Ambulanspersonal på besök sent igårkväll

Godkväll. Hoppas er helg varit bra.

Vår helg har också varit bra. Förutom igårkväll när mini vaknade av en jättehosta och hade svårt med andningen.. Usch man blir helt chockad och full med adrenalin som pumpar ut i kroppen. Vi ringde 1177 som rådde oss att ringa 112 för en bedömning.

De kom och kontrollerade Moa. Hon blev allt mycket bättre i o med tiden som gick. De kollade syresättningen och lyssnade på lungor och så. De hörde inga konstigheter, så skönt! Moa pratade med personalen hela tiden och det är också ett positivt tecken. Hon fick dessutom en alldeles egen igelkott av de och fick behålla sladden de använde för att kolla syresättningen. Gissa om hon var farscinerad.

De i sin tur rådde oss att ringa 1177 och boka tid hos jourcentralen idag (söndag) för ev. Medicin mot slemmigheten. Sagt och gjort.

Vi kom dit och hon blev undersökt ännu en gång. Lika duktig! Hon fick ta ett blodprov i fingret och hon sa inte ett ljud. (Stolt mamma) <3 snabbsänkan visade en liten infektion. Läkaren pratade om falsk krupp och vad man kan göra för att underlätta. Vi fick även med hostmedicin hem som vi ska ge i 7 dagar framöver. Hoppas det går bra nu!

Det känns som att hon börjar bli mer förkyld så vi får hålla koll. <3

Men tack för den svenska vården som kan lugna nervösa föräldrar! Det är bra att ni finns och kan rycka ut när det behövs!

  • Moa, Vardag
  • Nära Kristinehamn

Gillar

Kommentarer