Hej på er!

Det var ett tag sedan jag var inne och skrev någonting här... lusten att blogga försvann lite när jag kom hem från Alicante, men nu är den tillbaka igen. Ganska skönt att ha någonstans att skriva av sig lite. Skolan har gått superfort! Började ju termin 4 på sjuksköterskeprogrammet efter sommaren och är redan inne på slutet av terminen.. helt sjukt! Haft 4 veckors praktik inom psykiatrin med inriktning psykos, samt nyligen avslutat 4 veckors praktik i HSV (Hemsjukvården) där jag trivdes så himla bra! Ville inte att praktiken skulle ta slut. Hade en grym handledare och lärde mig massor. Har dessutom avklarat flera hemtentor och läkemedelsberäkning 2 med godkända resultat. Hade igår sista salstentan för termin 4, som kändes riktigt bra så utgår från att den blir godkänd. Nu väntar praktikperiod 3/3 på Vårdcentral innan det är dags för jullov. Kan fortfarande inte fatta att jag snart avverkat hela termin 4!! sååå overkligt. Efter jul är det dags för termin 5 och C-uppsats ska skrivas! Kommer skriva tillsammans med världens grymmaste Josephine .. .. verkligen dream team på oss! haha.. funderar bara på vad vi ska skriva om.. båda är inne på något inom palliativ vård.. men svårt att exakt bestämma ämne. Vill skriva om något lite ovanligt och intressant men samtidigt vill vi ju att det ska vara lätt att hitta fakta. Annars är jag även inne på att skriva om barn & ungdomar och fetma/BMI samt Gasric operationer.. hmm.. vi får se! Lärarna är i varje fall så "schyssta" att de lagt obligatorisk närvaro i mellandagarna.. kommer nog vara en hel del i klassen som kommer ta igen det vid ett senare tillfälle.. Men jag och Jossan ska köra all in så vi snabbt kan starta upp med uppsatsen sen i januari ! :)

Träningen går riktigt bra nu! Har sedan ett par veckor tillbaka haft lite prio på benträningen och ört 2 pass/veckan.. har försökt hitta övningar som funkar utan att jag får ont i ländryggen eller knäna :) HAr dock fortfarande inte hittat något kostschema som funkar till 100%.. håller på att experimentera lite fram och tillbaka gällande maten i samband med träningen... Roligt i varje fall när man känner att man blir starkare och man ser resultat.. även om det inte är på vågen...

Den 13 december åker dessutom jag & Daniel till EGYPTEN 1 vecka för sol och bad!! Weeei !! Gör att man blir ännu mer motiverad till att träna ben när man snart ska i en bikini:P Dessutom är det inte långt kvar till FINTESS FESTIVALEN I STOCKHOLM!! Kommer ställa ut tillsammans med världens bästa TEAM NUTRIFARM! Jag och Daniel kommer åka tåg upp tillsammans. Sen ska vi övernatta hos Daniels faster och kusin .. kommer bli supermys!


www.nutrifarm.se

Ange rabattkod "Emma20" i kassan så får ni 20 % rabatt på hela sortimentet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardagslyx

Hej på er!

Har hittills haft en riktigt bra dag ! :) Sömnen i natt var väl inte den bästa men lyckades sova till kl.07:00 i varje fall. Det är dessutom ganska varmt ute vilket betyder att värken är bättre :) Vilodag idag från både träning och jobb. Lagade matlådor för resten av veckan direkt efter frukosten, så skönt att ha det gjort. Sedan bara grejat här hemma.. familjens privata städhjälp, haha! Typ sådant man aldrig orkar göra.. sortera kryddhyllan lyxom.. orka eller? Tvättat lite.. bytt rena lakan.. käkat lunch.. Sedan åkte jag iväg på ANSIKTSBEHANDLING! :D Riktig vardagslyx & det är jag ärligt talat värd! Går hos "Skönhetskliniken" i stan & ska göra en upprepad behandling som heter "Fire & Ice" för att få bort mina pigmentfläckar jag fått efter solningen ( yes.. ska bli bättre med solskyddsfaktor i ansiktet kommande somrar). Enligt google är denna behandling Hoolywoods " Quick fix" inför röda mattan.. haha! Man rensar i varje fall alla porer på orenheter och sedan appliceras ett värmande serum och därefter ett kylande. Köpte även med mig serum och ansiktskräm som har en "blekande" effekt ( skriver inte vad det kostar här om pappa läser.. men typ hej nu är jag fattig). Behandlingarna kostar 995:- st men eftersom jag betalade alla 3 gånger direkt fick jag lite rabatt :) Kan verkligen rekommendera ISS Clinicals produkter! Gå in och läs om både behandlingen och produkterna för er som är intresserade. Finns alla möjliga varianter för alla hudtyper. Många kanske tycker det är ytligt att lägga pengar på sitt yttre men för mig handlar det om att må bra och trivas med sig själv, såväl på insidan som utsidan ! :)

Likes

Comments

I huvudet på smurfen del 2 

Hola!

