Millie´s hörapparat

Igår var dagen D. Vi hade tid på sjukhuset vid 14. Väl där var det ju dags för oss att bekantas med en söt lite hörapparat. Det är en liten dator som vår audionom Birgitta installerade och ställde in på sin dator. Det är väldigt häftigt, att det finns så mycket funktioner i den lilla apparaten.

Vi fick lära oss att starta och stänga av den. Vi lärde oss hur man ser att den är tom på batteri osv. Det är ju en helt ny värld för oss. Vi fick den i en söt liten ask med verktyg i. En liten borste för att göra rent apparaten med, batterier och lite annat. Nu är vi helt kittade för att prova den i två veckor innan vi ska till hörselvården igen och göra nytt avtryck.


Vi var nervösa över att vi inte skulle märka någon skillnad på henne när den väl kom på. I o med att hon redan hör bra. Men det gjorde vi. På en gång kunde hon lättare höra vart ljudet kom ifrån och vände sig mot ljudet. Så häftigt och roligt att se, det tyckte Millie också om. Som ni ser på bilderna så syns den inte jättemycket, det är svårt att fånga den på bild med. Vi valde en rosa variant och jag är så himla nöjd. Millie kan ju inte vara finare med den på. Min älskade lilla tjej. Nu ska vi hjälpa dig att utveckla hörselbanorna lika mycket på båda sidorna.

Jag är helt fascinerad över all denna teknik och kunskap som finns idag. 2006 startade man upp i Karlstad med teknik så att man kan hjälpa så här små barn med hörapparater. Hade vi fått Millie innan det hade vi inte märkt av hörselnedsättningen förrns vid 4 års-kontrollen. Och det är upp till 5-års ålder man lättare kan hjälpa till att utveckla hörselbanorna. Så nu har vi ett försprång!

Vi kommer nu under dessa två veckor kolla hur hon reagerar med apparaten. Vid höga ljud, klappar osv. Om hon tycker det är obehagligt eller om hon inte reagerar alls. Det kommer bli en prövning för oss alla men detta ska vi greja!

Idag har hon haft den på en stund utan att tycka illa om den. Hon visar inget missnöje. Den tjuter lite men det tror jag är för att hon är så liten och inte riktigt är med med huvudet alla gånger så att det på något sätt blir rundgång. Hon ska få på sig den en stund sen igen när hon vaknat! <3

Gillar

Kommentarer