TEXTER

Söndag och jag börjar jobba vid klockan två. Så just nu sitter jag i min lägenhet och peppar för en ny vecka och planerar vad som ska göras. Vad jag behöver plugga på, vilka sysslor som ska göras hemma, maten som ska lagas och så vidare. Jag behöver ta bort min julbelysning från min balkong också, det känns som att den inte fyller någon funktion just nu och vi går faktiskt åt ljusare tider även fast det inte känns som det just nu.

Jag är liksom inte tillfreds med min vardag och det skrämmer mig att tid går så fort. Vad hände med tidsuppfattningen som jag hade när jag var barn, när ett år kändes som hur lång tid som helst och när ett sommarlov kändes som ett år i året.

Nästa vecka går vi in i Februari medan det kändes som om vi lämnade 2017 förra veckan. Jag känner mig inte delaktig i mitt liv längre, det är som att jag går på autopilot och allt som händer bara händer. Det är som att andra styr mitt liv när det är jag som ska styra mitt liv. Jag skulle kunna göra vad som helst, allt det jag drömt om men istället sitter jag här och våndas över att tiden går fort och snart sitter jag gammal någonstans och ångrat allt jag inte gjorde. Jag vet inte om detta är en slags fas som jag går igenom just nu men inget känns kul och jag är så trött och skör. Det är jobbigt att hålla upp en fasad om att man är så lugn och glad hela tiden. Det är okej på dagarna att fokusera när man har vänner omkring sig eller när jag är sysselsatt med saker som ska göras men det är svårt, för på kvällen när jag ska sova kommer allt tillbaka och sköljer över mig och det är så svårt att tysta tankar.

Så därför tar jag en vecka i taget just nu och försöker tänka på att allt ska lösa sig, eller det måste lösa sig. Jag tar ett steg i taget för att gå mot ljusare tider.. Oavsett om det handlar om att ta ner min julbelysning från balkongen, gå en promenad eller baka så känns det ändå som att jag kommer lösa det, för har jag klarat allt hittills i mitt liv så ska jag klara av det här halvåret också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

MÅNADSRESUMÉ

December har verkligen varit händelserik och som vanligt gick det fort och nu är vi inne i ett nytt år. I början av december kom jag in i hundra procent julstämning genom att ha tända ljus så ofta jag kunde, äta mysiga frukostar, kolla julfilmer och försöka göra allt mer mysigt än vad det var (till exempel allt plugg blev lite bättre när man hade julmusik till).


Jag åkte till Örebro en helg för andra gången 2017 för att hälsa på min fina Lovisa. Det var en så mysig helg! Vi åt självklart charkisar och drack bubbel, vi strosade på stan, åt god ravioli på Fratelli, Drack drinkar på Makeriet och hade mysig julfrukost på söndagen.


En annan helg var jag hos mamma och bakade lussebullar och åt första skinkmackan och oj vad gott det var. Dagen efter åkte vi hem till mig för att griljera skinka och klä min julgran och få ut ett belysning på balkongen.


Sedan nalkades julveckan och innan julafton var det julfest på jobbet. Det var god mat, roliga aktiviteter och trevligt sällskap. På fredagen bjöd jag hem mina vänner på lite glöggkväll kombinerat med en klädbytarkväll. Vi hade inte så mycket kläder att byta med varandra men det var väldigt mysigt att få prata, äta och dricka glögg.

Julafton spenderade jag hos mamma. Vid 12:00 åt jag, mamma, mormor, pappa och farmor jullunch sedan hade vi lite julklappsöppning och sedan kollade vi kalle anka. När pappa och farmor hade åkt, kollade jag, mamma och mormor på en julfilm och bara myste runt.

På juldagen gick ett gäng av oss ut och det var superkul! Jag, Lovisa och Tora åt mat en kväll och planerade nyår. Dagen innan nyårsafton gick jag och mamma till Majo Bar för att äta lite mat och det var mysigt men oj vad mätt jag blev.


Nyårsafton! Jag måste börja med att fotacredda Lovisa och Sarah som dessa bilder är från förutom den fantastiska tårtbilden som jag snabbt tog innan jag tände tomteblossen. Det var en stressig nyår och jag hann inte fota så mycket då jag stod i köket hela tiden men tur är väl då att vänner fotar. Vi började hemma hos mig med en fördrink bestående av citron sorbet och bubbel, så enkel och så god! Vi åt förrätt bestående av lite kex och ost, parmesanchips, crostini med cream cheese. Huvudrätten blev fläskytterfilé med potatisskivor, grönsaker och rödvinsås och the grand final aka guldtårtan. Vi gjorde en egenkomponerad tårta med chokladtårtbotten, en frosting med hallon och en frosting med vit choklad, över detta smälte vi choklad så att det blev som ett chokladkrisp.

När middagen var över och den värsta disken borta var det dags att ta vidare festen hem till Tora några hundra meter från mig. Där hade vi discolampa, pynt och lite lekar innan vi gick ut för att fira in tolvslaget. Självklart glömde jag telefonen inne hos Tora så nyår 2017 blir ett vakuum i mitt fotoalbum men efter tolvslaget dansade vi in det nya året. Att få avsluta 2017 med mina närmsta vänner runt mig, dricka bubbel och att sedan få dansa och skratta går vi in i 2018 och nu kör vi!

Likes

Comments

RESOR

Så här såg min nyår ut för ett år sedan. Det var så fint väder på dagen när vi gick en promenad innan vi skulle gå tillbaka och fixa iordning oss inför nyårsfirandet som var på 230 Fifth, en takbar med superfin utsikt! De serverade smårätter och sände live från nyårsfirandet på time square. Ett kille firade till sin flickvän då och det var så fint!

Vi åkte därifrån någon gång efter tolvslaget till hotellet i en taxi och jag vevade ner rutan från taxin och tog in stunden där och då och fick för en liten stund känna mig som att jag var med i en film.

Likes

Comments