 Sitter just nu i mysisar i soffan efter en lugn förmiddag på jobb ( kl.8-12 ). Kändes väldigt skönt med en kort dag eftersom kroppen inte alls varit bra de senaste dagarna. Tejpade mina knän i morse med min rosa kinesiotejp och vilken skillnad! kommer verkligen fortsätta att göra det framöver.. även om det inte är världens billigaste tejp.. Precis smällt i mig en stor portion med kyckling, RIS och fetaost ( vad hände med avokadon? haha) & koffein of course från hemlig dryck.. blink blink.. den som väntar på något got väntar aldrig för länge.. hehe ;) Supertaggad på träning om någon timma! Mamma är ledig så i ska åka bort tillsammans på dagen.. så himla skönt och lyxigt att kunna träna när det är lite folk. Efter träningen ska vi åka och kolla in det nya gymmet "Improve Health" vid Partille Arena , som har invigning idag. Recension kommer senare ;) Sitter här med min enorma laddning med ris och blir lite ledsen när jag tänker på att det är så många som verkligen tror att man blir TJOCK av kolhydrater.. Efterpositiv respons på mitt förra inlägg om aminosyror,  kommer här mina tankar kring kolhydrater och varför vi behöver kolhydrater i vår kost!


Man blir INTE tjock av kolhydrater 


Man blir inte tjock av kolhydrater. Kolhydrater är kroppens bränsle. Om du tränar behöver du energi för att orka och för att musklerna ska kunna jobba, precis på samma sätt som en bil behöver bensin för att kunna köra.
Det finns hur många olika dieter som helst och vad som passar just dig vet du bäst själv. Om du exempelvis är jätteöverviktig eller diabetiker är en lågkolhydratskost att föredra, men jag skulle aldrig rekommendera någon att utesluta kolhydrater helt. Men nu riktar jag in diskussionen på personer som har en aktiv livsstil, som är friska och som vill forma en stark, hälsosam och vältränad kropp. Oavsett om målet är att gå ner i vikt eller bygga muskler.

En vanlig teori många har är att kolhydrater får dig att gå upp i vikt och att protein bygger muskler. Det stämmer att protein är kroppens byggmaterial, men ett överskott av proteiner kommer lagras som fettdepåer (om du ligger på ett överkott av kalorier per dag). Allt handlar om energibalans.. hur mycket energi eller "kalorier" kroppen förbrukar under en dag, dvs. hur mycket kroppen gör av med. Äter du för lite kalorier kommer du automatiskt att gå ner i vikt och äter du för mycket kalorier kommer du att gå upp i vikt, oavsett vilket näringsämne kalorierna kommer ifrån. Att äta kolhydrater med jämna mellanrum kommer förutom att ge dig energi dessutom att stimulera din förbränning och hålla den igång. Att äta enbart tonfisk och sallad till lunch fyller för mig ingen funktion. Du får i dig proteiner, vitaminer och mineraler men kroppen får ingen direkt energi. Även om proteiner är ett kaolrifattigt näringsämne så innehåller det kalorier.. det många inte vet är att en skål med exempelvis 250g mini keso och en burk tonfisk faktiskt innehåller mer kalorier än en normalstor portion med kyckling och potatis eller ris. Exempelvis så innehåller 250g mini keso med 150 g tonfisk i vatten 326 kcal fördelat på ca 64g protein, 6g kolhydrater och 1g fett. En portion med 150g kyckling och 200g potatis innehåller 290 kcal fördelat på ca 34g protein, 35g kolhydrater och 2 g fett.


Hjärnan får sin främsta energi från kolhydrater eller "glukos". Glukos lagras i våra muskler och i levern som energidepåer. Hjärnan kan även utnytja fett som energikälla. Vilka kolhydrater vi väljer att äta och när vi väljer att äta dem påverka också vår ämnesomsättning. Kring träning är det fördelaktgt med snabba kolhydrater, exempelvis vitt ris, banan, riskakor.. och under dagen kan du välja långsammare kolhydrater som stabiliserar blodsockret, exempelvis havregryn, fullkornsprodukter, kostfibrer osv. Jag har varit en av dem som uteslutit kolhydrater från min kost helt, då jag trodde att kolhydrater gjorde mig fet. Felet jag gjorde var att jag enbart åt proteiner och grönsaker. Eftersom jag inte åt fett eller följde någon LCHF diet gav jag alltså min kropp ingen energi. Om kroppen inte kan hämta energi från kolhydrater eller fett kommer den börja bryta ner muskelmassa för att utnyttja protein som energikälla. Min teori är att varje näringsämne fyller en viktig funktion i kroppen och om vi utsluter något hamnar vi ofta i obalans. Min slutsats är följande: ät allt och uteslut inget men välj bra alternativ! Ät potatis , ris och havregryn men uteslut exempelvis vittmjöl, snabbmat och socker. Ät fett från olivolja, avokado och nötter men undvik mättat fett. Träna och må bra! Utan energi kan kroppen inte fungera. Eftersträva balans och lyssna på din egen kropp. Vilken kosthållning som passar dig vet du bäst själv.


Likes

Comments


Vad är aminosyror?

