6 + 1 LAST MINUTE CHRISTMAS GIFTS

LIFESTYLE

Mä niin ajattelin, että tänä jouluna yritän tehdä kaikki mahdollisimman perinteisesti: tekisin itse omat joulukortit ja lähettäisin ne postissa ja joululahjat ostaisin liikkeestä enkä tilaisi mitään. Kas, toisin kävi, ja lahjat ovat nyt tulossa kotiin enkä koskaan kerennyt lähettämään kortteja ajoissa. Syytän äkillistä muuttoa, koska enhän mä tätä ollut suunnitellut ollenkaan. Joulufiilis on muutenkin ollut hieman kadoksissa, mutta onhan tässä vielä vajaa viikko aikaa. Nyt jos koskaan on aika laittaa joulusoittolista täysille! Jos teilläkin on lahjaideat hieman hukassa tai ootte ihan viime tingassa yllätysten kanssa, niin tässä parit vinkit nopeisiin lahjaideoihin, jotka eivät vaadi tarkkaa näpertelyä tai monen kuukauden suunnittelua - ajatus ja yhdessä olo on kuitenkin tärkein! Nämä soveltuvat periaatteessa kaikille, oli kyseessä sitten ystävä, isä, äiti, sisko tai serkku.

I had this thought that this Christmas I wanted to do things traditionally. For example I was supposed to make Christmas cards for my relatives and buy presents from shops, not online. Well, I totally forgot the cards and didn't send them in time and at the moment I'm waiting for the gifts I'm gonna give to arrive. Let's blame for me moving out because it was quite sudden and I didn't plan for that. I'm still missing the Christmas feeling but we still have some time before Christmas Eve. If you're late with Christmas gifts too, here's some ideas for you that you can easily get even a day before Christmas. All of these are good for dad, mom, sister, cousin or even a grandpa - after all, the thought and being together is the most important matter.

Pyjama - Mikä olisikaan parempaa jouluaattona kuin vaihtaa juhlavaatteet uuteen pyjamaan! Lämpimät housut, suloinen paita ja lämpimät karvasukat ovat luottocombo, joka tuottaa varmasti iloa niin lapselle kuin aikuisellekin. (Shortsit & paita: Cubus.com)

Huonekasvi - Varmasti helpoin lahjaidea on viedä kukkia kyläilemään mennessä. Mutta aito viherkasvi on vielä ihanampi yllätys, sillä jos lahjansaaja on oikea viherpeukalo, niin tämä lahja tuo iloa vielä pitkänkin ajan jälkeen. Toisaalta myös nätti joulukimppukin on kaunis lahja, joka voi päästä koristamaan joulujuhlia. (Kuva: Pinterest)

Lämpimät käsineet - Suomen talvi on tunnetusti kylmä, kunhan pakkaset alkavat paukkua (tälläkin hetkellä tosin sataa vettä...), ja jokaisen kädet ovat kovalla koetuksella kylmyydessä. Käsineet on helppo hukata, joten uusi pari on aina tervetullut! (Käsineet: Zalando.com)

Hyvinvointipakkaus - Näitä myydään lähes jokaisessa liikkeessä, oli kyse sitten hyvin varusteltusta ruokakaupasta tai kosmetiikkaliikkeistä. Saippuat, shampoot, hiusmaskit, tuoksut, rasvat... Kaikki käy, ja mitä ihanampi tuoksu, sen speciaalimpi lahja. Nämä pääsevät kyllä käyttöön ehkä jo heti jouluaattona. (Pakkaus: Dermosil.fi)

Erikoiskahvit tai -teet - Kahvin tai teen hyvälle ystävälle erikoispaahdetut ja -jauhetut kahvit ovat oiva lahja. Uusia makuja on aina hauska kokeilla, ja kenties lahjansaaja löytää uuden suosikin lahjan ansiosta. (Kahvi&tee: Caffi.fi)

Uudelleenkäytettävät teräspillit - Myös joululahjoissa voi miettiä ympäristöystävällisyyttä ja kannustaa lahjansaajaakin ekologisuuteen. Teräspillit ovat kestävän kehityksen lahja, jossa on mietitty sekä kuluttamista että ympäristöystävällisyyttä. Ja onhan idea myös hauska, sillä muovipillejä ei anneta lahjaksi, mutta teräspillit käyvät mainiosti pieneen joulupakettiin. (Pillit: ruohonjuuri.fi)

+ Joulukeräykset - On olemassa erilaisia keräyksiä, joiden avulla voi tuoda jouluiloa tuntemattomalle ihmiselle. Esimerkiksi vanhukselle voi ostaa joulukukan, Joulupuu-keräyksessä voi antaa lahjan lapselle tai nuorelle tai rahaa voi lahjoittaa itselle tärkeälle järjestölle. Itse lahjoitin rahaa Animalian lahjaelaimille.fi -sivulle (tein yhteensä 3 eri lahjoitusta) ja saimaannorpille Suomen Luonnonsuojeluliiton kautta (sll.fi).

A pyjama - What would be better than change your party clothes to a new, soft pyjama on Christmas Eve. A warm pair of pants, a cute shirt and soft fuzzy socks is all a person could ask for. This is the ultimate gift for a child or an adult.

A house plant - It's very common to bring flowers to someone when visiting them. But a house plant is even more of a surprise and for a person who really loves plants, this is a gift that'll bring joy for a very long time.

Warm gloves - Who wouldn't need gloves during Finnish winter? I know, we all do. It's raining at the moment but when the temperature hits below 0, it's gonna be cold. That will definitely affect our hands and the skin and we should always protect our hands from snow, rain and cold weather.

A beauty kit - These are probably the easiest to find because they're sold everywhere. Soaps, shampoos, lotions, scents, masks... The better the smell, the more special gift it is!

Special coffee or tea - For a coffee or a tea lover, special flavors are the best kind of gifts. They probably like to try new things and it's possible they'll find a new favourite coffee or tea from your gift.

Reusable starws - It's important to think about environment when shopping for Christmas gifts. Reusable straws are a funny idea and maybe it's going to courage to be more eco-friendly. You would never gift a plastic straws but there's something special about reusable straws!

+ Christmas donations - There are a lot of different organizations to donate money for on Christmas. In Finland you can gift a flower to an elder, buy a Christmas present to a child or just donate money for organization of your choice. For example I donated money for Saimaa ringed seal that's very endangered (on sll.fi) and on Animalia's lahjaelaimille.fi (I made 3 different donations there).

Jos en ehdi postailla ennen joulua, niin haluan toivottaa ihanaa joulua jokaiselle ♥︎

If I'm not able to post anything before Christmas I want to wish a very merry Christmas to all of you ♥︎

Tykkää-merkinnät

Kommentit