Efter många försök så har jag varit sugen på att börja blogga igen, men sedan glömt av den rätt fort. Men nu ska jag ge det ett sista försök. Tycker ju ändå om att få skriva av mig.

Vad har hänt sedan i april? Jo, jag har börjat plugga på högskola, läser POL-programmet, personal organisation och ledarskap. Vilket känns väldigt rätt och väldigt bra, vilket är kul!
Jag och Erik har även köpt lägenhet!!!!! Så 1a november flyttar vi in, ska bli så roligt!!
Hästen Erik går bättre än någonsin, han känns så himla fin i hoppningen och även på markarbetet vilket är riktigt roligt! Allt slit börjar äntligen belöna sig. Senaste tävlingarna har känslan vart så himla bra! Vilket känns riktigt skönt.
Annars rullar livet på som vanligt, med stall, träning, tävling, vardagslivet.. Så det blir väl det ni får följa med på nu!

Så helgen ser ut som att idag ska jag plugga, rida och en sväng till gymmet. Sen ska jag och Erik börja måla köksbordet vi har köpt. Erik ska få galoppera backe idag och jag ska köra ben på gymmet, rättvist tycker jag ;)
Imorgon ska jag jobba 7-15 sedan blir det trim på Erik inför tävlingen på söndag och sen ska allt putsats och packas. På söndag åker vi till Jönköping för tävling, hoppar 110-120. Första inomhustävlingen för säsongen så det blir spännande. Han känns i riktigt bra form så det är kul!Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och så glömmer jag bloggen direkt..
torsdagen var en lugn dag, sov länge och hade inga större planer under dagen, gynnade med pappa på kvällen! I fredags var jag iväg och kollade på tävlingar, red för första gången på 3v, joggade lite lätt för att känna efter i axeln o de kändes bra. På kvällen åkte jag o Erik till hans föräldrar.
Lördagen var lugn, hade picknick i vårsolen med ett par kompisar, skrittade ut en sväng med min vän och på kvällen var det funktionärsfest! Superkul!!
I söndags åkte jag iväg på GotaCupen o var coach. På eftermiddagen väntades intervall träning på berget.
Igår så var jag och mamma uppe o sprang på berget. Skulle springa en 5km men sprang lite vilse å slutade på 10km istället. Hoppade även Erik för första gången och det kändes bra. Erik känns verkligen riglar fin nu!! Ser fram emot tävlingarna i vår✌🏼
Idag startade jag dagen 05.45 på gymmet och körde ett överkroppspass. Snart ska jag och mamma och min bror åka till jönköping och shoppa kläääder, och o eftermiddag ska jag jogga Erik ute!

Likes

Comments

Så här länge var det längesen jag sov och låg lvar i sängen. Men skönt att kunna göra det också. Inte behöva stressa upp i ottan. Och blir svårare när man har en gosekatt som kommer och myser.

Idag ska mamma hoppa min häst så ska Ut till stallet i eftermiddag. Innan det hade jag tänkt hinna med en löprunda i solen! Man får passa på. Och ikväll väntas det myskväll med bästis!!!

Likes

Comments

Fantastiskt att äntligen vara på g igen! Är så otroligt taggad på träningen nu. Vill bli bättre o bättre och vet att om jag ska kunna bli en bättre ryttare krävs det träning på marken och inte bara på hästryggen.
Axeln blir bättre hela tiden och träningen rullar på riktigt bra nu. Fasen va man kan. Sluta fundera och kör bara. Är så otroligt taggad på att hoppa upp på hästryggen och trimma trimma trimma. Vill bli bättre och bättre.
Spännande och se vart denna våren slutar med denna motivationen!
Blev iaf en löprunda att avsluta dagen med efter häng hos mamma o pappa och i stallet!

Likes

Comments

Startade dagen redan vid 05.45 idag för ett träningspass tillsammans med coach-Anna gänget! Skönt att kicka igång dagen direkt.

Nu ska jag ha träning för mamma. Hon ska rida ett lättare pass på Erik men ändå skönt att kunna stå på marken och kunna coacha. Igår fick han gå ett hårt markarbete pass med mycket variation mellan trav och galopp. Väldigt nyttigt för min heta lilla häst som vill väldigt mycket ibland.

Annars ser dagen rätt lugn ut, ska åka och gymma med pappa ikväll.