Aminosyrorär kroppens byggmaterial, virket till våra muskler. Det finns 8 st.essentiella aminosyror, dvs. livsnödvändiga aminosyror som kroppen själv intekan tillverka. Dessa aminosyror måste vi få i oss via kosten. Alltprotein vi äter består av aminosyror, oavsett om det är kyckling, baljväxter,kvarg, ägg eller i form av proteinpulver. Men innan kroppen kan utnyttjaproteinerna som byggstenar till våra muskler måste de spjälkas. Vid spjälkningbryts ett ämnes molekyler ner till enklare molekyler så att de kan tas upp avkroppen. Det är alltså först när proteinerna är spjälkade som de kanutnyttjas av våra muskler. Detta är en process som tar lite tid. Äter duexempelvis en kycklingfilé hamnar den inte i biceps direkt och ettöverskott av proteiner kan inte nämnvärt lagras i kroppen på samma sätt somkolhydrater kan lagras som glykogen. Något som är intressant är att omkolhydrater helt saknas i kosten, dvs. om inga glykogendepåer finns, kommerkroppen använda energi från proteiner vilket innebär att muskelmassa bryts ner.Ett överskott av proteiner kommer i sin tur att lagras som fettdepåer. Det äralltså viktigt att hitta en balans mellan för lite och förmycket protein, menhur vet vi vad som är lagom? Behovet av protein är som allt annat självklartindividuellt, men det är enkelt att dra slutsatsen att aktiva personer ochstyrketränande har ett större proteinbehov än någon som inte tränar. Enligtflera studier bör man ligga på ca 2-3 gram protein per kilo kroppsvikt och dag,om man vill bygga muskler. Ett ökat proteinintag gynnar muskeltillväxten.
Dessutom består de röda och vita blodkropparna av aminosyror.

Aminosyror i samband med träning

Vi har nu lärt oss att det finns 8 st. livsnödvändiga aminosyror och att aminosyror är proteiner i nedbruten
form, som fungerar som byggstenar till våra muskler. Men varför är det fördelaktigt att inta aminosyror
kring träning och vad är BCAA?BCAAbestår av de grenade aminosyrorna L-Leucin, L-isoleucin & L-valin. Dessa 3aminosyror är överrepresenterade i mänsklig muskelvävnad där de utgör ca 30 % %av totalvolymen. Under hård träning bryts dina muskelfibrer ned, för att undervila återhämtas, byggas upp och repareras, så att de är starkare till nästagång du tränar. Det är alltså under vila som musklerna byggs upp och inte underträning. Genom att tillföra kroppen BCAA i samband med träning kan nedbrytningsprocessen motverkasoch istället stimuleras muskelbyggnaden och återhämtningen påskyndas.Frågan vi nu ställer oss är - ska man använda BCAA innan träning, underträning eller efter träning?

Även här har vi olika uppfattning om vad som är bäst och inte. Jag tänkte delamed mig av min personliga slutsats. För att vi ska stimulera proteinsyntesen,dvs. musklernas uppbyggnadsprocess, måste vi komma upp i en viss mängd proteineller aminosyror. För att BCAA ska ha någon effekt måste vialltså komma upp i en vissa koncentration. Rekommenderad doseringbrukar vanligen vara ca 10g BCAA per dosering vilket motsvarar en skopa avNutrifarms BCAA. Du får då i dig 4 g L-leucin, 1 g L-Isoleucin och 1 gL-Valin. För att på ett enkelt sätt förklara hur detta fungerar kan du jämföramed exempelvis en banan. Om du vill få snabb energi innan ett träningspass,äter du hela bananen på en gång innan passet, för att få maximal effekt ochhöja blodsockret. Du går inte runt med en banan i gymmet och tar en tuggalite då och då mellan varje set. Aminosyror eller BCAA fungerar på precis sammasätt. Om du går runt och sippar på en flaska under 1 timmas träning, kommer dualdrig upp i den koncentration som krävs för att stimulera proteinsyntesen.Drick därför BCAA antingen innan träningen eller efter träningen om du önskarmaximal effekt. För utom dessa 3 aminosyror innehåller Nutrifarms BCAA äveningredienserna L-Glutamine & L-Citruline. Nedan ska jag berätta litemer om dessa aminosyror.

L-Glutamine

L-Glutamineär en icke-essentiell aminosyra, dvs. kroppen kan själv tillverka den och denomsätts supersnabbt i kroppen. Glutamineåterfinns i proteinrika livsmedel, men ungefär 70 % av kroppens egnaglutaminproduktion sker i skelettmuskulaturen. Glutamine används förvävnadsreparation & muskeluppbyggnad och är därför bra för att stärkaimmunförsvaret. Studier har påvisat att Glutamine påskyndar läkningsprocessenhos brännskadeoffer. Förklaring är att vid en högre nivå av glutamine i kroppenutnyttjas aminosyran som energi till celler som delar sig snabbt, exempelvisleukocyter, de vita blodkropparna som ingår i kroppens immunförsvar. Glutaminestärker alltså kroppens försvar genom att föröka de vita blodkropparna.Glutamine hjälper även till med att transportera bort ammoniak, som är enrestprodukt i kroppen, samt transporterar kväve mellan vävnader där detkan användas för reparation och tillväxt. Glutamine gynnar exempelvis en normaltarmflora och är bra för matsmältningen . Vid stress och hård träningsjunker nivåerna av glutamine i kroppen vilket begränsar muskeltillväxten. Genomatt tillföra extra Glutamine motverkar vi alltså muskelnedbrytning, stimulerarvävnadsreparation och boostar immunförsvaret. Glutamine kan tas som ettextra tillskott när som helst under dagen, men med fördel kring träning.

