Avgjutning av örat

Idag var mötet på hörselmottagningen. Audionomen, Birgitta, är jättebra och tydlig i sina ord. Med henne känner vi oss trygga. Vi pratade om att vi vill ge Millie alla möjligheter till att ta in hörsel på vänsterörat lika bra som på höger sida.

Vi diskuterade att vi kanske inte märker jättestor skillnad på om hon hör bättre eller inte i o med att hennes nedsättning är såpass liten. Men att vi ska kolla hur hon upplever apparaten i sig. Om den verkar störa henne, eller om den är obehaglig eller om hon inte bryr sig alls. Det som kommer hjälpa henne med apparaten är att samma "styrka" ljud går in i båda öronen för att på så sätt hålla igång nervbanor och så att "trycket" blir detsamma på båda sidor och att det senare hjälper henne att uppfatta var i från ljudet kommer bättre, ju äldre hon blir. Apparaten kommer vid senare tillfällen (när hon blir äldre) hjälpa till så att hon kan sortera ljudet bättre så att det inte blir lika stökigt/rörigt i exempelvis förskolan/skolan.

Så idag gjorde Birgitta en avgjutning på hennes lilla öra, med en grön massa som skulle stelna lite i några minuter. Millie var så duktig hela tiden och sa inte ett ljud när hon höll på! STOLT är bara förnamnet! Vi fick också till min förvåning välja färg på apparaten till henne. Vad roligt. Birgitta berättade att man också kan dekorera apparaten med pärlor osv. Vi valde en dov "smutsrosa" färg. En jättefin färg som inte sticker ut för mycket.

Tänk att det är på riktigt. Vår tjej ska få en hörapparat. Innan det här mötet så har jag inte tänkt på det alls då hon faktiskt hör på båda öronen och hela tiden är med och pratar och ljudar och ler och alltid är glad!! Min älskling.

Om två veckor ska vi på återbesök för att prova apparaten och få mer information om hur den funkar och vad man eventuellt ska tänka på. Efter det kommer det följas med återbesök var 3:e - 4:e vecka för att se hur den sitter och om man eventuellt behöver göra en ny avgjutning för att få en ny att sätta i örat då de små liven växer så fort nu i början!

Gillar

Kommentarer