Livet är skört

Inom loppet av 3 år har jag förlorat flera personer i mitt liv. Det är när livet stannar, tystnar och tar en annan riktning som man får en rejäl tankeställare. Varför kan man inte ta livet mer på allvar? Vi tar alldeles för mycket för givet. Jag har sagt gång på gång nu under dessa år när något tungt uppstått att jag ska ta vara på livet. Men så glöms det bort och så lever man sin vardag igen som inget har hänt.

Jag har förlorat min farbror, gammelmormor, morbror, och en jättegullig kollega. Dessutom har en ung bekant somnat in. Inom loppet av tre år. Av olika anledningar. Det är så sorgligt. Men livet måste fortsätta! Det gör ont i mig att livet är så orättvist. Man vet inte hur nästa dag ser ut. Jag önskar och hoppas att jag får förbli frisk och slippa ha ont när jag blir äldre!

Från och med nu lovar jag att försöka leva livet lite bättre och inte ta allt för givet!


Med dessa tankar åkte jag och min familj ner till min morfar igår. Han blir 92 år i sommar och har levt ett långt liv. Tyvärr säger han nu allt mer att han inte mår så bra. Det syns på honom att han är trött och inte orkar lika mycket. Så jag vill passa på att spendera tid med honom nu för man vet inte hur länge han orkar. Det kan vara flera år till, och då skulle jag ju vara lyckligast men det kan också vara bara ett litet tag kvar. Bara tiden kan utvisa! Så med detta vill jag säga att umgås med era nära och kära medan ni kan. Det är när det inte längre går som man ångrar att man inte hade mer tid med dom!

Livet är skört och för fint för att slösas bort!

Gillar

Kommentarer