L-Citruline

LiksomL- Glutamine är L- Citruline en icke-essentiell aminosyra. Citruline ingår ikroppens förbränningsprocess som kallas citronsyracykeln, dvs. då maten vi äterövergår till energi till cellerna. I citronsyracykeln omvandlas Citrulinetill Arginin, en aminosyra som ökar kroppens produktion av en naturlig gas somheter kväveoxid (NO). Kväveoxid får blodkärlen att slappna av, vilket gör attmer blod, syre och näring transporteras till muskulaturen. En ökadsyretillförsel till musklerna leder i sin tur till bättre muskelpump. Ett extratillskott av Citruline avlägsnar alltså mjölksyra och gör att du får merenergi & kraft under träningspasset, motverkar muskeltrötthet samtförbättrar återhämtningen.

Vassleprotein

Närvi nu har förståelse för vad aminosyror är och vet fördelarna med att ta etttillskott av BCAA i samband med träning, är det lättare att förklara varför ettextra tillskott av vassleprotein kan gynna muskeltillväxten. Ettvassleprotein eller “whey100” är ett mjölkprotein och innehåller alla 8essentiella aminosyror. Nutrifarms whey100 består av ett vasslekoncentrat och vassleisolat,vilket är extremt fina proteiner som har ett högt biologiskt värde, dvs.aminosyrorna tas på kort tid upp av din kropp och kan användas som byggstenartill dina muskler. Proteinet är helt svensktillverkat och innehåller naturligasmakämnen. Proteinet har en hög proteinhalt per 100 gram och är mycketlättlösligt. Även om whey är ett snabbt protein så måste det precis som allaproteiner först spjälkas till aminosyror innan det kan tas upp av kroppen.Eftersom upptagningshastigheten är något långsammare än aminosyror, mensnabbare en proteinrik mat, passar ett proteintillskott utmärkt att tanågon timma innan träning eller efter träning, för att få i du ska få i digalla aminosyror så att kroppen kan påbörja muskeluppbyggnaden.


Om ni själva vill testa Nutrifarms produkter är det bara att kika in på www.Nutrifarm.se.
Glöm inte använda rabattkoden "emma20" i kassan så får ni 20 % rabatt!

Likes

Comments

​Tillbaka till "verkligheten"​

Hola!

Dåligt med uppdateringar här på bloggen sedan jag kom hem från Spanien, men de har hunnit hända en del under veckan som jag har varit hemma. På söndagen efter att vi kommit hem tog mamma & jag en sväng förbi min lägenhet som håller på att säljas..mäklaren är igång med förhandsvisningar men jag har fortfarande kvar mina nycklar till lägenheten & kände att jag bara ville dit & andas en sista gång. Har fortfarande kvar lite möbler, min älskade tavla i vardagsrummet & lite lampor.. annars har jag redan flyttat allt. När vi stod i hallen tittade mamma på mig & frågade " du ångrar dig inte?" För ett tag sedan kändes det ganska sorgligt att jag aldrig mer skulle bo där men just nu känns det som att detta är ett kapitel som har passerat. Får bevara minnena & ögonblicken jag har.. vill inte flytta tillbaka när jag har pluggat klart & vet inte änns om jag vill bo i Sverige.. i varje fall inte året runt. Det känns liksom inte kul.. allting är så dyrt.. säljer jag lägenheten nu kommer jag förhoppningsvis göra en bra vinst & pengar behöver jag för att satsa på min DRÖM. Att köpa en ny lägenhet här hemma känns som att kasta bort pengarna.. ärligt talat.. okej.. jag har råd att köpa en nyproduktion för över 2 miljoner men med amorteringskravet och hyran blir månadskostnaden alldeles för stor.. har verkligen inte råd med det när jag pluggar.. och efter pugget? Lägga nästan 10 000 kr i månaden på någonstans att bo? helt sjukt.. är ju bara väggar & prylar.. materiella saker.. seriöst.. Dessutom nöjer jag mig inte med vad som helst & tycker inte det är något fel med det.. hehe.. om man kan ska man sträva efter att f¨å det man vill ha i livet. Dessutom finns det ingenting jag saknade här hemma när jag var bortrest (bortsett från familj & vänner såklart). Saknade INGENTING, NADA! Jag vill tillbaka. Mitt hjärta gråter.. älskade Spanien.. varför åkte jag inte tidigare? Ska plugga spanska till hösten. Målet är helt flytande inom ett år.. borde funka.. ska köra en intensivkurs vid sidan av sjuksköterskeplugget... Planen är plugga klart.. 3 terminer.. borde stå ut.. Har väldigt go lust att inte plugga klart. Inte för att jag inte vill.. eller för att motivationen inte finns.. utan för att jag inte PALLAR vårat klimat. Regn, regn, regn, regn! Har inte hunnit bli sommar här hemma & snart är det höst!! Sedan fryser man ihjäl i vadå.. typ ett halvår? innan det blir så kallad "sommar" igen.. sjukt mig! Har så ont i kroppen så jag vill kräkas. Bastar typ morgon & kväll.. sover med duntäcke & fleecefilt.. Ändå har jag så ont i fötterna så jag vill dö.


