Header

Hur gammal är du? 18 år.

När vaknade du idag? Idag vaknade jag någon gång efter 8 och innan 9.

Vad åt du till frukost? Två äggmackor och en apelsin, mums!

Nämn tre saker man kanske inte vet om dig: Jag har svårt att koncentrera mig när det är ljud eller rörigt runt mig (ibland räcker det med att någon sitter och andas och jag har svårt att fokusera.. haha), när jag lagar mat eller bakar låtsas jag oftast att jag är med i ett tv-program, jag är livrädd för höjder men så fort jag sitter fast i en karusell försvinner den rädslan för en stund.

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd med? Jag är mest nöjd med mitt hår och min längd (trivs som en liten kortis 158 cm) minst nöjd med min näsa och mitt födelsemärke på fingret...

Vad har du gjort idag? Idag har jag ätit frukost framför Bonus familjen på svtplay, letat balklänningar, fixat med mitt CV och påbörjat rapporten till mitt gymnasiearbete.

Vilken film såg du senast? Den senaste filmen jag såg hela av tror jag var Safe Haven av Nicholas Sparks, recomend recomend!

Är du besatt av något? Säsongsfrukter och bär, på vintern äter jag minst två apelsiner eller clementiner per dag och på sommaren frossar jag i jordgubbar och hårda söta nektariner!

Beskriv en perfekt dag: Vaknar tidigt, äter en god frukost läääänge, umgås med vänner, dansar, äter god mat, myskväll med chips, jordgubbar, choklad, tända ljus och en bra film eller tv.program.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Mitt rum. Ligger nerbäddad i sängen med datorn i knät och fyra kuddar bakom mig, en rosa, en ljusgrå, en mörkgrå och en blå- och vitrandig. (mycket intressant information)

Vad lyssnar du på just nu? Find you av Nick Jonas.

Hur går du helst klädd? Bekvämnt, enkelt och snyggt.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Jag skulle nog säga att jag är morgonmänniska. Verkligen inte kvällsmänniska i alla fall.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Jag har alltid varit bra i Svenska och de praktiska ämnena som hemkunskap och musik. Nu skulle jag säga att mina bästa ämnen är Svenska och Dans.

Vad köpte du senast? Mat, mat och mat.. Men det icke ätbara var nog min nya mobil.

Vad har du i dina fickor? Just nu ingenting och annars använder jag sällan mina fickor faktiskt.

Vilken är din favorit affär? Jag vet faktiskt inte, Zara har alltid fina kläder, jag gillar även Bikbok och Gina tricot.

Vilka smeknamn har du haft? Emmisen får jag höra ganska ofta, hihi!

Vilka är dina största svagheter? En både fördel och nackdel är att jag tänker igenom hur jag ska göra och säga saker lääänge. Det kan ju vara mycket bra i många situationer men ibland hade det varit skönt att bara göra något eller säga ja på en gång!


Ha en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, trevligt att träffas igen efter sisådär 7 månader!

Precis som alla andra gånger jag börjat blogga igen efter ett långt uppehåll är det just nu lov. Det verkar som att loven får mitt bloggintresse att öka och min kreativitet att blomstra (okej kanske inte blomstra.. men titta fram lite mer i alla fall). Vad har hänt sedan sist? Jag har gått min sista hösttermin på gymnasiet, pendlat, pluggat, dansat, stressat över gymnasiearbetet (en dansföreställning), firat jul, nyår, haft panik över gymnasiearbetet, ätit mat, gått på några studentfester, varit med om en liten krock, övat andras gymnasiearbeten (dansföreställningar), fastnat för en serie, repat till slutproduktionen och slutligen visat upp mitt gymnasiearbete. Jag har haft så mycket oro, stress och ångest över det där gymnasiearbetet, men nu är det gjort, en dansföreställning är uppvisad och nu är det "bara" rapporten kvar att skriva.

