19 februari

Idag började jag morgonen med att åka på röntgen. För några veckor sedan fick jag så ont i magen att jag var tvungen att åka in till akuten. Väl där började det avta (såklart), men de trodde att jag hade gallsten och sa att jag skulle kontakta vårdcentralen som i sin tur kunde skicka en remiss för ultraljud.
Och idag var jag som sagt där. Det visade sig att jag har gallstenar och min läkare har skrivit ytterligare en remiss till kirurgenheten på sjukhuset så förmodligen kommer jag få operera bort dem. Jag som är otroligt nålrädd och inte tål smärta jublar inte direkt men det ska bli skönt när det är gjort. Man brukar säga att föda barn är den värsta smärtan men det där toppar nog ändå.

Utöver röntgen så har jag haft lektion idag. Vi har presentation och tenta nästa vecka så jag har mest suttit med min grupp idag. Har ju haft turen att få en så otroligt bra grupp så varje möte med dem är en fröjd och våra möten innefattar väldigt mycket snack om allt mellan himmel och jord, utöver skoluppgiften.

Jag hann även med en snabbstädning innan middagen också. Jag brukar alltid städa på fredagar, men idag var lektionen flyttad till fredag istället för torsdag som den brukar vara på så mitt städande blev lite lidande. Men alla leksaker från vardagsrummet fick jag bort och även ett svep i köket. Älskar att sätta mig i soffan på fredagskvällen och allt runtomkring mig är städat. Det är avslappning! Peter köpte även med thaimat hem 👌🏼.

Imorgon har Luna cheerleading på förmiddagen sedan ska vi se Mello hos mina föräldrar på kvällen. Vi får se vad vi hittar på däremellan. Verkar som att snön ska regna bort imorgon och den kommande veckan vilket gör mig så ledsen. Jag älskar ju snö och vinter.
Jag lär inte bli så poppis nu men jag hoppas att den kommer tillbaka snart.

Nu måste jag verkligen sova. Det har blivit så sent de senaste kvällarna och jag mår bäst av att somna tidigt och vakna tidigt, nu har det blivit precis tvärtom och jag blir så trött och seg på dagen då.
Helst somnar jag runt 21 men det är inte riktigt socialt acceptabelt så vid 22 brukar jag kasta in handduken.
Nu lägger vi dock Estelle runt 21 så då får jag en anledning till att smita och sova tidigt ändå.
Det är för övrigt så skönt att hon sover hela nätter, vi har blivit riktigt bortskämda med båda barnen och jag njuter så länge det varar.

Gillar

Kommentarer

11 februari

Jag insåg nu när jag gick in att jag inte har skrivit sen lillasyster föddes. Har ganska många halvskrivna inlägg i utkastet så jag ska ta att färdigställa dem någon dag och publicera. Det vore ju roligt att ha hennes utveckling dokumenterad.
Imorgon blir Estelle 7 veckor, tiden går så himla fort.

Idag var vi på BVC. Estelle väger 4kg och är 54 cm lång. Hon fick även rotavaccin idag. BVC-sköterskan (som för övrigt är världens bästa) berömde henne för hon följde med så mycket med blicken och var superstark i nacken. Man blir ju sådär barnsligt stolt när någon berömmer ens barn.

Imorgon är jag ledig från skolan och tänkte passa på att storstäda. Jag älskar att städa på fredagar så det är skinande rent inför helgen. Ska handla en blombukett också. Luna har sett fram emot att baka chokladbollar så det ska vi nog göra också.

I helgen har vi inga planer. Vi har hållit det lite öppet eftersom vi inte vet hur Estelle reagerar på vaccinet. På lördag blir det Mello hos mamma i alla fall, precis som förra lördagen.

Jag ska bli lite bättre på att uppdatera här, som sagt.
Och jag tänkte även skriva ner en förlossningsberättelse när jag får tid.

Gillar

Kommentarer

Estelle

Nu har vi äntligen skickat in papperna på Lillasysters namn. Hon blev namnlös ganska länge medan vi provade lite här hemma.
Lillasyster heter Estelle Esmeralda Olivia Burgos.
Estelle är ett namn vi hade högst upp på listan länge. Förklaringen till det är rätt simpel, vi har en måne (Luna) och ville ha en stjärna också.
Esmeralda kom Peter på, Luna heter Safira i mellannamn och vi ville såklart ha en ädelsten till lillasyster också, var inne på Emeralda och tillslut blev det Esmeralda vilket jag googlat mig till faktiskt betyder emerald eller smaragd på spanska vilket är perfekt eftersom Peter pratar spanska.
Olivia fick Luna bestämma. När jag fick min lillasyster fick jag bestämma ett namn till henne och jag ville att Luna skulle få göra detsamma. Först tänkte vi att Ven lillasyster skulle vara döpt efter mig men sen tyckte jag att det nästan var finare om det var ett namn som Luna fick bestämma. Hon är väldigt stolt över sitt namnval och vi hade även Olivia på vår lista så det gick ju hem även hos oss. Lunas första förslag till lillasysters namn var dock ”fina lilla katten”.

Estelle Esmeralda Olivia Burgos

Gillar

Kommentarer