Nu får det vara slut med negativt snack (om man nu är negativ bara för att man har drömmar som vissa anser vara omöjliga att uppfylla?) Har börjat jobba igen på boendet.. älskar det ! Trivs så bra med både personal & boende så ska verkligen inte klaga. Träningen rullar på & är sjukt taggad inför varje pass nu när jag lagt om passen & har ett nytt träningstänk :) Matlagningen är det heller inget fel på .. hehe.. fortsätter som vanligt att gå banänaz i köket & experimenterar med olika kryddor & ingredienser. Min lillasyster har dessutom bli vegetarian ( eller.. hon äter fisk i varje fall) så lagar lite vegetariskt med när jag ändå är i farten. Tänkte dela med mig lite av lite tips i kommande inlägg. Följer aldrig några recept när jag lagar mat utan går alltid på känsla :) Mamma säger att jag har det i fingrarna. Jag tackar pappa för att jag alltid fick hjälpa till i köket redan när jag var riktigt liten :) Har även en till ROLIG NYHET att dela med mig av!  Jag har fått möjliheten att starta ett samarbete med NUTRIFARM! Ett grymt kosttilsskottsföretag vars alla produkter är producerade i Sverige (ska skriva ett separat inlägg kring detta senare). Så himla roligt att få den här chansen! Kommer åka upp & representera Nutrifarm på Fitntess Festivalen i November samt ytterligare en än så länge "hemlig" sak i början på september :) 


I lördags var det tjejutgång med Natalie, Frida & Sandra. Eftersom mamma & pappa åkte till Mallorca i lördags morse ( Mami stod typ ut med vädret 5 dagar hemma.. hahaha) & mina syskon inte var hemma, så passade vi på att vara hemma hos mig. Blev verkligen en helt perfekt kväll med massor med vin, prat, skratt & dans. Hade efter önskemål lagat min berömda citronpaj med lax , spenat & fetaost .. även kallad "paj for partaj" haha! Tycker alltid tiden hemma går så fort innan man går ut & sen så plötsligt är kvällen slut. Detta måste vi göra om snart igen! Som jag skrivit tidigare så finns det saker man inte kan köpa för pengar.. vänner, familj, lycka, kärlek & hälsan! Tack för att ni finns.


"Friends are family you choose" 

Likes

Comments

En casa de nuevo 

Buenos dias! ( eller måste man skriva god morgon nu?)

Då var man hemma i Sverige igen efter en helt fantastiks månad i Spanien. Det är egentligen sjukt häftigt hur fort det går att resa, jag menar.. igår morse kl.04:00 på morgonen lämnade vi (snyft) lägenheten i Alicante & kl.11 satt jag hemma i köket & åt frukost. Flygningen gick bra förutom att det var så in i helvete KALLT på planet!! Satt ju & skakade tänder i 3,5 tim... alla som satt på raderna framför & bakom mig klagade till flygvärdinnorna. Hade ändå på mig haremsbyxor & en tunnare kofta.. kröp ihop i fosterställning i sätet typ (jätteskönt...) Mamma & jag fick delade platser så jag satt nästan längst fram i planet & mamma satt längst bak. Tydligen så hade hon tyckt att det var jättevarmt!? hahaha.. synd att vi inte fick omvända platser #frostskadad Pappa mötte oss på Landvetter & så åkte vi hem för att käka frukost. Svängde förbi ICA på hemvägen & hämtade ut ett paket som inte han komma innan mamma åkte ner till mig - Elit Nutrition BCAA med smak "Ice-Tea". Får testa den hemma istället :)


Vet inte hur jag med ord ska kunna förklara den här resan. Åkte ner utan några egentliga förväntningar ( okej.. sol, värme & bad in my mind men inte annars). Fick som jag skrivit i tidigare inlägg, världens bästa mottagande & rundvisning i området. Lägenheten var kanon! Inte så jättestor men supermysig med en liten söt balkong & endast 5 min promenad till Playa Los Locos. Till mataffären var det kanske 15 min promenad. Det gick jättebra att gå & handla.. hade inga problem med att besöka Consum 1 gång/ dagen.. haha! Älskar att gå & Kika & inhadla varor till kvällens middag. Det enda som var lite jobbigt var allt VATTEN! Att bära 8 liters & 5 liters dunkar fram & tillbaka.. gick ju åt så himla mycket vatten varje dag, både till att dricka & till matlagning.. riset smakade sjukt skumt om man kokade det i kranvatten, så därför kokade jag både ris & gröt i dricksvatten på flaska. Lägenheten hade ett litet badrum, sovrum (med stor garderob), vardagsrum med bäddsoffa & balkong. Den låg på andra våningen & hade en jättefin entré & innergård. Området var lugnt & "tryggt". Typ bara barnfamiljer som väsnades om kvällarna (Barnen rullade ut tv:n & satt & åt middag & drack coca cola till kl.02:00 på natten).


