Något som jag tänker på väldigt mycket. Något som jag är så sjukt tacksam för, från 2017.

Jag slutade röka. Jag började röka när jag va 14 år på grund av grupptryck. Det dummaste jag kunde ha gjort. Det har förstört min kropp under dessa 10 år.
Men ändå så har det gett mig något bra. Jag upptäckte hur stark jag är som kunde sluta och inte har tagit ett enda bloss sen den 24e april. Jag har aldrig varit så stolt över mig själv i hela mitt liv. Det är en bedrift, jag lyckades!

Det märkligaste av allt va att jag egentligen inte ens va inställt på att jag skulle sluta just då.
Jag tog min obligatoriska morgoncigg innan jag skulle till jobbet, dock var det den sista i paketet så jag skulle va tvungen att åka förbi macken på vägen till jobbet. Svängde förbi macken och väl därinne så bestämde jag mig för att köpa en dosa med minisnus som dessutom innehåller väldigt lite nikotin. Det va det enda jag köpte och tänkte att jag bara skulle testa hur länge jag kan hålla mig utan cigaretter. Den snusdosan räckte i närmare en vecka och sen kände jag inte ens ett behov av snuset. Det bara gick, jag gjorde inget speciellt, ingen nedtrappning, inga plåster, inga tuggummin, ingenting. Jag bara lyckades.

Men jag hade nog en jävla tur. Jag slutade nog vid ”precis rätt tidpunkt”. Jag har provat att sluta många gånger förut när det inte har gått. Att sluta med ett beroende är bland det jobbigaste en människa kan vara med om. Speciellt om man inte har övertygat sig själv till 100%, då är det praktiskt taget omöjligt.
Det enda man kan göra är att övertyga sig själv att man klarar det och verkligen försöka stå emot.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det va rätt länge sen jag skrev någonting här nu. Jag har försökt att bara lyssna på kroppen och orka med det allra viktigaste. Jag har ju jobbat 25% i ungefär 2 veckor nu. Det känns hur bra som helst! Jag är rätt trött och orkar tyvärr inte göra mycket mer än att jobba dom där ynka timmarna. Men det kommer komma med tiden, just nu måste jag bara fokusera på att jag orkar med jobbet och kunna komma tillbaka på 100%.

Annars då? Vad händer?
Jag har anmält mig till högskoleprovet, det är första gången jag ska göra det så nu försöker jag plugga i den mån jag orkar för att inte sitta helt clueless när det är dags. Jag har lite förhoppningar om att börja plugga till hösten, tänkte att jag ska gå ett tekniskt basår till att börja med. Just för att känna på plugget och kanske komma fram till vad jag vill göra sen.


Likes

Comments

Livet kan va rätt svårt, på alla möjliga sätt och vis.
I somras sjönk jag in i en depression och det slutade med att jag blev sjukskriven i höstas för att min kropp inte orkade längre. Jag sov (och gör fortfarande) 10-12 timmar per natt för att ens vara i närheten av människa dagen efter. Saknade motivation, ork och energi.
Idag äter jag antidepressiva för att hålla det under kontroll, men jag är fortfarande riktigt trött.
Men nu är det iallafall bestämt att jag ska börja ”fasas” in på jobbet igen, så jag kommer börja ned 25% för att successivt öka arbetstiderna. Det känns riktigt bra och jag är taggad på att komma tillbaka.

Livet är inte perfekt, men jag mår betydligt mycket bättre än för ett halvår sen.

Likes

Comments

Jag har ganska länge nu haft problem med att jag drömmer mycket. Tyvärr är det inte så trevliga drömmar, oftast drömmer jag om jobbet eller att jag röker. Jag slutade röka för snart 8 månader sen efter att ha rökt i nästan 10 år. Jag tror att minst en gång i veckan så drömmer jag om att jag röker, typ kommer på mig själv i drömmen och får panik.

Drömmarna gör ju också att jag sover lite dåligt, så jag måste sova extra länge för att få tillräckligt med ordentlig sömn. Och som grädden på moset så har jag också svårt att somna in, ibland kan jag vrida mig i sängen i timmar.
Jag känner mig typ rastlös, som att jag behöver göra något även om jag ligger i sängen och ska sova.

Likes

Comments

Jag har utan tvekan de sötaste morföräldrarna! Mormor och morfar är dom personerna som jag ser upp mest till, allt dom har klarat av och tagit sig igenom. Hur snälla, glada, givmilda och underbara dom är.

Mormor frågade mig i förra veckan hur jag mådde och hur det går med depressionen och allting. Så vi bestämde att jag ska åka upp till dom i Stockholm och vara där i några dagar. Få lite egen ”mormor och morfar-tid” vilket va riktigt länge sen. Oftast är man ju större delen av släkten när man ses, men nu ska jag få vara helt själv med dom i några dagar 😊
Martin ska stanna hemma eftersom han jobbar.

Och det här är ju det bästa av allt! Jag ville egentligen bara ha adressen så jag vet vart jag ska gå av tunnelbanan och vilken utgång jag ska ta. Men mormors något beskyddande sida sätter in och vill gärna ge exakt detalj så hon kan vara helt säker på att jag hittar och inte går fel 😂 Hon är ju för gullig!

Likes

Comments

Vi satte oss precis i bilen för att åka till Åtvidaberg, det lilla samhället som jag växte upp i. Vi är på väg dit för att fira min kusin som fyller 15.
Det är helt sjukt att hon redan är 15, kändes som att det va bara några år sen som vi satt barnvakt åt henne.

Sanning är den att jag inte har så mycket kontakt med mina kusiner, vilket är väldigt tråkigt.. Men det blir väl lätt så när man är såpass mycket äldre och dessutom bor rätt långt bort.

Likes

Comments

Idag har jag varit på gymmet och varit på Sköna Jag och vaxat mig, så nu är jag len som en babyrumpa!

Martin kom hem för en liten stund sen så vi har fixat lite mat, hamburgare och ugnsrostad sötpotatis. Nu laddar vi upp med chips, godis och julmust till Idol. Det är ju så sjukt jobbigt att kolla nu, för alla är ju så bra så man har ju ingen aning om vem som kan åka ut 😱

Har fått hem ett ljus från Partylite som heter ”blue spruce”, det luktar så himla gott!! Det luktat gran, på pricken! Passar ju väldigt bra med tanke på att jag inte riktigt orkar ha en riktig gran, med allt barr och sånt.

Likes

Comments

Gårdagen bestod av att tvätta, dammsuga, skura golven, baka lussekatter och sticka färdigt strumporna till mamma.

För första gången i hela mitt liv har jag bakat lussekatter helt själv, annars har jag bara varit med när mamma har bakat. Jag har ju aldrig gjort degen själv och jag har aldrig varit speciellt duktig på att få till snygga bullar 😉 Det har väl knappast ändrats, haha 😊 Degen gick ju bra, bara att köra efter recept, men typ alla lussekatter blev så jäkla fula 😅 Och när jag väl hade fått in snitsen på det så va det typ 2 kvar... Får bli ett ytterligare bullbak snart helt enkelt 😉

Likes

Comments

Här ser ni mina fynd från gårdagen.

Ögonskugga, läppenna och läppstift från Make Up Store

Kappa från G-Star

Jumpsuit från H&M

Fuskpälsjacka från H&M

Den ljusblå toppen/tröjan är faktiskt från Wish, jag tror jag betalade 20 kronor för den, plus frakt. Jag har alltid varit lite skeptisk för att köpa kläder från Wish och eBay, men den här är jag riktigt nöjd med faktiskt.

Samma sak med dessa pälsjackor, jag har alltid varit lite kluven... Är det snyggt? Eller är det inte snyggt? Jag vetifan. Så jag provade en inne på H&M och ja, det va ju snyggt och gosigt framför allt!

Jag är grymt nöjd med mina inköp iallafall 🙆

Likes

Comments

Eftermiddagen spenderades på A6 för att göra lite black friday fynd. Jag tänkte att jag ska lägga upp ett inlägg imorgon med mina fynd, så missa inte det! 👌

Efter shoppingen gick vi faktiskt till gymmet, så himla skönt! Inte alls mycket folk med tanke på att det är fredagkväll och black friday. Sen köpte vi mat på vägen hem och intog soffan för att kolla på Idol 👏

Likes

Comments