Japp, det är jag! Många som är tjocka och vill gå ner i vikt glömmer att ta tag i sitt matmissbruk och då finns risken att missbruket smyger ut på andra sätt.
När jag va på info träffen iför min operation så pratade kirurgen om missbruk, tydligen är det vanligt att människor efter sin operation skapar en ny ohälsosam relation till alkohol. Så om vi ser på det med ett psykologiskt öga så är det nu alkoholen som är missbruket och inte maten. Man har med andra ord inte sett sitt missbruk!

Jag har sätt mitt och arbetar med det dagligen.. Tyvärr så tog det lite tid, det var när jag slutade äta mat och drack pulver som mitt shoppande steg.. Slösade tusentals kronor för att må bättre.
Nu ska jag gå till en kurator och få ännu mer hjälp med mat! Men sålänge så äter jag fast nyttigt! Många dricker bara shakes 24/7 inför op men jag mår inte bra av det.. Så jag äter en riktig måltid om dagen (brukar vara middag) sen dricker jag 2 shakes utöver det på dagen tillsammans med ett-två knäcken. Jag rasa kanske inte i vikt men jag lever hälsosamt!

Detta var min frukost idag! Jag ska jobba natt och då äter jag ingen tungt så det får bli en shake ikväll :)

På bilden så är det havregrynsgröt med mjöl och färska bär. Och två grova mackor med ost, skinka och gurka!

Vill även tipsa om mitt nya godis! Missbruket gör att jag inte slutar äta och på jobb så har jag nära till affären och handlar gärna skit med mig! Så jag brukar ha med mig dessa som nyttigt godis eller frukt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är det exakt 3 veckor kvar tills jag ska operera mig.
Efter många om och men så har jag tagit beslutet att göra en gastric bypass istället för en gastric sleeve!

Det känns jätte overkligt att det snart är min tur! Jag började min resa i september 2015 och blev skickad fram och tillbaka, många bakslag förekom också på resan och jag var nära på att ge upp!

Innan operationen så måste jag gå ner 6 kg. För er som inte vet varför så är det för att fettet runt njuren ska minskas och njuren ska bli mindre vilket den blir vid snabb viktnedgång, då kommer kirurgen komma åt magsäcken lättare.

Hoppas ni vill följa med på min viktresa.
Då jag jobbar 65% natt och går i skolan så blir mina matvanor dåliga..

Men idag till frukost blev det detta:

Två knäckebröd med ost, mjukost och gurka.
En shake med smak av bär som jag blandar med laktosfri mellan mjölk. I den har jag blandat i detox pulvret från bild 2!
Jag dricker även C-vitamin varje dag tillsammans med kost ersättnings tabletter på bild 2.

Likes

Comments

God eftermiddag alla!

Idag har varit en lång dag..! Först till mobilia med Felicia och hennes dotter, min Guddotter, finns inget mysigare än lillen. Hon är 1 år nu och springer runt och skrattar hela tiden!

Nu har jag gått på natt 2 för denna veckan, så tänkte skriva ihop del 2 av min gastric bypass berättelse. Så har ni frågor så skicka in ikväll så lägger jag upp avsnittet imorgon bitti.

Nu har jag bablat bort ämnet, ensamträning.
Min hund Elsa är sedan februari i år 1 år gammal. Hon är en blandning av en amerikans bulldog och vorsteh på 28 kg.
Jag va sjukskriven förra sommaren i 4 månader och då blev Elsa otroligt fäst vid mig. Hon blir jätte deprimerad när jag inte är hemma och blir helt galet glad när jag kommer hem.
Nu till problemet Elsa har haft turen att jag och min sambo går om lott och hon blir aldrig ensam. Nu kommer det bli ett problem, då min sambo ska jobba frukost och jag natt.
Hon gnäller så mycket att vår hyresvärd har klagat, ovh hon river i lägenheten..
Har ni några tips?
Har ni haft samma problem?
Vi har köpt halsband som utger lugnande dofter. Får återkomma om detta hjälper.

Likes

Comments

Nu i mars är det 1 år sedan jag flyttade hemifrån, efter att ha gråtit i 2 veckor så började jag bygga vår hem. I början hade vi inte så mycket pengar och allt som var över gick till vår hunds allergiutredning. Men under året så har min sambo fått fast arbete och jag har kommit igång med högskolan samt fått ett natt jobb, så vi har slitit hårt för att äntligen få köpa det vi vill ha och jag har börjat fixa ett rum i taget.

Så jag tänkte att ni även kan följa med på min inredningsresa, det roligaste med att bygga ett hem är att det alltid förändras, min sambo blir nästan galen på mig när jag hela tiden ångrar mig. Men hur kul är det att köpa allt på en gång och bli färdig samma kväll?

PS. ni får leva med bildkvaliteten tills min kamera är lagad..!


Det är de små detaljerna som gör skillnad!

bild 1: Den vita kudden med text i guld (40x40) och den vita kudden (40x40) kommer ifrån H&M. Den gråa fårskinn pläden (fejk skinn) är köpt på Rusta. Den vita skohyllan är ifrån Ikea.

Bild 2: Glasbordet är ifrån Ikea, jag har själv satt fast marmorplast på den nedre delen av bordet, marmorplasten är köpt på Panduro. Korgen i guldimitation är köpt på Lagerhaus och är den största av de tre modellerna den finns i.

Bild 3: Min älskade kökslampa, det är en gigantisk glödlampa till lampskärm, den är köpt på Mio.

Bild 4: rutiga sängkläder till dubbeltäcke från Lexington, lakan från Gant (det bästa jag vet, rekommenderar deras lakan starkt). Sängöverkast från Gant HOME. Mysig liten pläd i pälsimitation från Gekås Ullared. Buddha figuren i fönsterkarmen är köpt på en outlet i Ollebo som hålls 2 gånger om året, jag vet tyvärr inte var den kommer ifrån då outleten köper in utgångna varor. 

Bild 5: Den främre ljuslyktan är ifrån Maja Cottage kollektionen med frostat glas. Vasen och den bakre ljushållaren är båda köpa på Gekås Ullared. Ljusfatet är köpt på Ikea. 

Bild 6: Moberg Mortel Granit, Marmor skärbrädan, oljeflaskan samt den vita marmor skålen är allt köpt på Åhlens. Vatten flaskan längst bak är ifrån Gekås Ullared. 

Bild 7: Stor golvlykta i trä och koppar samt ljuset i är köpt på Gekås Ullared. 

Bild 8: Vit taklampa med "glaspärlor" som extra dekoration är köpt på Jotex online. 

Bild 9: Den bakre kudden i blått och vitt (50x50) är köpt på H&M HOME. Den vita kudden med elefant tryck är köpt på ELLOS HOME. 

Bild 10: Klädställningen är köpt på Rusta. Ljusslingan med bollar är köpt på Gekås Ullared. Koftorna är ifrån Odd Molly, skjortorna är ifrån Ralph Lauren. De svarta axelväskorna är ifrån Michael Kors. Den bruna väska är ifrån Marc By Marc Jacobs. 

Likes

Comments

Idag är det 1 år sedan den 21 mars blev känd för manifestationen rocka sockarna. Dagens budskap är att alla människor är olika men vi är alla lika värda. Det är även en dag då funktionsnedsättningen Downs syndrom uppmärksammas. Så människor runt om i Sverige publicerar bilder på sina fötter där de visar att de har två helt olika strumpor på sig, de ser olika ut för den som uppmärksammar dem men i grund och botten så är det båda strumpor.

Under de åren som jag har arbetat med människor så har jag haft turen att träffa helt fantastiska människor. Jag har uppmärksammat en bristande kunskap i människors värde hos de ungdomarna som jag har arbetat med. Genom kunskap så förbättrar vi framtiden! Därför tycker jag om dagar som rocka sockarna, konceptet är otroligt enkelt och det är något människor i alla åldrar kan delta i, speciellt barn, kommer ihåg när jag arbetade på förskola och barnen hade klätt sig själv och de kom i omaka par strumpor.

Så till alla er som läser detta inlägg, hem och ta på er omaka par strumpor och förklara för era barn varför och hur otroligt viktigt det är att behandla alla människor med respekt.

För vi må se olika ut på insidan men i grund och botten är vi alla människor som har skapats på samma sätt, precis som strumporna!

​Bilden är ifrån Facebook sidan Herregud &co, jag rekommenderar er alla att klicka in på deras sidan. 

Likes

Comments

Vad är en gastric bypass?

En gastric bypass operation är en operation som görs på överviktiga människor. Kirurgen skär bort en större del av magsäcken och syr ihop resterande magsäck med tunntarmen, detta skapar en ny matsäck som kan fyllas upp till ca. 1dl åt gången. Efter operationen så måste patienten leva på små måltider och flytande mat, det är en tuff period för kroppen. Den nya livsstilen gör att patienten rasar i vikt.

Detta är en länk till youtube-klipp som visar i animering hur operationen går till: https://www.youtube.com/watch?v=l4vREUUv9Lw

Vem kan göra operationen?

Alla människor kan i praktiken göra operationen, men för att få operationen av sitt län så finns det krav som måste uppfyllas. Ett BMI på över 40, har haft ett högt BMI i över 4 år och patienten ska även ha prövat flertal dieter samt haft samtal med en dietist från sjukvården. En person kan öven skicka in egen remisser och betala operationen själv, en gastric bypass ligger på runt 60.000 kr.

Jag är ännu inte opererad utan väntar på en tid, men innan jag berättar min resa till idag så vill jag bara säga att en gastric bypass är ingen enkel utväg, patienten kan få olika komplikationer det finns de som år efter sin operation inte kan äta fast föda utan svälter. Man måste även vara sjukskriven i ca. 3 veckor, leva på vatten och flytande mat i veckor, många upplever hög smärta och det finns öven de som mår så dåligt över operationen att de gör en omvänd gastric bypass.

🌸 🌸 🌸

I september 2015 valde jag att kontakta min läkare om operationen. På mötet så pratade vi om de olika dieterna som jag har prövat, de olika tränings formerna som jag prövat. Vi pratade om min psykiska och fysiska hälsa och varför jag har valt operationen. Jag berättade allt för min läkare och efter 30 min så sa han att jag uppfyller kraven och att han skulle skicka min remiss på eftermiddagen, Jag fick sedan gå och ta blodprover för att se att min ämnesomsättning var stabil, hur lång jag är och hur mycket jag vägde.

Några dagar efter mötet så ringde min läkare och sa att mina blodprover visade att jag låg lågt på min levaxin. Jag blev diagnoserna med tyreoidea detta betyder att min amnings omsättning är långsammare än en snigel när jag ligger lågt, jag blir även tröttare, glömske och törstigare samt mycket mer. Så vi ökade mina mediciner och inväntade svar från Landskrona.

Veckorna gick och jag tog beslutet att kontakta Landskronas översiktsklinik som bara har telefon tid mellan 10-12 mån - fre.. Men jag fick tag på dem och de berättade för mig att min läkare hade missat 3 frågor och därför hade de nekat min remiss och skickat tillbaka den. i 2 veckor så skickades min remiss fram och tillbaka och ingen ville träffa eller lyssna på mig. Men jag satte ner foten och fick en ny tid med min läkare i januari 2016.

Vi gjorde färdigt remissen och skickade den samma dag och sen väntade vi igen...

Likes

Comments

Idag är det palmsöndagen, dagen då Jesus enligt bibeln red in i Jerusalem. Det heter palmsöndagen då folket i Jerusalem la stora palmblad på marken framför Jesus, lite som röda mattan!

Ikväll gick jag på natt 2 av 5 för denna månaden. Jag arbetar hemma hos en familj som har en dotter på 4 månader, då båda föräldrarna har en CP-skada som gör att de inte kan ta stadiga grepp så hjälper jag och 3 andra i teamet dem att lyfta lillen. Vi arbetar 1 och 1 och nattpassen ligger på ca. 15 h, så jag åker hem direkt och sover, haha!.. Det är ett otroligt givande arbete och att få vara med i detta som aldrig har funnits innan är helt fantastiskt enligt mig. Det är pga. mitt arbete som jag startade bloggen, det blir mycket "dötid" när lillen sover och då passar det perfekt att plugga och blogga!

Nä, men det ska bli extremt roligt att pröva på att blogga lite som en extra sysselsättning. Imorgon tänkte jag publicera ett inlägg om första steget till en gastric bypass operation, så har ni något ni undrar över så skriv gärna till mig så ska jag försöka besvara era frågor i inlägget!

Likes

Comments