Header

Det var ett bra tag sedan jag bloggade. Vi har hunnit med tre fälttävlan denna säsongen med fina resultat. Jag har startat en H90 och en H100 på Bosse, båda med godkända resultat och King har startat P90, 1* samt H100👌🏼.

Jag hänvisar dock till mitt nya instagramkonto @hesseleventing då jag är mer aktiv med uppdatering där nu. Anledningen till att jag är inne på bloggen igen är att jag vill lägga upp mina terrängbanor under den kategorin här så håll utkik efter dem senare idag!

Likes

Comments

Idag var det Kings tur att visa vad han går för! Och det gjorde han verkligen. Mot Kumla bar det av. Vi startade LB+ och LA. Idag var inte Monika med så det var lite nervöst men jag och mamma ville verkligen visa att vi fixar det själva och det kunde faktiskt inte gått bättre!

King var extremt laddad i första klassen men hoppade ändå ovanligt väl. Vi var felfria i båda faserna och trots en missad omhoppningssväng räckte det till en tredjeplats! Ärevarvet blev galet. Noll kontroll kan man säga.

LA hade jag inte hoppat på ett år så det var lite pirrigt. Han kändes lite tung och trött på framhoppningen men gjorde sitt bästa. Han lurade mig nog för väl på banan var han laddad, glad och extremt pigg som vanligt. Jag var helt beredd på att någon bom skulle falla idag men vi höll ihop det och var felfria i båda faserna för första gången i LA!! Vi hade lite tur med oss på vägen när han slog i någon bom ordentligt! Men vilka språng vi fick till på nästan varje hinder! Han har börjat hoppa på ett helt annat sätt nu och vi är så mycket säkrare.

Denna felfria runda gav oss också vinsten i klassen!! När King fick vara först på ärevarvet blev det lite lugnare men fortfarande fartfyllt nog. Jag var hur glad som helst! Inte alls jobbigt att åka hem med rosetter, plaketter, rosor och fina hederspriser. Jag har världens bästa och goaste ponny! Nu ser vi fram emot tävlingarna som vi har framför oss. Hoppning är riktigt roligt!

Det blev en bra alla ❤️ dag med min favoritkille. Mina båda favoriter för att vara exakt. Jonatan var med och det verkar som om det gav tur.

Film från LA:

Likes

Comments

Igår tävlade jag i Jönköping med Bosse! Inte en jättetidig morgon men det blev en lång dag tillslut ändå. Tog ut och gjorde i ordning Bosse direkt för 1m när vi kom fram och hoppade upp för att rida fram och hoppa fram. Sedan fick vi gå banan för att sedan hoppa upp och starta nästan först. Bosse var pigg och lite stark men lyssnade någorlunda och det höll hela vägen och vi var felfria i båda faserna och slutade efter en lång väntan 9a av 60 starter trots en ganska lugn omhoppning så det var jag jättenöjd med!

Efter avdelning A 1m var det ju 30 starter avdelning B 1m och 60 starter avdelning A 1.10 innan vi skulle starta 1.10 avdelning B så det blev väldigt många timmar med fika i cafeterian. Sen var det lite jobbigt att gå ut igen men banan såg bra ut och efter en lite lugnare och bättre framhoppningen var det vår tur. Jag satte ett lite för lågt grundtempo redan mot första hindret och kände inte det själv så ibland blev det lite halvdant men även många fina språng och en felfri runda!

Film från 1m:

Likes

Comments

Borta bra men hemma bäst som man säger. Det är alltid lika skönt att komma hem trots att veckan i Saalbach, Österrike varit helt otrolig!
Massa god mat, strålande sol, fantastiskt liftsystem och pister samt otroliga vyer.

Det var extra roligt denna gången när vi var hela familjen. Vi har gjort jättemycket roliga saker på resan och det var hur härligt som helst att ha en vecka att bara ha det roligt och mysigt tillsammans och komma bort från stressen i vardagen.

Vi flög tidigt och har varit hemma sedan lunch så det första jag gjorde var i stort sett att ta in King för att rida. Blev en timme ute i skogen mest för att rasta King som hade väldigt mycket energi efter en veckas vila. Vi har världens bästa tjejer i stallet som tagit hand om King och allt i stallet och gjorde det möjligt för oss att åka iväg. Blir en skön dag imorgon. Bara rida, vara i stallet och en sak till ni kommer få reda på imorgon eller senare.

Likes

Comments

Jag är numera profilryttare för Eponia equestrian sport! Ett företag som säljer jättefina saker till häst och ryttare. Bl.a fina träns, pannband, ridstövlar, täcken, schabrak, ridbyxor, toppar, man & svansprodukter mm!

Besök Eponias Facebooksida där det hela tiden kommer ut bilder och information om de fina sakerna!

Det ska bli jätteroligt att få bära deras varor på årets tävlingar!

Likes

Comments