Resan har bestått av: Sol, Värme, Bad, Strandliv, Löpträning , Promenader i MASSOR! ( Har MINST gått 15km / dag.. blir liksom ca 43 MIL!! på dessa veckor... sjukt!) , GYMTRÄNING, Matlagning , Marknader, Shopping, Bokläsning.. Prata Spanska, Dricka Sangria... VIVIR MI VIDA! Kan inte säga annat än att jag längtar tillbaka..Efter att vi käkat frukost igår gick mamma & pappa & la sig & vilade ( pappa hade varit uppe tidigt & skjutsat min bror till flygplatsen som just nu är i Amsterdam) & min lillasyster sommarjobbade.. så var i stort sett bara jag som var vaken.. ganska skönt. Började packa upp allt vi handlat & slängd in massor med kläder i tvättmaskinen.. värsta tvättracet.. haha! Städade i ordning & fixade fint i mitt rum. Sen drog jag ner till Inter Sport & köpte nya träningshandskar ( sa "Hola" till tjejen i kassan & " Perdon" när jag gick förbi en man.. okej... ) & till ICA för att inhandla mat till mina matlådor ( fulaste ordet). Inne på ICA var det sjukt lång kö! Började prata med en fin & välklädd äldre dam som stod i kön bakom mig. Började med att hon sa till mig att hon också skulle köp hushållspapper (jag stod & höll i ett paket) men hon orkade inte gå tillbaka & hämta det. Då säger jag att hon kan passa min korg så kan jag hämta papper åt henne. Hon blev JÄTTEGLAD! Haha.. så osvenskt.. kändes som jag var på Consum i Espana. När jag kom tillbaka stod kön still ( typ snigel i kassan, praktikant eller klister på rullbandet.. ingen aning.. men så sjukt segt. Tydligen något tjafs om fetaost? WFT!?) Så jag fortsatte att prata med damen som bröt på Tyska.. hon berättade att hon var 80 år & att hon alltid glömmer något nät hon handlar. Sen berömde hon min solbränna.. hehe.. jag berättade om Spanien. Sen frågade hon om jag jobbar eller studerar. Berättade att jag läser till sjuksköterska. Då visade det sig att hon jobbat på Östra Infektion som sjuksköterska i 40-år.. varpå jag frågade om mina brännblåsorfrån matoljan.. hahaha! Så himla underbart! Hey suecos eran un poco más abierto! Hemma blev det middag, dusch & sen var jag så trött så jag gick & la mig. Vaknade tidigt i dag av VÄRK VÄRK VÄRK! Skitväder, skitkropp.. skitfibromyalgi! Har käkat frukost & ska dra till gymmet. Bästa terapin! Inte frukost som bilderna nedan dock... Men ska inte klaga.. Nu gör vi det bästa av den här SOLIGA (jag menar MOLNIGA ) Starten på dagen!


Hasta Luego!

Likes

Comments


Buenos dias!
( eller typ Buenos Noches!?)

Klockan är sjukt tidigt på morgonen! (om det nu räknas som morgon?) Planet går från ALC kl.06:40.. Tycker egentligen att det är en ganska skön flygtid. Man får en sista heldag på plats, kan vara på stranden länge, käka middag, duscha, sova ett par timmar och sedan är det bara gå upp & åka mot flygplatsen.. svalt & skönt är det på morgonen också. Mycket värre när man är på charter & lämnar hotellet eller liknande mitt på dagen ( när man måste lämna rummet innan kl.12:00 & transferbussen kommer typ kl. 15.. gaah så seegt! Nej, detta är enligt mig pefekt! ) Vi blir hämtade av hon jag hyr lägenheten av kl.04:00.. hade ställt klockan på 03:00 men muppig som man är.... så vaknar jag självklart tidigare.. tänkte att jag kan lika gärna chilla lite innan mamma går upp & vi ska slänga ner det sista i resväskorna. HELT SJUKT vad tiden här nere hat gått fort! Jag tycker inte det är längesedan jag satt här på balkongen första kvällen HELT SJÄLV & insåg att jag hade 29 dagar framför mig. Det var en härligt annorlunda känsla att befinna sig på en plats man inte kände till sen tidigare & inte veta vad man skulle fylla dagarna med....men det hade jag absolut inga problem med! Den här resan har varit helt UNDERBAR! Kunde aldrig föreställa mig hur mycket jag skulle uppskatta tiden här nere. Bara att resa själv har fått mig att växa som person. Jag är inte en av dom som " backpackade" efter gymnasiet.. reste jorden runt, åkte som aupair till Austalien eller what ever. Jag har alltid jobbat eller pluggat. Ända sen jag var 15 år gammal, då jag fick mitt första "riktiga" sommarjobb, har sommarloven bestått av så mycket jobb som möjligt (kommer ihåg sommarlovet efter nionde klass...många av mina vänner var lediga. Jag hade fått en cykel & cyklade varje dag till apoteket där jag sommarjobbade måndag - fredag kl.9:00-18:00 i 8 veckor!!). Självklart har jag varit ledig mycket med , ska inte säga annat. Är bortskämd med att vara uppvuxen i en familj som alltid rest mycket utomlands. Första gången var jag 5-år gammal och sedan dess har det varit utlandssemestrar varje år. Mamma & jag brukar ha "våran vecka" på våren då det blir en all inclusvie chill resa & sedan åker vi någonstans under sommarmånaderna. Men man hinner liksom aldrig "landa" ordentligt under dessa resor. Man längtar så mycket efter solen & värmen & 1 vecka går så fruktansvärt fort. Jag kände att jag var VÄRD den här resan. Speciellt efter allt strul jag varit med om den senaste tiden & med min fibromyalgi som HATAR det svenska vädret. Tack Spanien.. Tack Alicante & Torrevieja för den här månaden (ska skriva ett inlägg hemma sen som sammanfattar resan men nu måste jag klä på mig.. snart dags att åka! )

A L I C A N T E - Para siempre en mi corazon! 

