RESOR

Vid den här tiden förra året befann jag mig inte här hemma i Sverige. Jag och mamma släppte allt som hade med julbestyr och lämnade landet för att fira både jul och nyår i New York. Jag tänkte dela med mig lite om julen och nyår från resan men vi börjar med julen. Så klicka på play och börja läs.

Vi flög tidigt den 22 december 2016 från Göteborg till Bryssel där vi gick på planet som skulle ta oss till New York. Jag gillar att landa på Newark Liberty International Airport istället för John F. Kennedy International Airport då man ser stadens skyline från planet när man landar så man verkligen maximerar upplevelsen. Får alltid ett sånt pirr när man precis ska landa och kan se stadens alla skyskrapor torna upp sig i horisonten.

Solen lyste medan vi åkte in mot staden och det kändes verkligen som att komma hem. När vi kom till hotellet och hade gjort oss hemmastadda gick vi ut för att få i oss lite mat i magen. Vi gick till Bryant Park där de på juletid har små marknadsstånd där de säljer olika saker i form av godis, mat, julsaker etc. Vi slog oss ner på en liten restaurang där man satt ute, vi beställde in varsitt glas bubbel och linssoppa (älskar kombon haha). Efter att vi ätit och tagit det lite lugnt gick vi vidare och kollade lite i skyltfönster. Jetlaggen vid det här laget började komma krypande och jag var verkligen så trött så vi gick tillbaka till hotellet så vi kunde vila lite och utsikten från vårat hotellrum var heller inte fy skam. När vi hade vilat en stund gick vi en liten promenad för att köpa lite nödvändigheter innan vi gick tillbaka igen för att krypa ner i våra sängar och sova.

23 DECEMBER: Dagen innan julafton promenerade vi runt på förmiddagen och kollade i lite butiker och kollade på julskyltning. Vi gick och åt lunch på ett ställe som jag inte kommer ihåg vad det heter just nu men raviolin som jag åt var verkligen så god! Fotade även av en skylt som satt på toaletten där som jag tyckte var lite rolig.

På kvällen sedan gick vi till Radio City Music Hall för att kolla på the Christmas Spectacular som är en julmusikal som spelas varje jul och den var verkligen väldigt bra och man kom verkligen in i julstämningen. Vi beslöt oss efter showen att ta ett glas vid Rockefeller Center och samtidigt kolla på den stora granen som står där. I Rockefeller Center kan man ta en hissfärd upp till Rainbow Room som är en restaurang och bar med nog den bästa utsikten över New York, de har även det dyraste vinet jag har köpt i mitt liv än så länge men det var nästan som att man betalar för vyn också. Efter glaset med vin åkte vi vidare då vi hade en bokning på Blue Water Grill där vi avslutade vår kväll, en väldigt mysig restaurang och verkligen så god mat.

24 DECEMBER: Julafton anlände och vi började dagen med att äta frukost i sängen framför sista avsnittet av julkalendern Selmas Saga. Efter vår långa frukost åkte vi till Bronx och närmare bestämt The New York Botanical Garden för att kolla på Holiday Train Show, som är en utställning kan man säga där de har byggt upp olika byggnader som finns runt om i staden med naturmaterial och samtidigt åker tåg runt omkring detta och det var verkligen så fint och bra gjort. På julaftonskvällen hade vi bokat bord på ett ställe som heter Morini och jag åt en väldigt god risotto och hade en väldigt bra avslutning på min julaftonen 2016.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments