Har alltid haft en passion för inredning, älskade att inreda och göra om mitt rum när jag bodde hemma. Nu när jag flyttat hemifrån så får jag äntligen inreda mitt eget place!! Har mycket som återstår att fixas i lägenheten och letar ständigt efter ny inspiration, så tänkte dela med mig av några av mina absoluta favorit inredningsbilder. Bilderna speglar väldigt mycket den stil som jag försöker hålla i min lägenhet, något åt det mer ljusa och stilrena hållet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hello, var ett tag sen jag bloggade (wops händer typ aldrig). Har dock en ursäkt, har åkt på en vinterförkylning och hade en tenta som jag pluggade till typ konstant innan Jag skrev den igår. Imorgon åker jag äntligen hem för att fira jul (!!) bästa tiden på året är så taggad. Ska bli roligt att få träffa mina vänner och familjen igen, bara koppla av ett tag (har ganska mycket i skolan som ska göras under jul men vi kan låtsas att jag inte är stressad). Har massa roliga planer för vad jag ska göra när jag kommer hem så kommer hålla er uppdaterade!!

Likes

Comments

Antagningsbeskeden för vårens kurser kom förra veckan och med det flera frågor som många har kring hur det är att vara student. Eftersom att jag började plugga på universitetet nu i höstas så tänkte jag dela med mig av lite tips och trix för hur man får en sån rolig och bra början på sina studier som möjligt. Tänkte göra detta till ett återkommande ämne i bloggen.

1. Att hitta någonstans att bo är ett MÅSTE. Att få en lägenhet/ ett rum som student är svårt och det krävs att man är snabb och i tid för att inte vara bostadslös till skolstart. Det som är viktigt att tänka på är att många bostadsbolag har kötid, vilket suger men så är det. Ställ dig därför i kö typ överallt. I studentstäder finns det också fastighetsbolag som hyr ut studentbostäder och rum i korridorer där det i många fall är först till kvarn som gäller. Så försök att vara snabb med att kontakta bostadsbolagen så att du får en lägenhet. Jag själv var ute ganska sent ute men hade som tur var möjligheten att hyra av en bekant till min moster i sista stund, annars hade det varit kört. Fick sedan en studentlägenhet i Oktober <3

2. Kööööp inte alla kursböcker nya, om det inte är så att du måste ha senaste upplagan och den inte går att köpa begagnat. Genom ett företag som heter Campusbokhandeln så kan du köpa kurslitteratur till ett så mycket bättre pris och spara pengar.

3. När du ansöker om CSN så ansök direkt för två terminer om du även ska plugga nästa höst, detta eftersom att du har en viss procent av dina studier som du måste klara för att få CSN och det blir svårare om du bara söker för en termin i taget. (svårt att förklara men läs mer på CSN:s hemsida)

4. Vid skolstart så anordnar de flesta skolors studentföreningar något som kallas för nollning. Nollningen är super duper viktig att man är med för att få kompisar, speciellt i en större klass. Man kan såklart få vänner utan att delta på nollningen men det är svårt. Nollningen är också en kul första start på livet som student, man får vara med på massa aktiviteter och sittningar som man aldrig glömmer!! Många tror att nollningen bara handlar om alkohol, vilket det inte gör så ni behöver inte vara oroliga.

Tänkte skriva fler tips i ett annat inlägg!! Så stay tuned eller vad man säger haha. Nedan finns är lite bilder från nollningen som jag hade och bilder relaterade till min första tid på universitetet (om någon missat det så pluggar jag till civilekonom på Karlstads universitet). Har tagit några bilder från min studentförening Karlekon, och de är även deras youtube videos nedan som visar lite av hur livet som student är här i Karlstad. Länk till deras fb hittar ni HÄÄR.Likes

Comments

Hello!!

Har inte slängt in något blogginlägg sen sist för allt jag gjort har princip bara varit att plugga.. I fredags umgicks jag med min kompis Elin hela kvällen, vi såg lite av Idolfinalen och åt massa onyttigt. I lördags så kände jag mig riktig hängig och därför valde jag att bara ligga hemma framför tv:n hela dagen och även plugga lite.

Igår så tog jag och Elin en spontanare till Örebro där det var meningen att vi skulle se på "o helga natt", men det slutade med att vi hamnade ståendes i en kö på espresso house i 40minuter typ. Efter det så hade vi tappat lusten av att ens se på julshowen som vi kom för och tog istället en rundtur i Örebro innan vi drog oss mot Karlstad igen.

Dagen idag var en vanlig skoldag med föreläsningar som var riktigt roliga (eller inte). Slutade klockan fyra så satt kvar en stund i skolan och pratade med tjejorna innan jag gick hem för att fortsätta plugga.


Likes

Comments

Nu i vinter så är det såååå snyggt att ha ett par stilrena boots att gå runt i. Äger just nu bara ett par som ser ut ungefär som de ni ser på första bilden, men vill ha allaaaa (Dear Santa). Funderar verkligen på ifall jag ska klicka hem ett par till? Som en julklapp till mig själv? hm, vi får se.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw