Utanförskap och att alltid vara nummer två

Ibland, eller mer ofta, får jag känslan av utanförskap. Jag har lätt till den känslan och jag vet inte hur jag ska bli av med den.. Jag har ända sen jag var liten alltid kommit i andra hand bland vänner. Jag har liksom aldrig haft den där bästa kompisen som många pratar om. Den kompisen man ringer så fort man har något nytt att berätta eller om det har hänt något! Och det är en sorg för mig.

Jag ser också på mina barn, som många gånger också blir själva bland kompisar om dom leker fler. Och där min stora tjej tyvärr börjar märka av det.. jag blir både arg och ledsen när jag ser sånt! Bjud med alla istället för att välja ut. Det Tjänar alla på.

Idag har jag den känslan, utanförskap och att aldrig vara nummer ett. (Bland vännerkretsen) jag vill inte säga något för jag orkar inte starta bråk men det här är min känsla.. och den tynger mig. Det känns som att man frågar mig/min familj om vi ska hitta på något när de andra vännerna inte kan.

Hur vänder man sånt? Jag vill inte alltid behöva känna ett utanförskap.. jag är snart 27 år och letar efter en bästa kompis med barn som förstår mig. Jag vill ha en vän som ringer mig allra först eller som frågar mig allra först om man kan hitta på något.
Snälla säg att jag inte är ensam!

Så, nu har jag fått skrivit av mig en stund. Kanske att det hjälper lite!

Jag älskar att jag har vänner, men jag saknar den där bästa vännen som många har! Och vem som än läser, jag vill inte trampa någon på tårna. Det här är bara mina känslor..

Jag får umgås med min familj desto mer. Som jag älskar. Men det finns ändå en liten gnutta sorg.

Gillar

Kommentarer

Jennifer
,

Du är absolut inte ensam om att ha den känslan, jag har alltid haft den känslan i hela mitt liv. Det blev inte heller bättre av att jag var utanför gemenskapen när vi gick i skolan tillsammans i högstadiet. Men det är inget jag tänker på idag, men jag vet den känslan du har, att alltid få vara den där "reserven" i kompiskretsen. Jag hoppas en dag att vi och våra barn kan träffas när jag o min familj kommer ner och hälsar på i Kristinehamn igen! 😊