Jag har ju sedan jag började varit registrerad hos Cultural Care men har väldigt delade åsikter. Under mina månader i matchningsprocessen har de bara hört av sig en gång och frågat hur det går, och det var i förrgår. Många andra har dåliga erfarenheter av den förmedlingen och det är rätt dyrt. Dyrt iaf i jämförelse med SI, skiljer några tusen ändå. 

Jag har hört massa bra om Skandinaviska Institutet, och har spenderat ungefär hela morgonen med att kolla upp information osv, och även anmält mig till ett informationsmöte. Låter det bra på mötet kommer jag antagligen välja då det känns bättre och jag får ett väldigt bra intryck av sidan. Så.. vi får se. Kanske blir jag kvar hos CC och kanske byter jag.

Är det någon som läser det här som har någon erfarenhet av Skandinaviska Institutet?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

I förrgår pratade jag även med au pairen som bor hos familjen just nu, och efter det skulle mamman prata med pappan om när jag skulle få träffa deras son också. Har dock inte hört av henne efter det, och skickade idag ett mejl med frågan om de pratat, och om det kommer bli av. Får se om de svarar... matchningen är dock försvunnen nu när jag kollade alldeles nyss, vilket känns lite sådär. Så ja, vi får se.

Den här matchningsprocessen börjar kännas väldigt utdragen nu, det känns inte jättekul. Jag vet att den tar så himla olika tid för alla, men efter att ha varit i processen sedan början av november känns det lite som att "nehepp, jag duger inte riktigt för det här". Tråkigt. Men en dag dyker väl den rätta familjen upp, så jag får ha tålamod.

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Har alldeles nyss lagt på efter den första skypesessionen med familj nummer 11, den i Chappaqua. Fick ställa mina frågor, fick bra svar och intrycket att de var en rätt lättsam och bra familj. Så nu ska jag fundera lite, höra av mig till dom och sen isåfall om det känns bra, så skulle de prata med tjejen som bor där nu så skulle de put her in contact med mig så jag även får prata med deras nuvarande au pair. 


Fick även ett mejl ifrån familj #9 inatt, där de skrev att de efter en del beslutsångest valt en annan tjej och önskade mig lycka till. Tråkigt, men så är det!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Har nog räknat bort familj #9 nu. De skulle prata med en till och sedan var matchningen borta.

Dock, i onsdags, så fick jag matchning #10, som dock försvunnit redan när jag loggade in på CC. Några timmar senare kom matchning #11, en familj i Chappaqua utanför New York med en son på 8 år samt att mamman är gravid. Skickade ett mejl till familjen men när jag inte fått svar på över ett dygn realesade jag matchningen. Inatt matchades vi dock igen och den här gången fick jag ett svar (där de även skrev att de är på semester just nu så att de inte svarade är förståeligt). Vi ska sätta upp en Skype-intervju, så får vi se hur det går efter det.

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

​Det blev ett kort skypesamtal idag, då jag fick säga hej till döttrarna i familjen och de var såååå, så söta! De skulle försöka bestämma sig till veckan, och jag håller verkligen tummarna för att jag gjort ett gott intryck. Hoppas, hoppas!

Nu ska jag i alla fall iväg om 3 timmar och få hjälp att plocka ur min piercing. Efter 2 år med en ring i näsan kommer det kännas så tomt, haha. Men ja... nu håller vi bara tummarna, och ser vad de säger i veckan! 

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Så var samtalet över, och det jag fick höra kändes väldigt bra. Min engelska var dock inte alls på topp, då jag kom direkt från jobbet och är jättetrött, haha. Hoppas de hade överseende. Fick i alla fall svar på mina frågor, och ska få prata med döttrarna också, på söndag! Ser jättemycket fram emot det och fortsätter hålla tummarna (trots att jag kanske skrämde iväg dom med min engelska ikväll, haha).

Så... nu laddar vi om för söndag, med en fotbollsmatch imorgon!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Ikväll är det dags! Tanken var först att jag skulle Skypea med familjen på söndag men igår kom jag på att "men jag kan ju egentligen när jag kommer hem från jobbet vid 23 imorgon". Så jag skickade iväg ett nytt mejl till mamman och föreslog den nya tiden, och hon sa att det passade bra. Så ikväll ska jag prata med familjen också! Hoppas verkligen det känns lika bra som det gjort hittills, håll tummarna!

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

Såååå! Efter nästan en timmes samtal över Skype har vi lagt på. Fick mycket(!) information och tips om allt möjligt och det hela lät väldigt bra. Jag ska skicka iväg ett mejl till mamman om att jag vill prata med dom också och invänta ett mejl med lite diverse bilder från au pairen som hon skulle fixa åt mig. Hon skulle även prata med föräldrarna och lägga in ett gott ord, så det låter lovande såhär långt. Hoppas det låter lika bra när jag får prata med familjen!

På söndag ska jag för övrigt få hjälp att plocka ur min septumpiercing. Fortfarande inte bestämt mig till 100% om jag ska sätta i en sån där retainer som man bara viker upp i näsan så syns den inte, eller om jag helt ska överge min älskade näsring och köra på fake istället, fram tills jag åker. Det visar sig. Jag har några dagar på mig.

Likes

Comments

Matchningsprocessen - Cultural Care

I eftermiddags, på bussen hem från polisstationen efter att ha hämtat passet, kom ett mejl om att jag fått ännu en matchning! Yay! Strax därpå kom ett mejl från pappan i familjen, och nu har jag under kvällen haft lite kontakt med deras nuvarande au pair som bor där just nu, också en svensk tjej. Familjen bor utanför New York och har 2 jättesöta döttrar (även en son som kommer dit ibland som jag förstod det). Pappan är svensk och det känns rätt bra faktiskt.

Föreslog att jag och tjejen som är au pair där nu kunde prata imorgon när jag kommer hem från skolan, så nu ska jag sätta mig och läsa igenom hela ansökan igen och fundera ut saker jag undrar över (vilket kan bli lite svårt dock då familjens ansökan var så väl ifylld!). Spännande!Likes

Comments

Det här är något jag skjutit väldigt länge på, men nu når det gått så lång tid är det nog dags att börja med det här...

Videon ska vara ca 3 minuter och är mest till för att familjen ska få en känsla av vem man är osv. Har funderat lite grann över vad jag ska filma och vad det ska innehålla, och för att göra det så intressant som möjligt tänker jag inte sitta och prata i 3 minuter utan även filma lite annat, slänga in bilder osv.

Detta ska jag prata om:
• varför vill jag bli au pair och varför ska ni välja mig?
• berätta om mina hobbies

Detta ska jag visa/berätta om/filma:
• visa hur jag bor, presentera min familj
• filma i stallet
• filma under promenad med Flinga
• bad mamma & pappa filma korta videos när Dennis och Linus berättar hur jag är, så gott det går. Dessa klipp kommer jag klippa in och texta på engelska
• filma när jag kör bil

Har ni några tips på fler saker jag borde klämma in? Annat att prata om? Alla tips mottages tacksamt! Kommer hålla på med videon under veckan och förhoppningsvis blir den klar under helgen/början av nästa vecka.

Likes

Comments