Likes

Comments

Jag har valt att göra en satsning. Valt att lämna livet hemma för att ta med mig hästen 40mil syd. Jag och Erik H. På Melin Equsterian.

Det hela började i november. Jag ville ha något nytt. Jag ville utmana mig. Såg att Hannes sökte elev och tänkte, varför inte? I slutet av november styrde jag bilen ner för att prov-jobba en dag och sen var det bestämt. 28 december flyttade jag ner. Jag och Erik H, till ett helt nytt ställe. Ny tränare, nya vänner. Och oj vad bra det blev.

Mycket nytt, helt ny ridning, helt nytt sätt att tänka i ridningen. Ytter, ytter, ytter. Rida innanför spåret. Galoppera. Träning, träning, mata och nöta in allt nytt. Långa dagar i stallet, svettiga ridpass, tuffa träningar. Men oj, oj vad jag har lärt mig mycket. Jag trodde aldrig att jag på dessa 3 månader skulle lära mig så enormt mycket. Att jag skulle börja se på ridningen på ett helt annat sätt. Förstå hur jag ska tänka. Lära mig genom att analysera andra ryttare.

För om det är något som ger så mycket lärdom så är det att analysera. Få vara med på träningar, analysera vad för förändringar som sker hos ryttaren innan hindret, över och efter. Vad den ändrar till nästa gång. På tävling, vad ryttaren ändrar från första rundad till den andra. Men att analysera sig själv. Samma linje, samma fråga efter varje genomförd linje. Vad ändrade jag? Hur red jag där? Vad gjorde jag för skillnad? Hade jag mer ben? Mer hand? Var det bättre eller sämre? Så enkla frågor som gör så stor skillnad i ridningen. ANALYSERA. Så viktigt, så svårt.

Men också att fråga. Fråga om allt. Jag vet inte hur många frågor jag ställt i skåne, men tack vare alla de frågorna har jag växt så otroligt mycket, lärt mig så otroligt mycket. Har ställt frågor som nog kan klassas som dumma, men hade jag inte ställt de frågorna hade jag aldrig fått reda på. Hade aldrig kunnat använda de svaren till min ridning.

Varje trimpass på Erik har varit så givande. Vi har haft våra tjafs, stått på bakbenen, nockningar, bockat, vägrat gått fram. Många tårar har fällts, mycket svett, men oj vad det har gett resultat. Vi har lång väg kvar att gå men vi har kommit lång väg på vägen. Jag har lärt känna min häst så otroligt mycket, lärt mig hans svagheter ännu mer, lärt mig mina svagheter. Tack vare Hannes som har från första träningen sagt vad jag måste ändra på varit tydlig med hur jag ska rida så har jag själv vetat hur jag varje trimpass ska rida min häst. Hur jag ska få med honom, hur mycket krav jag ställa på honom. Och jag är så fruktansvärd taggad på att komma igen, ännu starkare än innan.

Jag är så glad, stolt att jag valde att åka ner. Har redan fått så mycket mer rutin. Har fått fantastiska vänner. Har fått så mycket glädje.

Likes

Comments

Nästan ett år sen vi hördes senast, och jag har funderat mycket. Har varit sugen på att börja blogga igen men sen känt att tiden inte har funnits. Men nu har jag även lite att skriva om, och jag saknar att skriva.

Vad har hänt då? Jo, jag har tagit studenten, bästa dagen i mitt liv kan jag lova. Har flyttat hemifrån och blivit sambo. Skaffat katt. Flyttat till Skåne för att vara elev hos Hannes Melin. Flyttade ner i slutet av december och är nu hemma på rehab då jag ramlade av Erik när vi hopptränade och fick en AC-luxation. Nyckelbensleden är ur led, om jag har förstått det rätt.

Så det är där vi står nu, på hemmaplan igen för rehab. Min älskade mor rider Erik under tiden och jag står på marken och undervisar. Lägger istället ett större fokus på mig själv, min egna träning och kunna vara ännu starkare när jag får börja rida igen. 6-8v har sjukgymnasten sagt, men vi får se om jag kan hålla mig ifrån så länge. Rehabträning har fungerat bra och känner redan stor skillnad i axeln, men det tar tid och det får det göra.

Där står vi idag och det är vad vi har att utgå ifrån. Så får vi se vad som hända ske resten av tiden.

