5 THE EASIEST QUICK FIXES FOR YOUR CLOTHES

DIY

Mun elämä aikoinaan muuttui, kun löysin vaatteiden tuunaamisen ihmeellisen maailman. Vaikka en vieläkään ole ammattiompelija tai edes tunne ompelukoneen kaikkia toimintoja, oon saanut kehitettyä omaa osaamistani vuosien varrella. On ihana tunne, kun voi huoletta ostaa vaatteen, joka ei ole ihan täydellinen, mutta josta saa itse muokattua sellaisen - tämä on ehdottomasti auttanut myös kirpparilöytöjä tehdessä. Tavalliset pikakorjaukset ovat oman pukeutumiseni suola, ja haluaisinkin jakaa mun helpoimmat ja nopeimmat vinkit vaatteiden muokkaamiseen.

My life changed years ago when I discovered the amazing world of tuning clothing. I'm not a professional but I've learned so much about fixing clothes and how they fit that I want to use those skills as much as possible. It's amazing when you can buy a piece that's not exactly perfect but you can easily make it fit you better - this has definitely helped me to do amazing finds from thrifting. Regular quick fixes are my favourite and I wanted to share them with you!

Mitä yleensä sitten teen, jos suunnittelen muokkaavani vaatteita?

 • Lyhennän
 • Kavennan
 • Vaihdan napit
 • Lisään nappeja
 • Lisään kuminauhan

So what do I usually do when I'm about to do a quick fix?

 • Cut it shorter
 • Make it slimmer
 • Change buttons
 • Add buttons
 • Add rubber band


Melkein jokaikisiin housuihini oon joutunut kaventamaan vyötäröä, koska isot reidet, pyöreä peppu ja kapeampi vyötärö eivät sovi yhteen. Joko housut istuvat jaloista, mutta ei vyötäröltä tai päinvastoin. Yleisin epäkohta on ankan pyrstö, joka tulee vyötärön ollessa liian iso. Tähän ongelmaan löysin onneksi ratkaisun pari vuotta sitten: kuminauha! Mitä tahansa teetkin, kuminauha on aina hyvä idea, sillä se sopii sekä ala- että yläosien muokkaamiseen. Esimerkiksi ankan pyrstön korjaamiseen kuminauha on näppärä, ja ylläolevat farkut on muokattu juuri sen avulla. Ohje kuminauhavyötäröön löytyykin täältä! Tämä on ehdottomasti mun käytetyin kikka quick fixeihin.

I've had to downsize the waistline of almost every single pair of pants I own because big thighs, a round booty and slim waist don't go well together. All pants either fit on my thighs or on my waist but never both at the same time haha. The most common thing is a duck's tail on the backside of the pants. When I found out about a rubber band, I literally lost it - and now I'm doing the same thing to all pants I have. Rubber band is also nice for tops but definitely my go to quick fix for bottoms. On the picture above I've used rubber band to eliminate the duck's tale and if you want to see how I did it, you can read the Finnish post about it here!

Kuten sanottu, kuminauha sopii myös hyvin yläosille, jos paitaa haluaa lyhentää. Kuvassa on oversize huppari, josta tein ensin cropatun ja sen jälkeen vielä kuminauhalla kiristetyn. Oon myös tuunannut mekosta paidan, ja sen voi käydä katsomassa täältä. Helpompi tapa lyhentää on mitata, leikata ja sen jälkeen viimeistellä helma kääntämällä reunan sisään (jopa kahdesti, jos pelkää purkautumista) ja ommella. Voi, kuinka monta toppia, housuja ja mekkoja oon lyhentänyt juuri jälkimmäisellä tavalla.

As I said, the rubber band works really well for tops too. Here I have cropped an oversize hoodie and then finished the wide hem with rubber band to make it tighter. I've also made a dress into a shirt with using this quick fix method and you can read about it here.

Mulla tuli syksyllä eteeni aivan uusi ongelma, kun löysin kirpparilta nämä ihanat ruutuhousut. Housuissa oleva vyö ei kuitenkaan ollut millään tavalla solmittava tai ylipäätään pysynyt kiinni, joten jotain oli keksittävä. Jotta housut pysyisivät jalassa ja vyötärö tiukkana, päätin hankkia nappeja, jotka voisin ommella vyöhön ikään kuin piiloon - näin sain napitettua vyön paikalleen. Tein samantyyppisen ratkaisun yhteen haalariin, jossa yläosa oli kietaisutyyppinen ja ihan liian avoin; ompelin pienet napit kaula-aukkoon, jotta liian syvä uurre ei paljastaisi ihan kaikkea. Etenkin nämä painonapit ovat helpot nopeisiin projekteihin, koska ne saa ommeltua huomaamattomaksi käsin ja näitä löytyy melkeimpä missä koossa vaan!

Last fall I faced a new problem when I bought these beautiful checked pants. The belt on them was not staying in place or keeping the pants up so I had to figure something out. I decided to buy simple buttons that could easily be hand sewn on the belt. Now every time I wear these pants, I can close the belt with the button and it stays in place all day. I also did kind of a similar thing for a jumpsuit that had a crossing neckline; it was a little too deep so I sewed similar buttons on the backside of the neckline and when I buttoned the jumpsuit, the buttons weren't showing and neither were my boobs. These pressed buttons are great for almost everything because they're easily hand sewn and you can get them in any size you need.

Oli kyse sitten hameesta, housuista, paidasta tai mekosta, aina on mahdollisuus kaventaa. Tämä oranssi mekko oli todella oversized, melkein jopa A-linjainen sen ostaessani, joten pistin hihat heti heilumaan ja mittasin molemmista sivusaumoista pari senttiä sisäänpäin. Käytän usein mallina jo jotain omistamaani vaatetta, jos en ole ihan varma paljon haluan kaventaa/lyhentää - näin varmistan, etten ota vahingossa liian paljon tai liian vähän.

No matter if you have a skirt, a shirt, a dress or a pair of pants, every single one of them is able to make slimmer. This orange dress was really oversized and almost A-shaped when I bought it so I really needed to take a few centimeters off from both sides. I usually use something I already own as a guidance so I won't be cutting too much or too little from the width/lenght.

On olemassa niin paljon mahdollisuuksia, mitä tulee vaatteiden tuunaamiseen. Harvoin tuunailen asusteita tai takkeja, mutta niitäkin on myös kokeiltu. Hyviä vinkkejä ja apuja tuunailuun on myös tekstiililiima, tekstiilivärit ja ylijäämämateriaali, joita ei kannata unohtaa!

There are so many possibilities when it comes to quick fixing your clothing. I rarely try to fix accessories or jackets but I have tried, believe me. And don't forget textile paints and glues or extra material you have when planning on quick fixes!

 • DIY

Tykkää-merkinnät

Kommentit