Sorry för dålig uppdatering men har gått in i semestermood. Är i Kalmar hos min kusin och bara njuter av lite sol och ledighet. Just nu en islatte i gräset och musik i öronen - livet! Är här till på måndag så tills dess lär det bara bli lite korta sporadiska inlägg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 13 Readers

Likes

Comments

Har som plan att göra 16/8 under veckodagarna. Det är en slags fasta som går ut på att du äter under 8h och fastar under 16h. Med andra ord om jag bryter fastan vid lunch, kl 12 så kan jag äta fram till 20. Egentligen ska man bara dricka vatten under morgonen men jag är inte riktigt där än, så jag kör en ägglatte på morgonen och sen äter jag första målet mat vid lunch. Min ägglatte består av bryggkaffe, 1 ägg och 1msk kokosolja. Mixar samma allt med stavmixern och så är det bara till att njuta! Smakar inte ett dugg av ägget utan är faktiskt gott! Och du håller dig ett par timmar:)

  • 13 Readers

Likes

Comments

  • 13 Readers

Likes

Comments

Vi har sambons systerson på besök i helgen. Han och hans lillebror var här för bara 2 veckor sedan och spenderade hela helgen här. Men så fort de kommit hem önskade 3 åringen att få åka tillbaka till "moster och Emma men utan lillebror". Klart han skulle få det! Så i helgen får han hela vår uppmärksamhet och egentid.

Idag var vi på Moderna Museet och deras pysselstudio. Klippa, klistra, limma, rita. Perfekt underhållning för samtliga en regnig lördag.

  • 13 Readers

Likes

Comments

Igår tog vi en sväng förbi Twilfit och jag lyckads fynda detta set på rea! Har länge varit sugen på Calvin Klein men liksom inte kommit till skott med att köpa.
Men så igår hittade jag dessa, twilfits egna märke. Och helt klart en ripoff.
Men det gör mig inte så mycket, tills jag gör slag i saken (eller sambon) och köper den äkta varan duger dessa gott!

Toppen kostar egentligen 149:- men är nu på rea för ynka 75:-. Du hittar den här:
https://www.twilfit.se/bh/utan_bygel/mjuk-topp-melanie/

Trosorna kostar egentligen 99:-, men nu på rea får du även dem för 75-. Dessa hittar du här:
https://www.twilfit.se/trosor/slip/sliptrosa-melanie/

Jag tog storlek S i toppen och den satt perfekt på mig, är i vanliga fall en 75A/70C. I trosorna tog jag en L men borde tagit en M, de är lite stora men funkar nog ett tag. Tills vikten börjat ramla av.

  • 18 Readers

Likes

Comments

När man har semester tillsammans finns det ju inget bättre än att avnjuta en god brunch i soffan med sin älskade. Idag blev det romansalladsblad istället för bröd, äggröra, massa grönsaker, ost och och keso. Älskar LCHF!

  • 17 Readers

Likes

Comments

Dagens middag blev en chevre -och valnötssallad med stekt kyckling och en honungskräm. Så fantastiskt gott! Honungen är egentligen inte lchf men det fick bli en kompromiss med sambon.

  • 16 Readers

Likes

Comments

Jag har alltid varit "normal"byggd. 168cm lång och pendlat mellan 62-65kg där det varit en blandning av muskler och mat. Mellan det att jag var 7-20 år tränade jag både fotboll och innebandy på damnivå, vilket då betydde 5-6 träningar i veckan och 2 matcher per helg, men andra ord var jag igång med träning alla dagar i veckan, vissa dagar var det dubbla pass eller matcher. Jag sprang idrottens 2km test på 7 minuter utan att bli vidare trött. Men sen flyttade jag till Norge och när jag var tillbaka i Sverige igen hade jag tyvärr blivit gammal och inga vänner var längre kvar inom fotbollen eller innebandyn. Däremot hade jag både i Norge och sen hemma ett väldigt aktivt och tungt arbete vilket gjorde att jag fick gratis träning varje dag. Och så har det varit fram tills för 1,5 år sedan då jag för första gången satte mig på ett kontor och blivit stillasittande varje dag i 8h. Det och en sköldkörtel som påverkar ämnesomsättningen har gjort att jag gått upp 15kg på 18 månader. Tappade all motivation till träning och leva hälsosamt någon gång när jag passerade en viss vikt. Idag stod vågen på 80,4kg och jag är större än någonsin. Trivs inte i min kropp och blir ledsen av det jag ser i spegeln.