Likes

Comments

Alicante dag 27

Buenos Dias!

Älskar att vakna tidigt ( i varje fall här nere när anledningen inte är värk) och sitta i lugn & ro & mysa innan alla andra har vaknat. Innan kl. 07:00 på morgonen är det helt knäpptyst i området.. inte ett enda ljud! Men i samband med att solen går upp, typ exakt kl. 07:00, börjar folk att vakna & bilar att köra utanför. Älskar tystnaden & lugnet.. känns lite som att man får ett "försprång" på dagen. Nu till gårdagens händelser.. ni som känner mig vet att jag är en oturs smurf ( hela förra sommaren kallad "tras-dockan").. För er som inte känner mig vet jag inte vart jag ska börja.. hehe.. Somrarna som gått kan jag väl (förutom min fibro) lista några saker som:

1) sätta sig på en geting på PLANET!? påväg till Tunisien (jag är super allergisk & hade checkat in min betapred.. som tur var hade en av flygvärdinnorna detta på sig.. händer inte!?

2) Bli stämplad av en kille på Summerburst så jag fick ett sår på foten som blev en riktigt äcklig sårinfektion mer resistenta bakterier.. krävde x-antal antibiotika kurer innan det läkte.

3) Spricka i vristen.. pga. remmen på en Tommy Hilfinger!? sko gick av så att jag föll i backen.. (nej jag var inte full.. eller jo.. men det berodde ärligt inte på det)

4) Snäcka i foten när vi var i Egypten (som jag själv opererade ut med en nagelsax & vodka från baren.. ingen infektion men haltade typ 3 dagar)

5) När vi var på Rhodos (nu i maj) gick jag bokstavligt talat in i väggen! haha.. inte så kul faktiskt.. en glasrutas om inte var uppmärkt.. resulterade i en spricka i näsbenet! ( Röntgen på Carlanderska när vi kommit hem).

6) Innan vi skulle till Grekland (efter att jag fått en spricka i vristen) Fick jag ögoninfektion & halsfluss.. så var typ både blind & stum på resan.. skönt tyckte vissa i familjen.. haha! )Mami kör invaliden i barnstol till gaten på flygplatsen.. haha!

Nu har jag varit i Spanien i 27 dagar & började faktiskt tro att denna resan skulle bli skadefri.. haha! Men nepp.. igår när jag skulle laga mat & steka kyckling hade jag som vanligt i lite olivolja i stekpannan... När jag la i kycklingen så small det till typ & "poff" så skvätte halva innehållet av matoljan i stekpannan över mitt bröst & på magen.. gjorde så jvla ont! Hade på iskallt vatten men hjälpte typ inte. Igår kväll när jag duschade upptäckte jag en stor blodblåsa på magen som sprack & under blottade sig rosa hud! Gaaah! Hoppas det inte lir infekterat & att det läker fort... Som om det inte var nog igår.. så efter händelsen med matoljan skulle vi gå ner till stranden.. då pajjade min jvla flip.flop!! Så att jag skrapade upp hela tån i asfalten.. ska alltid överdriva när det händer saker.. haha sp " jahaa.. då har man brutit tån också" hahaha.. skitsamma,, YOLO! Får väl inse att jag har lite otur.. Igår kväll hade vi varje fall (trots dagens händelser) supermysigt.. åt sen middag & sedan duschade vi , rakade benen & målade tånaglarna. Har köpt typ 10 st nagellack på Domti.. alla är asnajs i färgerna. Igår blev det knall-lila tånaglar & rosa på fingrarna :) Men trots denna "otur" måste jag ändå säga att jag har ganska TUR också med väldigt mycket som händer i livet.. exempelvis min lägenhet, jobb.. skolan & andra saker.. så ser ändå ljust på min tillvaro.. hahaha!

Nu ska jag ut på min promenad!

Hasta Luego!

Likes

Comments

Ännu en fantastisk dag 


Hola amigos!

Dagen blev precis så perfekt som jag hade förväntat mig! . Efter frukosten drog vi på oss gympaskorna & började promenera upp mot skoaffären ( ligger en bit in i området, nära gymmet) samt till en butik som ägs av typ spanska kineser? haha som har massor med billiga linnen, kjolar, toppar, klänningar, skor, väskor.. you name it! Håller på att försöka lära mamma lite spanska (lättare sagt än gjort.... ) hade värsta glosförhöret på våran promenad hahah.. hitills kan hon säga typ : Gracias, Una cerveza grande, vino tinto & numera även "una bolsa gracias" hahaha.. vilket betyder " en påse tack" hahaha! När vi kom till butiken höll mamma på att dö av värmeslag (stackarn!) hade ju power walkat i 20 min i uppförsbackar i 30 graders värme.. men hon hittade en stol framför en fläkt haha precis utanför provrummet så hon satt där & blev blåst.. haha! medans jag provade lite kläder.. fick köpt en JÄTTEFIN somrig klänning i gult, rosa & med massor med blommor på ( ska se om jag orkar fota så ska jag ladda upp en bild imorgon). Mamma fyndade två par supersöta linnen för knappt 100 kr / styck & ett par shorts för typ 35 kr. Sedan gick vi ner mot stranden & promenerade längs med La cura tillbaka till Los Locos. Fick inhandlat lite presenter till familjen hemma med :)


Tillbaka i lägenheten blev det lunch & sedan spenderade vi resten av dagen på la playa. Sen middag, dusch & mys har resten av kvällen bestått av. Imorgon väntar ännu en underbar dag!

