Sista dagarna har jag legat på sjukhuset. Min kropp har sagt upp sig eller något. Allt började med att Elliot fick 1års vaccin på BVC. Dagen efter hade han feber fullt normalt. Dagen efter det vill säga inte lördagen som var utan den innan. Började han spy. Han spydde så fort han åt eller drack framåt eftermiddagen fick han diarré oxå. Vi åkte ner med han till akuten i Oskarshamn. De tyckte han var fortfarande så pass medvetande att vi skulle avvakta till söndagen. På söndagen fortsatte spyor och diarréer. Tillslut var han så medtagen att han bara stirrar rakt ut och säger inte ett ljud, inga leende eller någon ting. Bara en tom blick rakt fram. Så då fick det bli akuten i Kalmar. Lilleman blir inlagd med dropp över natten. Jag stannar där med han. Dagen efter var han bättre men trött och medtagen.

Men vi fick åka hem iaf. Spyorna har avtagit. Bara diarréerna och tröttheten kvar men sakta kommer våran glada pojke fram igen. Elliots födelsedag blev en lugn dag. Farmor och farfar kom förbi och grattade.
Den kvällen blev jag sjuk i något jag trodde var magsjuka som visar sig senare att så var nog inte fallet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som sagt ligger lite efter med skrivandet så tar bara några bitar ur vad vi pysslat med.
Måndagen åkte lillen och jag upp för att möta upp hovslagaren så Sunny skulle få på sig ett par framskor innan hon gräver bort allt som heter hov. Det fanns som tur var lite kvar att spika i.

På kvällen fick jag för mig att frisera Elliot 😝 Lättare sagt än gjort försökte kamma och klippa med sax men Elliot var för nyfiken. Så när jag fått tag i de små tussarna så undrade han vad jag pysslade med bak i nacken på han då vred han sig så håret gled ur handen. Så ganska snabbt insåg jag att det kommer inte gå med sax. Så fick bli kam och hårtrimmer. Inte det lättaste men blev ju hyfsat okej för vara första gången.

Kvällen spenderade jag faktiskt med att söka ett nytt jobb. Men datorn hängde sig så kl 2 på natten gav jag upp.

Tisdagen tog jag med Elliot ner till Kalmar med mamma och träffa syrran och Elliots kusin Saga. Det blev klädshopping till lilleman. Nu har han kläder fram till han är 2 år typ.

Onsdagen spenderade jag med att prata med chefen ang att komma tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten. Och inte göra allt för många knop trött och seg i kroppen.

Elliot och jag ägnade oss åt att namnge hans nya gosekanin som han ska ha till dagis. Det fick bli en liten Mollis 😍

Torsdagen var en toppen dag enligt Elliot vi gick ner och hälsade på dagis i 2h. Så här såg man ut innan besöket.

En liten kammad kille. 2h av kryp och lek med alla leksaker. Samt hälsa på det andra barnen var jätte kul. Så efter ett besök på dagis blev man både trött och hungrig. Samt rufsig i håret.

Och väl vid matbordet visade han stolt upp att han lärt sig klappa händerna. Så som mammsen har försökt. Men nu jäklar sitter det.

Likes

Comments

Ligger lite efter i mitt skrivande här 😝 så blir bara de bästa bitarna från dagarna som gått.
Men i fredags lämnade Robin in min bil för felsökning då den har visat felmeddelandet nedsatt motorprestanda. Vid felsökningen visade den problem med prtikelfiltret. Att det eventuellt behövde bytas. En kostnad runt 8000. Men Robins morbror hade lite erfarenheter och kikade i motorutrymmet och fann en sprucken slang. Han bytte den med en gång och min bil är som ny igen. Äntligen.
Bjuder på en blid av Elliot sen i fredags.

Lördagens bästa var helt klart när Elin och jag packade hästarna för åka till ridhuset. Det var dags känna igenom min häst och se hur det var med hennes hovar.

Elin tog med sig kingen. Min häst kändes pigg och framåt märkte av lite ömhet eller snarare att hon är mer försiktig när hon sätter ner sina hovar. Inte halt och hon höll sina gångarter.

Kingen och Sunnybunny i bakgrunden.

Söndagen var det dags att koppla Elins släp och göra allt iordning med lilleman för lämna han hemma hos sin pappa medan jag och Elin packade in Sunnybunny för en pay and jump i algutsrum.

