiuspäiviä mulla ei oikein olekkaan, koska en niinkään välitä kuinka sotkussa ne on, eikä mulla edes ole niitä kun hiukset sojottais joka suuntaan #kiitollinen.
5. Katon tosi vähän mitään leffoja. Mun juttu on enemmänkin sarjat ja historialliset dokumentit, kuten Hiroshima, Adolf Hitler... Tällä hetkellä katon itseasiassa dokumenttia WTC-tornien romahduksesta 11.9.2001.
6. Mulla on 13 hajuvettä. Asun valitsemisen ohessa vaikein valinta käydään hajuvesien kesken, mikä sopii asuun ja just siihen päivään: jokin makea vai raikas? Vahvempi vai mieto tuoksu?
7. Mulla on korviksia kolme kappaletta yhteensä, yksi vasemmassa ja kaksi oikeassa. Kun menin ottamaan kolmatta tähän oikeaan korvalehteen, en koskaan kertonut vanhemmilleni. Ei ne kyllä koskaan sanonutkaan mitään, joten helpolla päästiin... :D
8. Inhoan myöntää olevani väärässä. Siitä tulee jotekin niin heikko tunne, ihan kuin joutuisin alistumaan jonkun tahtoon. Varsinkin jos toinen osapuoli rupeaa vääntämään jotain "Kyl mä nyt tiedän, no mitä mä sanoin, tottakai mä olen oikeassa..." 
9. Tykkään lukemisesta, mutta nykyään on tosi vaikea vaan ruveta lukemaan ihan rauhassa. Koulun takia yöpöydällä koreilee Vikas Swarupin Tyhjentävä vastaus, mutta emmä siinäkään ole oikein edennyt.
10. Otin lukiopaikkaa hakiessani pitkän matikan. Aluksi olin varma, etten tulisi pärjäämään, mutta nyt kun siellä ollaan niin oon päättänyt kans käydä kaikki 10 kurssia. Jos joku epäilee, ettei musta olisi siihen niin kattokaan vaan. Mahdollisesti oon myös kirjoittamassa pitkän matikan reilun kahden vuoden päästä...
11. Oon tavallan aika sosiaalinen, mutta ihmisiin tutustuminen ja isoissa porukoissa oleminen saa mut ahdistumaan. Ei ihan mun juttu...
12. Rakastan rikossarjoja! Criminal Minds on ollut jo kauan yksi suosikeista, mutta tykkään myös Suits-nimisestä sarjasta (vaikka keskittyykin lakimiehiin) ja tällä hetkellä Netflixistä pyörii sarja nimeltä White Collar. 
13. Mun toinen nimi Charlotta on ruotsinkielinen. Se tulee siitä, että äiti halusi meille jokaiselle lapselle ruotsalaiset toiset nimet, koska mun mummi esimerkiksi on (kai) puoliksi ruotsalainen. 
14. Jos voisin ostaa vaatteeni vain yhdestä kaupasta, se olisi ehdottomasti Mango (tai noh... arvoin hetken Zaran ja Mangon välillä). Mangosta löytyy aina jotain kivaa ja joskus oon pyytänyt Vivianiakin kiinnittämään mun huomio, kun ollaan kävelty kyseisen liikkeen ohi. Siellä vaan voisi kierrellä monta tuntia hypistellen ja sovitellen. 
15. Kello on nyt tasan 00:00 ja mua väsyttää iiihan hirveesti... Se olisi varmaan sitten hyvät yöt ja kivat viikonloput

Tykkää-merkinnät