Får man tycka att det är orättvist?

Jag sitter i min säng, i mörkret med tv:n påslagen. Dr Phil är på i bakgrunden och jag tänker tillbaka på dagen. Jag hämtade Moa på dagis idag och sen dess har dagen gått i ett och det känns som hon har gjort allt för att trotsa mig. Jag har alltid tyckt att det varit lite jobbigt att gå ut med båda barnen själv. Just för att jag vill känna att jag har kontroll över situationen. Och är vi ute och Moa springer iväg eller inte lyssnar eller så blir jag otroligt stressad och tappar kontrollen. Inte så att jag blir arg och skriker på henne med jag skäms över mig själv för att hon inte lyssnar på mig när jag säger till henne. Jag vill heller inte bli för arg när vi är bland kompisar eftersom att jag upplever att deras barn lyssnar och är följsamma och snälla. Det här är bara något jag har svårt för och behöver jobba med!

Idag var vi ute med grannarna för att åka pulka. Precis innan vi gick ut så pratade jag med henne och förklarade att det var viktigt att hon lyssnade och att hon håller i vagnen på väg till pulkabacken osv... JA JAG LOVAR MAMMA, JAG SKA INTE KRÅNGLA. Svarar hon tillbaka. Skönt tänker jag, då går vi ut.

Vi hann inte mer än utanför dörren så börjar det. Hon ville inte lyssna på mig när vi hade en diskussion om en pinne, hon håller heller inte vagnen utan springer iväg för att hålla i en annan vagn. FINE tänker jag då får hon gå bredvid där då.. So far so good. Typ. Hon åkte typ två pulkaåk innan hon ville sitta i mitt knä. Så vi började gå hemåt för det blåste väldigt kallt och då börjas det IGEN. Jag skäms absolut inte över henne för hon är bara ett barn som testar och trotsar MEN jag skäms över mig själv. Över att jag inte klarar av att säga till min dotter så att hon lyssnar. Det och i samband med att det är fler folk i närheten gör att jag känner mig värdelös och som att jag tappat kontrollen. Varför lyssnar hon på sin pappa men inte på mig?

När vi kom in sen var jag tvungen att gråta av mig och ventilera med Marcus. Jag kände bara att jag än en gång misslyckats. Jag kommer inte våga mig ut med barnen igen utan att han är med och det känns så fel!! Får man tycka att det är orättvist? Det är orättvist att Marcus klarar allt detta mycket bättre än mig. Varför?

Denna vecka har jag ju barnen ensam på eftermiddagarna och dessutom även helgen. Det gör att det är den längsta veckan, typ ever. Så när barnen sover är det skönt att bädda ner sig i sängen och kolla tv:n. Idag gick läggningen hur bra som helst. Jag läste bok för Moisen och sen sa hon att hon ville sova i fred så jag lade ner Millie i sin säng och båda slocknade typ kvart tjugo över sju. När jag lyckas med det så blir jag lite stolt iallafall!


Ni som läser detta inlägg får inte tro att det alltid är såhär hos oss. Jag har haft en shitty efm och kände att jag behövde få det ur mig. Moa är en 3-årig liten tös som testar och inte vet bättre. Jag älskar henne över allt annat och jag älskar att jag får spendera så mycket tid med dom som möjligt. Livet kunde varit värre så jag har egentligen inget att klaga på. Jag har som sagt bara en lite sämre dag än andra dagar. Imorgon tar vi nya tag och då satsar vi på en bättre dag! Ha en fin kväll hörreni.

  • Vardag

Gillar

Kommentarer

Viktorhognas,

Ha en underbar kväll 😊

nouw.com/viktorhognas
emmafrykman
emmafrykman,

tack detsamma! 😊

nouw.com/emmafrykman
amandawikstedt
amandawikstedt,
Förstår precis hur du menar, vissa situationer kan vara fruktansvärda & känslan när man håller på att tappa kontrollen är ju panik. Johan klarar alla situationer super bra medans jag ofta stressar upp mig.. Tror det gäller att lita på sig själv. Lita på dig som mamma & strunta i vad andra tycker, alla barn är olika & ingen kan dömma dig för hur du hanterar DITT barn. & Oftast när det jobbiga är över undrar man ju vad fasen man var orolig över! Massa kramar 🌸💕
nouw.com/amandawikstedt
emmafrykman
emmafrykman,

Ja det är precis som du säger. Det sitter mer i mig än hos henne! Det är något jag måste jobba på, helt klart! Men det är svårt. Och det är ju så, att efteråt undrar man varför man reagerar som man gjort. Älskade ungar, man kan bli tokig på dom men sen älskar man dom oavsett <3 <3

nouw.com/emmafrykman