Hej allihopa :)

Så efter tre veckor här nu i Santa Barbara som jag trivs väldigt bra i, så har så mycket saker hänt under de här veckorna. Första veckan i skolan, valt kurser,in med nya roomies, lärt känna en massa nya människor osv. Hårt liv va? haha, nej men allt har gått väldigt bra här. Så det svåraste av allt har ju vart att välja kurser. De finns allt från vinprovning, surfing och bakingskurs till filmproducering, matematik och astromoni t.ex. Som Internationell student så måste man välja 12 units för att kunna få stanna kvar här i USA. Om man väljer mindre, så blir man hemskickad. Kaxigt värre va? Japp de är Americanet. I alla fall, det var verkligen inte svår att få mindre än 12 units, dock väldigt dyrt... Men det är ju en upplevelse man får ju en gång här i livet. Så jag har fått 12.5 unit som består av 5 kurser.

1. Boot Camp

2. Education

3. Yoga

4. English

5. Life Fitness

Alla de här kurserna har jag valt som jag är väldigt nöjd med, vet ej hur de känns för familjen där hemma att jag tar yoga som en klass, men de är väldigt glada förmodligen för min skull.

Boot Camp har vi en tränare, Coach Craig som är riktigt sträng med oss och varenda pass har aldrig vart som den andra. Jag kan ju säga på en gång att jag vågar inte säga emot honom och ingen har aldrig fått mig att svettas så mycket i mitt liv som han gjort. Jag älskar fullkomligt passen och vi börjar klockan 8 varje måndag och onsdag med det. Tro mig, jag kmr va vältränad när jag kommer tillbaka haha!

Sen har vi Yoga ! Vår instruktör heter Bonnie och är fullkomligt underbar och får mig att känna mig helt mör i kroppen efteråt. Så Boot Camp and Yoga jämnar ut sig för mig.

Engelska är sådär, jag försöker att hålla mig vaken på lektionerna och göra mitt bästa, dock är detta också på morgonen och den är ungefär 2h och 20 minuter lång. Men det är väldigt lärorikt, så det gillar jag.

Education, eftersom att jag kanske ska bli förskolelärarinna senare så går jag den här utbildningen för att känna av lite hur det är och det är faktiskt väldigt roligt och man lär sig så mycket om människor samtidigt. Så den är jag väldigt nöjd med.

Life Fitness - Detta är en kurs där man måste gymma varje vecka minst 2,5 timmar per vecka! Dock kommer jag utöka detta till 4 timmar i veckan.

Detta är många athelticas kurser som jag har tagit, dock är jag bara här till December så jag valde att kunna leva livet lite och göra de jag älskar.

Just nu så är allt bra med mig och det känns jag har vart längre än bara 3 veckor samtidigt som det känns som allt går så himla snabbt. Saknar självklart min familj och många av mina vänner och nära. Men jag kommer komma hem snart ändå, så håll ut!

Puss och kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Hej Allihopa! :D

Nu har en och halv vecka gått och det känns som jag stack igår, samtidigt som de känns att jag har vart här hur länge som helst? Så konstig känsla haha :p ! Dagarna har gått så himla snabbt eftersom vi har vart stressade hela dagarna! Vi har fixat boende, bank of america, kurserna, gått på lektioner, köpa käk osv. Kan ju säga det att vi har in princip käkat ute varje dag sen vi kom hit , men detta kommer vi ändra på så fort vi har vart på Ikea och köpt lite grejer till kök och sovrummet. Just nu så bor vi på Beach City som ligger 3-5 minuter från skolan och är rätt centralt.! De roliga är med Beach City är att man gör många aktiviteter och det är underbart att vara här! Dock är den enda nackdelen med detta är att de är så sjukt mycket svenskar som bor här! Så man pratar väldigt mycket svenska med varandra, vilket är rätt tråkigt eftersom man kom hit för att prata engelska! Men det kommer nog ändra sig så fort vi börjar med skolan! Skolan börjar den 22 augusti, så vi har 1 vecka att bara chilla och ha det roligt! Men som vanligt så har vi fullt upp.. hehe ! 

Nu ska vi äta pizza och ha en filmkväll för en gång skull :D Uppdaterar nästa söndag ! 

Puss och kram!

Likes

Comments

Hej allihopa!

Som ni vet så har jag dragit till Santa Barbara i 4,5 månader för att kunna plugga på Santa Barbara City College :D Just nu så är det väldigt många blandade tankar för mig även om det är väldigt mysigt och jag kan inte ens fatta själv att jag ska stanna här och bo här? Har dock hemlängtan även om jag bor med dessa underbara människor som jag har fått lära känna :D

I alla fall så har detta hänt tills nu i Santa Barbara!

Fredags: Jag åkte med flyget till Santa Barbara med två tjejer, Jenny och Yasmine och en kille som heter Jonathan i ungefär 11 timmar och 20 minuter från Arlanda till Los Angeles. Direkt där efter så fick vi vänta ytterligare en timme på att bussen skulle komma, självklart var ju den försenad också. I alla fall så kom vi iväg och fick åka 2 timmar till Santa Barbara. Klockan var redan kl 4 på morgonen när vi var där i Santa Barbara i Sverige så vi vart rätt trötta när vi kom dit, men vi bestämde oss att vara uppe ytterligare 6 timmar för att komma i rytm. Vi gick och la oss rätt tidigt ändå.

Lördags: Vi bestämde oss för att utforska Santa Barbara och just då så var det en festival som var någon Mexikansk festival där man dansade på gatorna och kastade eller knäcka ägg på varandra som var konfetti i. Självklart så gjorde jag ett misstag med att knäcka ett ägg på fel person, haha ! Men men, alla fick ju ett gott skratt i alla fall :D Senare så drog vi hem och förade på vårt hotell och drog till Isla la Vista som ska vara de största festområdet i SB! Dock hade vi högre förväntningar och de var lite till en besvikelse! I Sverige så förar vi och går inte ut för ens klockan är ungefär 11, 12 på kvällen. Här så tar festerna ungefär slut vid klockan 12 :S och går sedan till efter fester... så de var sådär :S men vi hade kul i alla fall.

Söndag - Tisdag:

Söndags: Var vi rätt bakisar och gick åt lunch och sen direkt till stranden för att kunna koppla av lite. Sedan så gick vi och la oss rätt tidigt för att skolan skulle börja nästa dag.

Måndag, Tisdags: Första dagen i SBCC!! Det är en otrolig fin och en stor skola som vi har fått ta del i. Första dagarna den här veckan så var det Wave Week, vilket är en introduktionsvecka för alla Internationella studenter. Där fick vi göra ett test på hur bra man var på engelska... hehe, de gick bra för mig i alla fall :D så jag hamnade i den normala gruppen. Sen så har vi fått ett Town House där vi tre tjejer ska dela på ett rum för ungefär 7.000 svenska kronor varje månad. Löjligt dyrt, men det är rätt bra pris här i Santa Barbara i alla fall. Då ingår de el, vatten, wifi, tillgång till pool, lån av cykel osv. Sen är det 5 minuter, om inte mindre till skolan och en kvart till State Street där centrumet är! och självklart stranden som ligger mindre än 10 minuter bort! Så det är väldigt centralt! <3

Idag så ska vi skaffa amerikansk bank på den amerikanska banken och få en orientering på skolan och kolla de kurserna som vi ska plugga i. Så jag kommer ge en uppdatering i veckan på allt.

Saknar er, Puss

Emma

Likes

Comments