Hej!

Har ni en bra lördag?

Jag har haft en rätt bra lördag en så länge. Jag sov länge, åt god frukost då mamma hade köpt nybakat bröd, tränat lite. Ikväll ska jag iväg till Tova för att träffa gamla vänner från nian men innan det ska jag läsa och se klart på en film om jag hinner innan jag ska hämta Sarah och Line. Jag överväger att ta med mig kameran ikväll så kanske har jag några bilder att visa er imorgon. Nu ska jag hoppa in i duschen så uppdaterar här lite senare. Ha det bra så länge! 

Kram!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

INSPIRATION

Jag är nu hemma efter att ha varit i Uddevalla tillsammans med Line och sett på Filip och Fredriks film som hade premiär idag. Trevligt folk heter den och ja, så mycket trevligt folk det medverkade i den. Alla charmiga på sitt sätt. Min personliga favorit var krogägaren Billy med det häftiga humöret (längst upp i högra hörnet på bilden ovan). En tuff, cool och charmig man som inte tar någon bullshit. 

 

Filmen utspelar sig i Borlänge där stadens slogan är "trevligt folk". Patrik Andersson, som tagit initiativet till detta projekt var att göra något för de alla invandrare som bor i staden. Han ville få invandrare och svenskar att interagera med varandra. Han bestämde sig därför för att starta upp ett somaliskt bandylag med målet att ställa upp i VM i staden Irkutsk, Ryssland. Han tar hjälp utav före detta bandyspelaren Pelle Fosshaug som blir lagets tränare. Vi får vi följa med laget från att aldrig ha stått på några skridskor till att ta sig mot VM i Ryssland och det är under loppet av sju, åtta månader. Alla människor i filmen är framtagna på ett sådant hjärtligt sätt och Filip och Fredrik tar inte över även om jag älskar deras personligheter, utan håller sig i bakgrunden och hejar på samt ställer frågor när det behövs. Så även fast ni inte gillar Filip och Fredrik kommer ni tycka om den här dokumentären.

 

Jag har nog aldrig skrattat så mycket på en bio någon gång och hur den hoppar från roligt till allvar är väldigt fängslande. Så snälla ni, försök och se på den. Den handlar om något så viktigt och aktuellt i dagens samhälle. Dokumentär för vissa är inget attraktiv ord, denna är däremot ingen grå och tråkig dokumentär utan den är full utav liv, hopp och glädje. En underhållande dokumentär får man leta efter. Se den, ni kommer inte ångra er.  

 Likes

Comments

God kväll alla vänner som hänger kvar här på min kära lilla blogg!

Det var ett litet tag sedan som ni hörde något från mig. Det har varit lite rörigt med att få komma i ordning i lägenheten och en mängd uppgifter i skolan. Nu känner jag dock att jag börjar komma på banan igen, för vet ni vad vi gjorde i helgen? Vi hängde upp alla mina tavlor på väggarna, så nu är mitt rum helt klart. Nu saknas det bara att ta lite bilder och visa er hur det blivit. Det var bara det jag ville säga så länge. Kram! Likes

Comments

Att äntligen ha fått komma i ordning här hemma känns väldigt skönt. Det som fattas är tavlor på väggarna och några saker som ska upp sedan är mitt rum nästan i ordning. Jag har suttit och pluggat hela förmiddagen fram till nu. Klockan fyra kommer Lovisa hit och vi ska handla lite ingredienser för att kunna laga tacos lite senare tillsammans med Sarah och Line. Sedan kommer kvällen bestå av att kolla på P3 guldgalan och bara ta det lugnt. Bättre bilder på mitt rum kommer så snart allt är på plats. Än så länge får ni den bilden över. Hoppas ni får en bra lördag! Kram! Likes

Comments

INSPIRATION

Igår var jag, Viktoria, Lovisa och Tora på bio. Filmen vi såg hette Unbroken och är regisserad av Angelina Jolie. 

Filmen handlar om den fantastiske olympiern och krigshjälten Louis ”Louie” Zamperini som, tillsammans med två besättningsmän, överlevde 47 dagar i en flotte efter att deras plan blivit nedskjutet under andra världskriget – bara för att därefter bli tillfångatagna av den japanska flottan och skickade till ett fångläger.

 Filmen är baserad på Laura Hillenbrands bok, och levandegör Zamperinis inspirerande, sanna berättelse om människans fantastiska motståndskraft. 

 

Den var väldigt bra och man kände sig så stark efteråt, för om Louis Zamperini klarar av att överleva ett helt krig så borde man kunna ta sig igenom det mesta i livet. Den var fint gjord med effekter och filmning sedan var skådespelarna väldigt skickliga och en sak som jag älskade med just den här filmen var att det inte var någon slags kärleksrelation. Det kändes väldigt befriande på något sätt. Så ett tips från mig till er. Se den!

 

Här har ni trailern också!Likes

Comments

(tyvärr har jag inga bilder att visa, så det får funka med en fin bild från pinterest.) 

Jag känner att jag behöver bryta tystnaden och säga att jag faktiskt finns här och mår bra. Det har varit så hektiskt och rörigt de senaste dagarna med flytt och allt att jag inte har kunnat uppdatera er om något. Idag har det förhoppningsvis börjat att lugna ner sig lite för från och med idag är vi helhjärtade lägenhetsboende. Idag äger vi inte längre något hus och jag tror att den tyngden har släppt från hela familjens axlar lite. Även fast det inte är i ordning här hemma än på långa vägar då vi ska tapetsera om, saker som ska tas ner och liknande så börjar jag nog trivas här. Mitt rum är ett kaos, jag sover på golvet, alla saker står lite huller om buller eftersom de kommer hit och ska tapetsera om mitt rum på måndag så jag har inte brytt mig om att plocka upp så mycket mer av mina saker. Men trots det börjar jag känna mig hemma med det lilla stadslivet jag kommer ha framöver och allt vad det betyder. Nu ska jag börja packa och lägga fram kläder inför imorgon då min sista termin i gymnasiet börjar imorgon. Nu kör vi! Ha det bra under tiden så uppdaterar jag här snart igen!Likes

Comments