Likes

Comments

Vaknade upp på måndagen bredvid Erik, tog en morgonpromenad och sen käkade vi lång frukost. Åkte sedan till skolan vid lunchtid. Enbart en lektion dagen till ära. Åkte till stallet och red pollen, Red dressyr och hästen kändes fräsch. Åkte sedan tillbaka till Erik och spenderade kvällen där. Sista kvällen innan han åkte iväg på jobb igen i 2 veckor.

Tisdag och Erik flög iväg tidigt på morgonen. Hade sovmorgon som jag tog vara på innan jag stack iväg till skolan och höll tal. Åkte till stallet och pussade på hästen och joggade den, eller det var väl planen men den fick gå ett svettigt pass även idag. Åkte sedan hem till mig och spenderade kvällen med familjen.

Onsdag och hoppträning på eftermiddagen efter en dag i skolan. Gick bra, han kändes riktigt fin så det var roligt. På kvällen var det intervaller på schemat med löpgruppen. Vi sprang långa intervaller. 6min x4. Med 2min vila mellan varje och skulle ligga 80% av sin maxpuls ungefär. Så ett tufft pass men skönt efteråt.

Löpning med mamma på morgonen 65min, underbart väder och ett skönt pass lite tunga ben och jag började funderar över hur det skulle gå med göteborgsvarvet om 1v, men flåset kändes som att det var med på noterna iaf, tog mig till frissan och bytte frisyr, skola och sedan jobb hela eftermiddagen. Mer än så hände inte.

Äntligen fredag och enbart 3v till studentens. UNDERBART!!! En kort dag i skolan, 1 lektion. Och sedan hopptränade jag på förmiddagen. Gick riktigt bra och vi hoppade mycket styrka! Nyttigt för min lilla Erik, att inte lära sig att hoppa så långt, för det är han väldigt duktig på. Men mycket styrka övningar och övade på korta vägar. Kändes bra. Drog sedan och jobbade 12-21.3o. Så blev inte mycket mer gjort denna dag.

Lördag. Vaknade och chillade mig igenom förmiddagen. Åt en stadig frukost och sen var det dags för längspass. Mycket lätta ben och stannade klockan när jag hade vart ute i 1h 45min. Nu kändes inte Göteborgsvarvet långt bort, och kändes skönt att jag kunde fortsätta springa en bit till. Eftermiddagen begav jag mig till stallet, hästen vilade och jag och Emelie drog sedan till Skövde och kollade bio, Bad Neighbors 2, mycket rolig film och värd att se helt klart. Sen åkte vi hem till Emelie, kollade Eurovision drack vin och bestämde oss för utgång. Så lite förfestande innan vi gav oss iväg och återvände hem runt 2 snåret. Mycket rolig kväll.

Söndag, ja, en lång sovmorgon innan jag begav mig till stallet. Red min lilla häst, gick mycket bra så det var kul. Hände nog tyvärr inte mycket mer denna dag hahah.

Likes

Comments

Vakade upp till en måndag, och startade dagen med en 5km tur längs med havet i Cypern. Spenderade resten av dagen vid poolen men låg mest i skuggan då jag var bränd. Det blåste ordentligt idag, men var riktigt hett i solen. Åt middag och kvällen bjöd en än gång på festligheter, bästa kvällen på cypern!

Sedan tisdag, var en aning bakis, men spelar ingen roll när man ändå ska ligga vid poolen hela dagen. Men vädret var inte på vår sida denna dagen, var mulet och kallt och regnade sedan en skvätt. Okej några droppar föll. Men gick en promenad innan middagen, och tackade sedan för mig och pratade en sväng med Erik innan jag gick och la mig.

Onsdag, morgonlöpning på schemat för att sedan äta hotellfrukost, gottit, sedan poolen hela dagen, och självklart blev man bränd. Men men lite färg skadar inte. Fest på kvällen med goa människor och i natten vandrade vi hem igen.

Torsdag, sista hela soldagen, och den spenderades i solen. Helt underbart. Middag på kvällen innan packningen skulle avklarar och sömnen skulle införskaffas eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter.

Fredag och klockan ringde vid 07.30. Hotellfrukost innan lite sista solning, och sen kom bussen och hämtade upp oss och vi fick köa 2h från att vi skulle checka in väskorna tills vi var igenom säkerhetskontrollen. Sen satt vi på planet hem, 1h försenade på grund av att det var problem med väskincheckningen, men på väg hem var vi. Hemma i Falköping vid 20, åkte och pussade på hästen innan jag åkte och pussade på Erik. Inte träffas på 3v så det var få skönt att få träffa han och sitta i hans armar igen.