Det blev lite väntetid tid i algutsrum pga av förseningar. Kan säga att jag inte tänker ägna mig åt pay and jumps när det är kallt ute. Burr jag är på tok för bekväm för det. Men detta är just bara för jag vill vara med på bonuscupen. Men min donna levererade 2 stycken felfria 70 rundor. Svårt att inte älska henne så som jag redan gör.

Nu är det bara en del tävling kvar 4 feb sen går finalen den 4 mars. Nästa gång tänkte jag höja och hoppa 70 och 80 cm. Mitt mål med min häst lägre fram är att kunna hoppa 1 bana på 1m. Men ska vi lyckas med det måste jag bygga både styrka och kondition i min häst.

Likes

Comments

Som sagt jag håller på förbereda in för dagis. Så har beställt hem klisterlappar med namn och adress. Som man klistra på kläder och saker. Dom kom hem i dag så var tvungen pröva på Elliots Snuttefiltar och gosedjur.

Perfekt om snuttisarna går vilse på egen hand nu kan dom med hjälpa av snälla människor hitta hem igen.😍

Vi var även på BVC för lite vägning och mätning. 8150g dalat lite i vikten men inte konstigt när han knappt åt på 2 dagar då han var sjuk. 71.5cm lång. Min lilleman börjar bli stor. Även om han är liten för sin ålder. Men vart tog min pyttelilla bebis vägen? Kan inte förstå att han bara var 47cm och vägde 2580g när han kom till världen storlek 44 i kläder var till och med förstort.

Jag fick även tag på hovis som ska komma på måndag och slå på framskor på min donna ❤️

Vid läggning så busade jag lite med Elliot och tryckte på han en liten basker haha han är för go lillkillen❤️

Likes

Comments

Hela förmiddagen gick åt ringa massa olika viktiga samtal och planera in för lillemans inskolning på dagis. Mycket som ska förberedas och vara i sin ordning. Vill att allt ska fungera så bra som möjligt.

Även jakten på hovslagare fortsatte.

Eftermiddagen åkte jag ner till stan Lilleman fick spenderar en stund hos mormor och morfar medan jag var och storhandlade.

På kvällen när Elliot var nattad så blev det sätta sig i soffan titta serier äta toast och tända ljus. I bland behöver man koppla av.

Likes

Comments

Tisdag det betyder hästdag. Upp till stallet för rida en sväng på mig  donna som fått stå stilla lite pga att jag och lillen varit sjuk och samt så har jag lite problem med att hon är öm i hovarna. Visa gånger är hon öm andra gånger inte. Men jag fick en kylig och solig dag iaf.

Blev fixa ordning henne för känna lite på henne. För ända sättet jag märker att hon är öm i fötterna är genom känna hur hon svarar i ridningen. För visar inga tecken på hämta eller värme i hovarna.

Vi skrittade ner i släthultsbyn. Hon skrittade på hyfsat okej men sökte sig gärna till gräskanten. Väl nere hos Gunilla så vaknade hon till och vi travade och galopperade lite på ängen märkte att hon inte var riktigt som vanligt försiktig med vad hon satt hovarna och inte lika framåt. Men red tillbaka över ängen då var hon något mer taggad och framåt. Då märktes det knappt sen på väg mot skogen igen så märktes det tydlig då hon hellre valde trav än galopp. Skrittade genom skogen och kom ut på grusvägen försökte trava men då märktes det jätte tydligt så bestämde mig för rida hem igen med en mindre bra känsla i kroppen.

Väl tillbaka hade hon inga problem att galoppera över ängen och på asfalten hem skrittade hon på bra. Hum blir inte riktigt klok på det där. Men som sagt nu åker det på ett par framskor igen så hovarna hinner växa ut igen.

På vägen hem från stallet höll solen på att trilla ner från himlen och lös redigt vackert så var tvungen stanna bilen och ta en bild.

Likes

Comments

Jag fick sova bra hela natten välbehövligt. Lilleman är helt feberfri och sitt gamla jag igen. Prövade att ge han puré till frukost utan den där gelén och han åt yiiippiie. Blåsorna i munnen börjar läka. Jag är inte riktigt pigg men levande iaf och bättre än innan men troligen för jag fick vila en del.
Jag spenderade mesta av tiden åt att slöa i soffan och Elliot spenderade den mest med att umgås med hunden tror han har saknat dom. Kom på han med att försöka pussa Niki våran jackis.

Han åt kanon bra under hela dagen och är tillbaka på banan igen.

Och med posten kom min nya almanacka hem. Materiel lycka 😉

Förra året till vänster och detta år till höger 👍 Hela tjocka familjen.