Den sista veckan nu innan lovet har alltså bestått av redovisningar av treornas gymnasiearbeten. Förutom mitt eget var jag med i 6 andra dansföreställningar så det har varit hektiska veckor inför och själva föreställningsveckan blev rolig, lärorik och utmattande.

Eftersom fokuset mest legat på gymnasiearbetet har jag fått en del på min to do list. Tänkte att jag kunde dela med mig av listan så kan vi bocka av mina måsten tillsammans.

EMMAS TO DO LIST:

- Skriva CV

- Söka sommarjobb

- Skriva gymnasiearbete rapporten

- Skrivuppgift i Koskos (Konstarterna i samhället)

- Dansteoriredovisning

- Köpa studentklänning

- Köpa balklänning

- Anmäla mig till auditions på flera olika dansskolor

- Stretcha

Likes

Comments

Vaknade upp hos Malin och åt god frukost innan hon var tvungen att sticka till jobbet. Jag åkte och handlade lite mat och sedan dieket hem. Regnet har öst ner hela dagen och jag har bara latat mig hela dagen, duschat, kollat youtube, lagat mat och kollat ännu mera youtube... Nu tänkte jag påbörja en bok som Malin tipsade om och resten av eftermiddagen/kvällen kommer nog mest bestå av filmtittande och chokladätande, sånna dagar behövs med!

Dagens middag; Hemmagjord guacamole, gurkstavar, paprika och sötpotatis från ugnen och stekt halloumi

Likes

Comments

Tidigare i veckan hade jag bestämt mig för att åka ner till havet idag för att lägga mig och sola, äntligen skulle jag ha en ledig dag och äntligen skulle jag också kunna få lite färg på benen. Som planerat tar jag bilen till stranden med både kudde och matsäck dock ville solen visa sig allt för lite jämfört med molen , så två och en halv podcasts senare tog jag mitt pick och pack och körde hem. Solen ville dock visa sig här hemma så lite sol har jag iallafall fått på mig.

Mamma och pappa har åkt till Norge så jag kommer vara ensam hemma i några dagar, inte jätte kul enligt mig då jag inte gillar att vara ensam. Men första natten spenderar jag iallafall inte själv då jag snart åker till Malin för lite bad och tjejsnack!

Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Efter frukosten tog jag, mamma, pappa med oss mormor och morfar som är på besök från Skåne ner till Grebbestad för att promenera och andas in lite frisk havsluft. Då det blåste en del så blev promenaden inte så lång och istället satte vi oss på ett mysigt fik.

Likes

Comments

Idag är första dagen i Juli och första dagen jag är hemma på västkusten på två veckor. Mitt sommarlov kickades igång med en sommarlovs danskurs på Balettakademin i Stockholm. Det har varit två intensiva veckor med mycket skratt, träningsvärk, blåmärken och skrapsår. Jag har träffat flera nya kompisar, utökat min dansteknik i både jazz, balett, street och modern och jag har dessutom fått känna på hur livet i huvudstaden går till. Under dessa dagar har jag bott hos min syster i Uppsala och vi har haft mysiga kvällar med god mat, SKAM tittande och fotograferings promenader. En TOPPEN start på sommarlovet.

På måndag sätter sommarjobbet igång och jag kommer spendera alla måndagar till fredagar som aktivitetsledare i fem veckor framåt. Hade inte sagt nej till att vara ledig hela sommaren, men förhoppningvis får jag intressanta och lärorika jobbdagar framför mig och varma, soliga dagar med kompisgäng på helgerna. Let´s do this!

Likes

Comments

Det lät väll kul och intressant? Dagen hittills har alltså spenderats med dammsugaren, den blöta disktrasan och datorn. Även om det inte var så kul då så sitter jag iallafall nu här nyduschad i min nybäddade säng i mitt dammsugare och städade rum. Jag har till och med hunnit med att checka av en av punkterna på min läxor lista. Nu ska jag fortsätta med lite plugg innan det blir dags för middag. Helgen avslutas förhoppningsvis med lite hemmaspa bestående av ansiktsmask och måla naglar.

Likes

Comments