Min egna skog

Här hemma är det rena rama skogen. Det är fullt överallt här inne med växter. Allt för att maxa utesäsongen sen. Förkultivering, förkultivering, förkultivering. Tänkte visa lite bilder. Dels på hur det ser ut och på vad som odlas.


Hyllan med växtbelysning

Pelargonsticklingar, palettblad, chili och paprikor.

Olika kryddor, Chili och Kiwano

Chili, paprikor och ännu mer pelargoner.


Köksbordet med växtbelysning

Palettblad, jordgubbar och pelargoner

Pelargoner

Eucalyptus, penséer, petunior, palettblad

Chili, penséer, lobelia, pelargoner

Idag har jag även sått 4 sorters chili till, 42(!) sorters tomater och Virginia tobak, det ska vara bra mot de där träliga myggorna som finns här hemma, dock i en liten skala, men ändå.

Det som ska förkultiveras mer är ännu fler sorters kryddor, har många olika sorters basilika som ska bli spännande att prova. Men även melon, där har jag lyckats köpa på mig 5 sorter, oops. Men även en hel del blommor. För det är något som saknats i min "trädgård". Vi (läs Emil) ska göra blomlådor av bland annat det virket som blev över när vi fixade iprdning altanen förrförra året. En del av det blev ju mitt planteringsbord, som med andra ord är i stort sett gratis. Perfekt återbruk.


Odlar ni något? Vad tycker ni ska bli mest spännande? Är det något speciellt eller kör ni på samma saker år efter år?

  • 333 visningar

Gillar

Kommentarer

ninauggla
ninauggla,
Äntligen en blogg med odlingsinspo !
nouw.com/ninauggla
EmmaFalebrant
EmmaFalebrant,
Tack! Jag hoppas kunna hålla i det och bidra med mer. inspiration. 😊
nouw.com/emmafalebrant
Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Kul med allt som odlas 😍 här hemma odlar vi med , de som är satt är paprika , tomat , pelargoner , meloner , vitkål , brysselkål , kålrot , blomkål o broccoli 😃👏🏼 lever i en bebisbubbla nu så allt går sakta fram men gäller att passa på o njuta med 😎
nouw.com/egenodlatärdetbästa
EmmaFalebrant
EmmaFalebrant,
Det är jätteroligt. Och jag försöker bara odla sånt som äts här hemma. Och i år ska jag verkligen ta tillvara på det som odlats. 😊
Broccoli har jag köpt, men jag vet inte om jag vågar. Är det svårt? Sen kanske jag inte har plats heller. Det kommer bli oerhört trångt i trädgården i år. Haha.
Mysigt med bebisbubbla. Njut! 😃
nouw.com/emmafalebrant
Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
Jo är ju lite så ...varför odla sånt man inte äter tänker jag 😊 man kan ju iuförsej ge bort om de är så att Man inte äter allt Men vill testa att odla nya grejer 😍Ne asså förkultivera och plantera om en gång och låt de bli rötter innan du petar ner dessa i pallkragar 😉 se till o tro på att de går och att det vattnas så går de allt 😃 helt klart värt att testa om du inte testat att så detta förut 👌🏼 ja i år slipper vi att hjortarna käkar upp allt för oss då vi köpt en pollytunnel 👏🏼 Vi njuter verkligen 😍😍😍
nouw.com/egenodlatärdetbästa
EmmaFalebrant
EmmaFalebrant,
Förra året odlade jag några saker bara för att det var kul, men som sen inte blev omhändertaget tyvärr.
Då ska jag nog prova broccoli. 😊
Vad skönt. Varken rådjuren eller hjortarna rör sig på vår tomt. Jag vet inte varför, men det är ingen som är på mina planteringar förutom fåglarna som äter lite jordgubbar ibland. 😋 Jag vill köpa ett tunnelväxthus, vill ha och behöver mer plats.
Jag förstår det, så himla mysigt. 😃
nouw.com/emmafalebrant