Ett av myndigheternas många misstag! Jonas historia (detta inlägg kan väcka starka k

OBS!!  detta kan vara hemskt jobbigt för anhöriga att se och läsa, så jag varnar om bilder ur utredningen!

Det här är något som egentligen är fruktansvärt privat. Jag har velat skriva ut detta i så himla många år, men inte vetat om jag bör.  Saker gick så fruktansvärt fel där för 11 år sedan när jag var 16 år och om det bara kan hjälpa någon, inspirera någon tjej/kille/icke binär m.m att hålla sig undan från det mörka livet som faktiskt så enkelt kan hända av att bara missa en pojke som så desperat sökte vägledning.

Jag ber om ursäkt om detta river upp gamla sår,  men detta bör uppmärksammas!!

"Det var en sommardag år 1988, en liten pojke som fick heta Jonas föddes på BB i Örebro län....

Sedan spolar vi sisådär 13 år framåt.
Jonas har sedan många år tillbaka haft svårt att hänga med i skolan, han led av tydliga "adhd-symtom" som vi kan säga idag,  men på den tiden var dessa symtom inte lika tydliga utan sågs mest som en brist på uppfostran.
Alltefter Jonas halkade efter mer och mer i skolan så tappade han även lusten.
Inga stöd i skolan och inga större stöd hemifrån.
Hans utväg (även om den inte var bra)  blev att strunta i att dyka upp.

Han var nu 14-år, tjuvrökte, skolkade och drack öl ibland på helgerna, som de flesta ungdomar i Kumla gjorde på den tiden.

När det var som jobbigast i skolan så brydde sig ingen, men när han uteblev helt och bröt mot skolplikten så blev det fart på de sociala myndigheterna och de satte LVU (lagen om vård av unga) på Jonas
Nätverksmöten hit och dit. Bråk, tjafs, oro.  Det var vår vardag.
Jonas dök upp när han helst kände för det.
Det var då socialen tog det där beslutet,  som efter några år också blev hans död!

Socialmyndigheten i Kumla tog beslutet att placera Jonas på ett behandlingshem(?!) för unga missbrukare, en 14-årig osäker, lättpåverkad ung kille som är vilsen och förvirrad.
Det slutade ju som så att Jonas fick utstå mobbing, nollning, misshandel, hot, knivhot m.m m.m. till och med en i personalen på ett boende tog stryptag.
Detta ledde ju såklart till att Jonas rymde från hem efter hem för att undkomma detta.
Han blev skickat ut och in på 7 olika behandlingshem på 3 år,  i Finspång, Norrköping, Kalix osv i hela Sverige, alltid långt från sin familj, han satt även på låst  p12 i sthlm,  o  kom ihåg,  Jonas var inte dömd kriminell utan en ung kille som struntade i skolan och fick betala dyrt för de.   Under dessa tre år så lärde sig Jonas nya saker, han provade nya saker och tillslut så var han en missbrukare i den tyngre kategorin, allt för att slippa känna och må så dåligt. 
Han slutade dock aldrig vara den där spralliga, roliga killen som inte kunde sitta still och alltid fick alla att skratta.

På det där sist mötet innan Jonas tyvärr hittas avliden så har han varit hemma på permission över sommaren. Den stora frågan var då,  ska Jonas få stanna hos sin familj? 
Hans pappa erbjöd sig att sluta jobba på heltid för att finnas där som stöd.
Jonas själv bedyrade att om dom valde att sätta honom på hem igen så får dom göra det i en liksäck.
Ändå valde socialen att besluta att Jonas ska få bo på västgötakollektivet 2 år framåt,  de trodde inte på att han kunde hålla sig drogfri hemma.
Jonas blev totalt knäckt av detta och bara sticker. Socialen lämnar då över en handräckning till polisen,  att de ska hitta Jonas och köra honom till västgötakollektivet.

Jonas väljer att åka in till Örebro och umgås med några vänner och försöka hålla sig undan .
Av ngn anledning väljer de ändå att ta tåget till Kumla på kvällen/natten.

Det finns ett gatukök i Kumla som alla låtar för "rondellens", där samlades ALLA (myndiga som omyndiga)  efter att krogen i Kumla stängt. Fruktansvärt mycket människor, många fulla, gör ju såklart att polisen cirkulerar.
Jonas och hans kompisar går dit, unga och vill ha en kul kväll.

Polispatrullen känner igen Jonas och går fram till honom och säger att han ska följa med dom, det vill han inte och är lagom kaxig som 17-åriga "tuffa" killar kan vara och försökte springa därifrån. De sprang efter och lyckades brotta ner Jonas på marken. 
Jonas fortsätter och spotta ut glåpord i samma takt som polisernas irritation växer. 
Där står fyra poliser och slår på en tanig 17-årig pojke enligt vittnen.
Jonas försätts sedan med handfängsel och placeras i polisbilen där han blir väldigt ledsen och uttalar flera ggr att han kommer ta livet av sig till sin flickvän genom fönstret.

Sedan åker de iväg, något gjorde även att dessa poliser valde att placera Jonas i arresten istället för att köra honom till boendet som de skulle.

De var sista gången någon såg min bror i livet!! 

Bilderna får skildra vad som hände, 4 sidor i obduktionen med bara olika skador på Jonas kropp.
Notera att analys i urin och blod visar att Jonas var ren från narkotika  :(

Enligt deras tidsrapport för tillsyn förstår jag inte hur detta kunde hända.

-Jonas blev dödförklarad klockan 04:30, men ingen kom hem till familjen och berättade vad som hänt.
-deras ursäkt va att man inte ringer hem till folk mitt i natten.
-de låste in en ångestladdad minderårig, känd självmordsbenägen i en kal cell utan att meddela vårdnadshavare vilket dom inte får som ni kan så i paragraferna på en av bilderna!"

-när vi fick säga ett sista farväl till Jonas så stod poliser där och vaktade, Jonas hade en gul ambulansfilt som täckte ända upp till halsen. Mamma lyfte på filten och ville ta Jonas hand, men då drog polisen snabbt för filten igen.  Vi fick inte se där under. 

bilden till höger visar sidorna över alla hans skador.

den till vänster visar händelseförloppet enligt polisens rapport, även vittnesuppgifter om att Jonas uttalat sig om självmord, samt arrestvakternas tidsrapport för tillsyn!

nu är jag totalt dräneras på energi och allt man kan tänka sig av att skriva detta inlägg. Dela gärna historie om Jonas.  Kanske kan den avskräcka någon tonåring att skita i skolan så är det värt allt ❤

Jag antar att du hitta din tredje väg till sist!

Här tar jag upp alla frågetecken i video, klicka här
Här är vi i grävandet nu. Klicka här .

This is the reality behind closed eyes!

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,