Hon tar flaska

För ett tag sen skrev jag ju att jag försökte trappa ner på amningen för att inte känna mig så låst och för att Marcus ska kunna hjälpa till att mata. I början gick det inte så jättebra. Jag tyckte det blir rörigt att både ge flaska och ge bröstet. Jag visste inte när jag skulle ge flaska och jag visste inte hur jag skulle ge bröstet. Om hon inte tog flaskan så var jag ju där med bröstet för att hon skulle få i sig något och på det sättet lär hon sig ju inte att flaskan är bra. Jag hade heller ingen koll på hur ofta hon åt och det kändes som att jag inte gjorde annat än att mata henne.


Efter en stunds prövande så kände jag mer och mer att vi fick kläm på det. Jag försökte ge mer och mer flaska och inte gav bröstet som tröst om hon inte åt upp allt innehåll i flaskan. Då provade jag bara att ge flaskan igen lite senare. Nu tar hon flaskan på dagarna sedan ungefär 1,5 vecka tillbaka. Jag ammar på nätterna och det känns så himla bra! Jag känner mig inte låst som måste sitta med bröstet framme hela tiden och Marcus kan äntligen känna att han kan sitta ned med henne en stund och ge mat och få en mysigt stund med henne. Så fint!

Millie är otroligt nöjd och har även börjat ta nappen!!! Hon tar dock endast napp när hon är trött så att hon kan somna med den men inte annars. Men hallå?! Det är ju framsteg och nu kan nappen trösta och söva lite mer än bara mitt bröst. Jag är så glad över att jag klarade av att amma Millie så "länge" ändå 3,5 månad, med Moa gick det inte alls lika bra eller lätt. Så det här är något jag alltid kommer bära med mig, men jag är inte riktigt gjort för att amma känner jag. Jag kan inte tänka mig att amma ju äldre Millie blir. Och det är så skönt att det är upp till var och en och ingen annan ska döma vad den andre gör! Vi mår bra och det är det viktigaste!

  • Millie

Gillar

Kommentarer