Men när vågen idag visade över 80kg blev det ett uppvaknande och jag är fast besluten om att ta tillbaka min tränade och slimmade kropp. Imorgon den 1/7 börjar jag gymma och ska vara på gymmet iallafall 3-4 gånger i veckan och även komplettera med PW. Rent kostmässigt ska jag köra LCHF då jag vet att min kropp både mår bra och går ner i vikt av den maten samtidigt som jag får äta allt jag älskar - ost, protein och såser.

Jag är inte redo att lägga upp en bild på hur min kropp ser ut idag, men det kommer. Än så länge nöjer vi oss med två bilder på när jag var som mest nöjd med min kropp.

Rhodos 2011, tränad men slimmad. Lite mer squats på den rumpan sen är vi i mål.

​Turkiet 2013, min inspo till hur magen ska se ut igen.

Detta kommer inte bli någon kost- eller träningsblogg men det kommer helt klart bli en del av min vardag och då även en del av bloggen.

Likes

Comments

​Inleder första semesterdagen med att springa upp och ner i tvättstugan, en latte a´la lchf samt matt-shopping då ena hunden kräkts ner ena mattan i vardagsrummet på 3 olika ställen nu under morgonen. Den mattan hade lite småfläckar sedan tidigare men nu ser den hemsk ut. Får se om jag kan få med mig sambon under eftermiddagen för att åka och köpa i butik, lättare att se färg och storlek då. Samt att jag vill ha in en ny matta nu med detsamma. 

Likes

Comments

För drygt 5 år sedan, den 24/1-2011, för att vara mer exakt kom hon in i mitt liv. Från ingenstans den där kvällen under Guldbaggegalan tog hon en så självklar plats i mitt liv och i mitt hjärta.

Jag som aldrig tidigare varit tillsammans med en tjej kunde inte motstå nyfikenheten och pirret som uppstod varje gång telefonen plingade och det stod hennes namn på displayen. Och telefonen den plingade många gånger under dygnets 24h samtidigt som min telefonräkning tog en helt ny höjd men vad gjorde det? För första gången på evigheter gjorde mitt hjärta frivolter, och då hade vi inte ens träffats än.

Jag bodde i Småland och Hon i Malmö. Så med ett avstånd på 25 mil överlevde vi i början på sms och telefonsamtal. Långa, sena telefonsamtal om allt mellan himmel och jord. Trots att jag jobbade mer och sov mindre än någonsin innan så hade jag mer energi än någon gång tidigare.

Hon kom in i mitt liv vid vad som visade sig vara precis rätt tidpunkt. Efter 1 år i Oslo hade jag landat hemma hos mina föräldrar för att jobba och spara pengar inför kommande studier. Jag hade bott hemma i ett halvår när Hon kom. Hade hunnit bli lagom uttråkad då jag gått från storstad, eget boende och Oslo till en liten håla i mitten av Småland och tillbaka till flickrummet. Någon månad efter att Hon gjort entré, när hjärtat och energin var som mest påfyllt av Henne kom ett sjukdomsbesked som slog mig rakt i magen, marken under mina fötter rubbades. Mamma hade bröstcancer. Min älskade, fina, underbara mamma var sjuk. I cancer. Hade det inte varit för att Hon fanns hade den här tiden förmodligen varit den värsta i mitt liv, nu blev den istället hanterbar och kärleksfull. Mamma opererades och fick positiva besked, läkarna fick bort allt och hon var snabbt tillbaka.

Det där sjukdomsbeskedet gjorde dock att vårt första möte, i den verkliga världen fick vänta. Men så kom påsken och cancern kunde läggas bakom oss ett tag. Jag bokade en enkelt biljett till Malmö och tänkte att det fick bära eller brista. I värsta fall kunde jag åka hem redan samma kväll. I bästa fall hade vi tre dagar tillsammans. Men mer om det i ett senare inlägg..

  • 16 Readers

Likes

Comments