Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

• skicka in polisutdraget till kontoret när det kommer på posten
• scanna in min medical form när den är avklarad
• spela in en kort video

Listan har krympt så mycket och det enda jag kan göra just nu (förutom videoinspelningen som ska göras imorgon då jag är HELT ledig för en gångs skull) är väl att vänta. På hälsoundersökningen som är på fredag och på polisutdraget som ska komma någon dag. Känns rätt sjukt att jag är klar sen och när som helst kan börja matchas. Är så exalterad och längtar så mycket. Fattar ni hur fort det har gått? I somras var jag på informationsmötet hos CC och nu är det bara ett par månader tills jag kanske bor på andra sidan Atlanten. Det är lite skrämmande, för fattar ni då hur fort tiden kommer gå i USA? Ett år, eller två, är faktiskt inte jättelång tid, men jag ska göra allt för att göra det till the year of my life!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

​Jag håller ju som sagt på att byta förmedling att åka med, efter ett par månader. Jag valde Cultural Care först. Startade med ansökan rätt impulsivt, snart var den färdig och matchningarna kunde rulla in. Jag kan inte direkt påstå att jag tyckte kontakten från förmedlingen var superbra, egentligen. Men jag försökte väl bortse från det och vifta bort det när mamma frågade om jag inte skulle kolla på de andra organisationerna också. För jämföra, det måste man göra har jag insett nu i efterhand - det gjorde inte jag. Efter att ha jämfört en del tyckte jag att Skandinaviska Institutet lät mycket bättre och skickade iväg en intresseanmälan om ett informationsmöte. I samma veva började jag med min ansökan även där, och nu är den snart klar (förmodligen redan nästa vecka, so excited!).

​​För det första har kontakten och hjälpen från dessa varit superbra, har haft väldigt mycket mejlkontakt med SI ända sedan jag satte igång med ansökan och även polisutdraget hjälpte de till med vid intervjutillfället. Så ja, nu har de ringt alla mina referenser och bara min medical form ska in - sen är min ansökan färdig! Min medical form blir antagligen klar på fredag, då jag fick en ny tid hos vårdcentralen för att göra färdigt den. Därefter får vi se när de väljer att godkänna mig, om de gör det redan nu eller om det blir i slutet av maj av diverse anledningar. Men spännande hur som helst! Och skönt att snart kunna ringa CC och säga att de ska ta bort min ansökan. It's getting closer! Tidigast i juni har jag sagt att jag vill resa, och det slog mig idag hur kort tid det är kvar. Har jag otur blir jag kvar i Sverige under sommaren, men.. ärligt. Det känns helt okej det också. Svenska sommaren är inte helt hemsk trots allt, och då kan jag spara ihop så mycket mer pengar (och gå på så mycket mer fotboll! Jäklar vad jag kommer sakna fotbollen!)

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Ännu en matchning kom in igår när jag var på väg hem. Denna gången en 3-barnsfamilj i Houston, Texas. Deras application var knappt ifylld alls, och jag skickade ett meddelande om att jag ville veta mer. Fick ett mejl från Boston-kontoret idag där det stod att familjen tyvärr inte var redo att börja intervjuer osv med au pairer, så de TT bort matchningen för att jag skulle kunna matchas med andra familjer.

Trots att jag vet att CC inte blir den organisation jag (med största sannolikhet) kommer åka med är det så kul med nya matchningar. Jag älskar att kolla igenom dom och den där känslan när man ser att man fått en ny matchning!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Iförrgår trillade ett mejl om min 14:e matchning från CC in. En familj i Trumbull med 4 barn. Första intrycket av deras application var rätt bra, faktiskt, och jag skickade ett meddelande om att jag var intresserad av att prata med dem. Men även här försvann matchningen utan ett svar från familjen... ganska skönt ändå, eftersom jag är rätt inställd på att inte åka med CC. Så fort min ansökan med SI är färdig tänker jag höra av mig till CC och säga åt dem att ta bort mig, om nu mot förmodan inte rätt familj dykt upp innan dess, vilket jag tvivlar starkt på.

Imorgon ska jag i alla fall tillbaka till vårdcentralen för att läsa av mitt TBC-test. Förstår inte alls hur det funkar, men det ska nog gå bra!


Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Ytterligare 250kr fattigare, men ett nålstick i armen rikare. Imorse var det dags för mitt TBC-test, och nervositeten var på topp med tanke på min nålfobi, haha. Idag var nog dagen jag insåg att man kunde kolla bort och tänka på annat dock, så det var inte så farligt ändå. Jag varken bröt ihop eller var på väg att svimma, woop!

Men ja, nu ska jag tillbaka om 72 (71 nu, haha) timmar för att läsa av testet, alltså på måndagsmorgon. Skönt att ha det avklarat, känner att jag börjar få koll på saker och ting ny. Hälsoundersökningen kan bli klar nästa vecka med lite flyt och alla referenser är snart inscannade (förutom en, den ska jag fixa på måndag).

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

1,5 timme senare är jag färdig. Är helt slut i huvudet efter en dags jobb och därefter intervju. Intervjun var dock inte det jobbigaste, utan personlighetstestet på 170 frågor som jag fick fylla i sist... men skönt att ha det gjort. Hon jag blev intervjuad av sa att jag nog är inne i matchningsprocessen om 1-1,5 månad, vilket också skulle vara jättebra timing med tanke på när jag vill åka och när de flesta familjer börjar söka.

Imorgon måste jag verkligen ringa vårdcentralen och boka tid för TBC-test och ta en sväng förbi skolsköterskan angående mina vaccinationer.. massor av must do's nu!

Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

En obligatorisk sak inför ens au pair-ansökan är informationsmötet, såklart. Jag var på mitt ikväll och fick massa bra information. Det var bara jag och en annan tjej där, vilket var ganska skönt. Det blir liksom mer personligt, eller vad man ska säga.

Fick i alla fall information om ansökningsprocessen, matchningsprocessen och i princip.. ja, allt. Det hela kändes väldigt bra, och vi avslutade med att boka en tid för intervjun. Så intervjun ska göras på måndag efter jobbet. Ser verkligen fram emot det!

Annars då? Jobbar för fullt med att få in referenser osv. Hälsoundersökningen blev av.. tills vi insåg att jag måste få tag på vilka vaccinationer jag fått, så vi kom överens om att jag ska få tag på information kring det och sedan lämna in alla papper i receptionen på vårdcentralen för läkaren att fylla i, för att sedan träffa henne igen någon dag och gå igenom allting samt få papprens överlämnade. Ska imorgon ringa och boka tid för TBC-test också. Skönt att få det gjort asap!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Efter att enbart haft tystnad på matchingsfronten i ca 1,5 vecka kom ett nytt mejl ikväll när jag var på väg att gå och lägga mig. Förväntade mig inte riktigt en matchning då det gått så segt, så det blev en glad överraskning. Den här gången en familj på 2 barn i Denver, som känns helt okej efter att ha läst igenom deras application. Fick ingen sån där "wow, det här är helt rätt familj!"-känsla, men tänker ge dom en chans så skickade iväg ett meddelande om att jag var intresserad av att prata med dom.

Lite delade känslor angående det dock då jag ju som sagt är mitt uppe i att byta förmedling och allt... men ja, hittar jag rätt familj innan ansökan är godkänd hos andra förmedlingen tar jag självklart den. Vi får se hur allt utvecklas helt enkelt. Den här familjen kändes som sagt inte helt hundra, men ändå helt okej. Först och främst får vi se om jag får något svar på mitt meddelande!


Likes

Comments

Ansökningsprocessen - Skandinaviska Institutet

Inga fler matchningar har kommit in från CC sedan senaste togs bort. Håller på för fullt med referenser osv till min ansökan hos Skandinaviska Institutet istället nu och ska skicka efter min begäran att få hem min journal från BUP samt göra min läkarundersökning (och eventuellt TBC-test om den vårdcentralen kan göra det!!!) redan på onsdag nästa vecka. Varför jag måste göra den tidigare än ansökan är klar är för att jag gick hos BUP till och med att jag var 17, och de måste försäkra sig om att jag mår bra nu innan de kan godkänna min ansökan. Lite krångligt, men de kommer ju godkänna min ansökan därefter, så det är nog värt det lilla extra krånglet!

Likes

Comments