Buenas Noches!

Likes

Comments

Alicante dag 25

Söndag...

Buenos Dias!

Veckorna går fort - idag är det en vecka sedan mami kom hit. Hon fick lite lätt panik igår när jag sa att om du skulle varit häri en vecka så skulle du åkt i morgon.. haha! Ibland när man är på semester på all inclusive resor & är bort i 2 veckor så brukar ( i varje fall jag) nästan längta hem lite de sista dagarna & tiden brukar gå långsamt. Men det är för att då gör man ju inget annat än att gå till stranden & käka ( haha okej.. käkar gör vi här nere med). Här är det på ett annat sett.. mer avslappnat & man kan verkligen njuta. Igår till exempel gick mamma till stranden på förmiddagen. Jag stack till Consum & handlade mat.. tillbaka & lämnade kassarna i lägenheten & sedan power walk till gymmet när klockan var ca 10:30 ( trots 32 grader, klarblå himmel & kanonsol).. jag njuter verkligen av att promenera i värmen, iklädd spor-bh & shorts, känna solen bränna i ryggen & svetten som rinner i pannan. Körde ett axelpass på ca 1 tim & gick tillbaka hem. Gjorde i ordning lunch på balkongen & väntade in mami som kom från playan vid 12:30.. käkade lunch ihop ( iskallt rosé vin som jag lagt i frysen stod & väntade på mammisen).. ärligt talat så dricker jag knappt någon alkohol här nere. Är ganska kräsen när det kommer till vin ( tog ett tag innan jag överhuvud taget lärde mig dricka det), öl faller FETT bort (fifän).. vad finns kvar? ren sprit & sliskiga cider.. haha. nej tack! Fyller liksom ingen funktion att bara dricka några cider på dagen.. så ott är det inte. Så mycket som jag tränar, promenerar & svettas så håller jag mig till mitt vatten & till maten en Pepsi Max eller Fanta Limon Zero. Önskar verkligen jag tyckte det var JÄTTEGOTT med Rose & kunde njuta av ett glas så som mamma gör (okej.. ehmm.. lite Sangira har allt slunkit ner) . Hur som helst.. efter lunchen gick vi tillbaka till sranden & njöt av eftermiddagen där ihop. Så himla kul.. på Playa La Cura är det FULLKNÖKAT med folk TODO EL DIA (så mycket parasoller så man skulle inte änns bli brun...hahahah! ) Men på "min" strand - Los Locos , är det nästan bara spanjorer & dom försvinner från playan vid ca kl.14:00 & då är det nästan helt folktomt så man kan flytta & lägga sig närmare vattnet


Jag nöjer mig gott & väl med 3-4 timmar på stranden (OHMYGUD mitt ansikte today.. hahaa.. grillad) Men förstår att mami vill få ut så mycket som möjligt av sol & bad när hon inte är här lika länge. Idag ska vi i varje fall chilla från stranden på förmiddagen & ta en långpromenad ihop. Såå mysigt.. Gå in i mellan husen i området till en skobutik & kika.. sen ner i området mot stranden så kommer man ner till strandpromenaden & så går vi hela vägen från La Cura till Los Locos & tillbaka till lägenheten, käkar lunch & slappar resten av dagen på stranden. Älskar förresten verkligen att laga mat här nere! Så mycket gott! Igår gjorde jag en stor"wok" med massor av olika grönsaker (grön paprika, röd paprika, tomater, champinjoner, aubergine, lök, lime, citron & chilli) som fick stå & puttra en stund.. sedan hade vi det som tillbehör till grillad kalkonfilé med ris.. omnomnom! Enda "nackdelen" när man lagar mat här nere är att strömmen går typ HELA TIDEN! Hahaha höll på att bli galen igår.. fram & tillbaka från köket till hallen & flippa upp den där jävla säkringen. Värsta cardio passet.. hann typ steka 3 filéer & sedan "poff" så gick säkringen... jaja.. kunde vara värre.. Standard har typ blivit " Emma lagar mat, lyssnar på Pitbull & springer fram & tillbaka mellan hallen & köket" medan mamma duschar, smörjer in sig & skrattar åt mig.. hahaha! Lagade(förutom middag) även lunch igår för några dagar.. hahah in & mammas STANDARD LUNCH har blivit KALKONBIFFAR som jag tillagar med chili & citron. Så har vi ris & en stor sallad med massor av VATTENMELON & FETAOST som tillbehör. Vår såkallade "BL"= Biff Lunch... haha! Så himla gott & enkelt & snabbt att tillaga.


Nu ska jag gå ut på en liten morgonpromenad innan mamisen vaknar.. sedan blir det mysfrukost på balkongen & ladda upp inför våran shoppingrunda ! Ska ta en sväng in på Adidas Butiken också & kika på ett par nya Nike Pro shorts.. mina har blivit sjukt slitna här nere av solen & tvättning typ varje dag.. kanske blir ett par limegröna, lila eller gula shorts. Puss och kram!

Hasta Luego! 

Likes

Comments