Instagram emmafelsingInstagram emmafelsingInstagram emmafelsingInstagram emmafelsingInstagram emmafelsingInstagram emmafelsingInstagram emmafelsing

MILANO GUIDE DAG 1

Ni vet som i filmen med Lady och Lufsen där dem sitter på en Italiens restaurang och äter pastan ifrån varsitt håll tills de kysser varandra? Den känslan hade jag under hela våran Milano resa.

När vi först flög så åkte vi ifrån Köpenhamn då det var smidigast för oss att ta sig dit. Flygbolagen vi åkte med var riktigt bra, inga konstigheter alls och man kunde checka in online några dagar innan så det sedan gick smidigare på flygplatsen.

Första dagen i staden så valde vi att ta spårvagnen till centrum då vi ville se så mycket av Milano som möjligt. Vi åkte därför med den gula rälsen några stationer, var ganska osmidigt då det i Milano är små gator och vägarbete just då när vi åkte. Men helt klart en upplevelse att få åka med folket som bodde där samt se lite sightseeing.

Vi besökte Duomo di Milano vilket är en katedral. Den är 157 meter lång och rymmer 40.000 människor, vilket är helt sjukt. Denna gotiska katedral är störst i hela världen. En riktigt mäktig upplevelse som du bara inte får missa när du är här.

Det blev ett stopp på Prime burger bar efter letande efter en god restaurang. Vi ville hitta det där guldkornet som var mer familjärt, men då vi sov sent och skippade frukosten var detta alternativ utmärkt efter att ha strosat på stan i någon timma.

Jag tog iallafall en Lasagne Bolognese medans Johan högg in i sin goda pizza. Mumms!!!!

Vintage shopping i Milano är verkligen så underskattat! Vilken upplevelse att gå in i en butik fylld med snygga väskor och accessoarer. Det var verkligen en upplevelse att få ha varit inne i en sån butik. Vintage butiker hittar du nästan längs med varje hörn och just denna CI var inne i lång väldigt nära Duomo di Milano. Jag köpte ingenting men det var kul att gå in och kolla.

Glass i stora lass. Du får absolut inte missa att avnjuta en riktigt god glass när du är i Italien. Visste du att upptäcksresenären Marco Polo befann sig i Mellanöstern och tog med sig glassen till Italien? Närmare bestämt Florens där glassen sedan spred sig vidare. Glassen uppfanns sannerligen i Kina där tillverkningen ifrån början mestadels var saft och snö. Kan ni förstå ifrån saft och snö till detta? Jag tog en citrus sorbet och J tog någon glass med choklad. Riktigt gott.

Precis jämte Duomo di Milano låg en galleria med lyxiga butiker, Galleria Vittorio Emanuele. Gallerian ritades av Giuseppe Mengoni år 1861. En riktigt häftig och GAMMAL byggnad.

Att strosa runt i denna vackra stad med livets människa, det är väl ändå livet? Går inte att beskriva hur lycklig jag är över denna resan, men den var helt perfekt utan att ha planerat och haft massa måsten.

Efter en lång dag på stan rekommenderar jag verkligen att boka ett spa hotell där du kan koppla av, njuta av alla intryck för dagen och bara relaxa. Ibland går det faktiskt att njuta av att göra ingenting. Man måste bara vara snäll mot sig själv och låta kroppen vila emellanåt.

Vi åt middag på en lokal restaurang med massor av Italienare. Precis det där familjära restaurangen som vi önskade att äta på. Jag tog svart pasta med skaldjur och svamp och Johan tog pasta med skaldjur. Gott gott

Och där var dag ett avklarad. Snart kommer en del 2 som även kommer bli sista dagen innan vi åker hem till Sverige igen! Hoppas ni gillade min lilla guide. Kram!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229