På lördagen var det dags för tävling, inte ridit på en vecka men kändes bra när jag red fram ch bra gick det. Hoppade 1m, avd A och vi var felfria i grunden och ett pet i omhoppningen då jag på en bruten linje inte kunde bestämma mig att rida fram ett språng eller ta tillbaka ett, så hamnade i halvdistans och med lite pigg Erik gick det lite fort så bommen föll. Men annars flöt det på riktigt bra. Är väldigt nöjd, och ser framemot framtiden. Efter tävlingen cyklade jag och Erik runt Mössberg ungefär 2h på cykel, helt underbart. Vädret var fantastiskt ca,25grader. UNDERBART. På eftermiddagen drog vi till skövde och hängde hos en kompis stuga, badade tunna och och grillade. Bra lördagskväll!

Söndag och åkte ut och släptet ut hästen för att sedan åka hem till Erik och sova vidare någon timme, en morgonpromenad till affären för att köpa frukost. Drog sedan till Hjo och till mormor och morfars stuga. Gick en tur i värmen och åt sedan lunch. Drog sedan vidare till Sköbde köpte skor hämtade upp en kompis och drog tillbaka till Hjo för att möte upp fler vänner och käka glass. Hem vid 19 och till stallet och skrittade ut i sommarkvällen, barbacka tur med min bästa vän, underbart. Åt sedan grillat tillsammans med familjen och Erik och drog sedan hem till Erik för att kolla Maria Wern.

Likes

Comments

Måndag - Chill dag i skolan, haha standard nu för tiden. Åkte till stallet och red ett pass på Erik, har för mig att det gick rätt dåligt haha, han var rätt stressad och bråkade en hel del. På kvällen sprang jag en sväng på 5km innan jag körde löpstyrka ihop med löpgruppen. 

Tisdag - Chill dag i skolan, morgonpromenad med mamma. Erik vilade, tränade även en sväng. 

Onsdag - Skola, hade Diggit-släpp och det hur lyckat som helst, rikligt roligt! Hade hoppträning senare på kvällen och det gick hur bra som helst, bästa hoppträningen på länge! Sprang intervaller ihop med löpgruppen, 16 x ca 300m. Med 100m löpvila emellan. Kändes bra, pigga ben och bra pannbensträning. Pratade med Erik på kvällen och packade väskan. 

Torsdag - Ledig dag, underbart. Startade dagen med sovmorgon, åkte till skövde och provade ut balklänningen och sydde in och upp den. Sen lämnade jag in mobilen och sedan tog vi en fika. Sprang en runda med mamma på kvällen innan jag packade det sista och stängde väskan. Handlade det sista nödvändigaste. Somnade sedan och hade ungefär 3h sömn innan väckarklockan ringde. 

Fredag - tog planet till Cypern, och närmare bestämt Ayia Napa. Studentresa på g. Gick upp 02 på natten för att ta flyget från Landvetter vid 06.30 på morgonen. Vid 12 var vi framme och ungefär vid 14 var vi på hotellet snabbt bytte vi om för att spendera resten av dagen vid poolen. Underbart. Äntligen lite värme. Lämnade Sverige med ungefär 10 grader och landade i ett Cypern med 25 grader. hängde vid poolen hela dagen, käkade middag och sen gick vi till sängs, rätt så slitna efter en lång dag. 

Lördag - vaknade upp till en lördag, ner till hotellfrukosten och sedan poolen. Låg i solen största delen av dagen, helt underbart. Insåg på eftermiddagen att jag var röd, och bränd. Såg fördärvlig ut. Men inte hindrar det från en utgång. Till kompisarna på andra hotellet och sen testade vi Napas uteliv. Hemma efter midnatt någon gång, sov gott. 

Söndag - ny morgon, och ny dag vid poolen. Varmaste dagen än så länge. Vid och drog jag en löprunda med lite styrka. Hade även svullnat upp runt ögon och hals, troligen för att jag hade bränt mig så dagen innan. Poolen hela dagen, middag på kvällen och sedan sängen. 

Det var den veckan det. Skönt att komma till värmen, och delade rum med goaste brudarna.

Likes

Comments