Och Elliot var extremt lätt sysselsatt haha märktes att han inte upptäckt världen på några dagar. Allt från doppa handen i hundarnas vattenskål till att försöka äta upp mina tofflor 😂

Likes

Comments

Jag sov redigt risigt hela natten. Låg och lyssnade efter Elliots andetag livrädd att han skulle dränka sig i sitt eget saliv pga alla blåsorna i munnen. Hemsk tanke. Men jag kan erkänna jag är livrädd att förlora mitt barn. Elliot var piggare i söndags medan jag hade fått feber och kände mig totalt kass😣 Robin fick vara hemma han skulle jobbat övertid men jag kände jag klarar inte av att tahand om ett inte riktigt piggt barn samtidigt som jag är sjuk.
Jag trodde Elliots ben skulle se riktigt innan men dom var ganska oförändrade. Värre med handen.

Svärmor var snäll och köpte en gelé just avsedd för blåsor i munnen. Skulle vara både smärtlindring och snabbare läkning. Smaken var inte den bästa men gjorde iaf att det gick att få i Elliot lite mer mat än dagen innan.

Dagen var lugn och vi gjorde inte allt för många knop. Och benen verkade inte bli så mycket värre. Jag trodde allt de röda skulle bli blåsor. Men på kvällen var läget ganska oförändrat.

Likes

Comments

Elliot vaknade vid kl 6 åt pytte pytte lite ersättning. Varm som bara den med 39 graders feber, och inte nog med det han höll på bli prickig över allt.

Vi sov en lite stund till sen försökte erbjuda han gröt. En han åt två skedar sen ville han inte ha mer. Han var jätte ledsen och dagen spenderade han i min famn. Anneli ringde och vi diskuterade läget ett tag och bestämde att jag skulle ringa 1177. Sagt och gjort sen blev det dubbla dosen Alvedon och åka till affären och köpa allt jag vet Elliot tycker om eller kan tänka sig att tycka om. Smooties, glass, yoghurt Alvedon osv. Men fick i han en halv klämmis smootie. Efter fått ner febern och fått i han lite vätska blev han lite bättre. 1177 ringde tillbaka för kolla läget. Det visade sig att han fått höstblåsor.

Hela dagen spenderades med Elliot i famnen. Har nog aldrig fått så mycket närhet från mitt barn, som dessa 2 dagar. Han är verkligen mammig. Utslagen blev värre och värre under dagen.

Han började dregla extremt mycket. Vi var tvungna tvinga i han vatten. Anneli kom förbi och kollade hans allmäntillstånd då jag inte var säker på hur jag ser att han blir uttorkad. Visade sig att han har blåsor i munnen och i o med att han hade ont i svalget undvek han svälja saliven vilket gör att saliven började rinna ut. Vi sa att jag skulle kontakta barnakuten, vilket jag var tvungen ringa 1177 för få numret, sagt och gjort. Men dom tyckte så länge han är med i blicken var det ingen idé att åka in för dom gör inget. Fråns han blir så pass matt att han inte vill alls. Utan fortsätta få i han vatten. Kvällen kom och vi fick tvinga i Elliot ersättning för han var så hungrig att han inte kunde komma till ro och sova. Efter tvingat i han ersättning (vilket kändes fruktansvärt hemskt) så somnade han som en stock. På kvällen såg utslagen ännu värre ut.

Likes

Comments

Natten var galet dålig. Jag sjuk täppt i näsan och Elliot hostig och ledsen. Jag matade han två gånger och han väckte mig ett oräkneligt antal gånger. När han ville gå upp kände jag mig både överkörd och tillbaka backad över från tåget och 2kg grus i ögonen. Så ni förstår det blev inget gjort denna dag. Vi spenderade dagen i soffan. Elliot fick 39 graders feber och satt och sov på mig eller var allmänt slö och bara låg stilla på mitt bröst vilket han aldrig brukar göra. Jag brukar alltid skämta om att han har termiter i blöjan. Han har inte bara myror, utan det är temiter för han är inte stilla en sekund i vanliga fall.

Så fort jag försökte lägga honom i sängen eller sätta ner han för gå på toa så blev han hysteriskt ledsen. Inget dög förutom min närhet. Framåt eftermiddagen ville han inte ha raggan och på kvällen åt han bara en halv portion gröt. När jag fixade ordning han för sängen upptäckte jag en "prick" på handen. Såg nästan ut som en lite blåsa.

Likes

Comments