Gastric Baypas

Hej mina kära läsare!

I morgon är det den stora dagen då jag ska opereras. Kl 11:30 är det min tur att rullas in på operation.

Ligger nu här och ska försöka sova snart så jag är utvilad, har precis duschat med Descutan så min hud känns uttorkad och mitt hår är som svinto 😧 Men men måste man så måste man. 
Men nu börjar jag bli ganska så nervös och hjärtat slår lite extra när jag tänker på morgondagen.
Har även tagit min spruta med Innohep, brände gött i skinnet. (not)

Men tänkte skriva mer i morgon när det snart är dags 😊

Natti natt gott folk ☺

Puss&Kram 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Gastric Baypas

Hejsan 😄

Måndag morgon och jag insåg precis att nu är det bara en vecka kvar... nu börjar det pirra i magen! Är inte nervös än utan jusst nu bara förväntansfull.

Sitter jusst nu i min säng har precis vaknat så fixa min frukost vilket blev Modifast pudding med smak av choklad (tack mamma).


Fick bli frukost i sängen 😇

Men måste nog säga att dessa två veckor jag kört flyt ny har varit otroligt jobbiga. Är väldigt ofta hungrig och har humörsvängningar från helvetet. Det är nog tur jag bor själv iaf 😁 men sladdar som traslar sig och annat som inte går som det ska har fått höra min vrede! Och denna diet har gjort mig väldigt trött, har nästan ingen energi alls till att göra någonting. Jag går upp äter, sover igen, äter sen går en promenad, äter och sen sover. Så går mina dagar, för jag orkar inte så mycket mer för det finns ingen energi i kroppen. Men hoppas det blir bättre sen när man får börja äta och få i sig lite annan näring ☺

Men som sagt 2 veckor flyt och -5,7 kg visar vågen, vilket känns sjukt skönt.

Och nu på Onsdag den 9/3 så ska jag på inskrivning på sjukhuset och få lite mer info och diverse saker som jag ska ta med hem och antibiotika och en spruta som ska intas kvällen innan operationen. Så nu börjar det kännas att det inte är så långt kvar ☺

Jag är lika taggad än på det här och det känns bara så otroligt bra.
Så får skriva mer efter mötet på onsdag ☺

Puss&Kram 😘

Likes

Comments

Gastric Baypas

Ifag har jag hållt på med LCD- kosten i en vecka och det börjar kännas lättare.
Är inte lika grinig längre och huvudvärken och börjat släppa vilket är otroligt skönt ☺
Men är fortfarande väldigt hungrig ibland, men då får ja ta till vatten och dricka så man får lite mättnadskänsla.

Ja som sagt en vecka flyt bara två kvar, har även tappat 4,6 kg nu här första veckan 😄 vilket känns awesome 👍
Inte mycket kvar jag ska tappa inför operationen. Kravet var 6,5 kg, vilket snart är kirrat 😉
Men bara kämpa på iaf alla extra kilon som jag tappar är bra kilon!

Men har inte så mycket mer att berätta idag, skriver mer när det närmar sig eller när nått annat spännande händer 😄

Puss&Kram 😙

((En glad tjeja efter att ha fått veta hur mycket jag tappat  😁⬇⬇))

Likes

Comments

Gastric Baypas

Trodde dessa 3 veckor skulle bli ganska enkla, Men akk vad fel jag hade!

Är konstant hungrig, humöret är åt helvete huvudet håller på att sprängas 💣.
Men säger som mamma sa det är gör en bra sak, och sen är det ju bara 3 veckor och inte hela livet.

Men kan ju säga till er som funderar på att göra en gastric bypass eller redan är inne i den processen, att nutrilett smakar S**T.
Jag får hålla för näsan och halsa i mig allt bara för att få i mig näringen, och sen dricka en massor av vatten för att försöka dricka mig mätt!

Men igår var inte huvudvärken så farlig så tog mig en liten promenad då och det var riktigt skönt när jag kom in fast det var svårt att komma iväg.

Har idag varit på VC och tagit blodprov.
Man tar detta prov 14 dagar innan inskrivning, man tar det för att dom ska veta vad man har för blodgrupp om det skulle hända nått under operationen så dom har blodpåsar ☺

Men det var inget kul att ta provet idag 😣
Det gick inget bra för henne så hon fick sticka 2 gånger och det gjorde sjukt mycket ondare idag än vad det gjort tidigare. Men men så kan det väl va ibland!

Men ku blir det att dricka min middag och sen ta en promenad så har jag gjort mitt idag!

Ha en fin Torsdag ☺

Puss&Kram😘

Likes

Comments

Gastric Baypas

Hej hej!

Igår var sista dagen med vanlig mat!
Jag och Madde (kompisen) slog på stort min sista måltid och gjorde potatisgratäng och rådjursytterfile 😍 Gryyymt gott och jag njöt verkligen av maten.

Så idag är första dagen med LCD-kosten och jag känner redan nu att det här kommer blir tufft om jag inte hittar nån som är god. För har Nutrilett med bärsmak och den var så där 😕 ganska mjölig och det har jag ganska svårt för men bara pina ut tills denna kartong är slut så får jag testa nån annan sen  😊
Ska även köpa och prova sopporna som finns man kan köpa så man kan få i sig nån varm "mat"

Hoppas på att dessa tre veckor kommer gå fort nu 😄

Ska snart till vårdcentralen oxå för att ta proverna som man ska ta innan operationen. Ska göra det tills den 24e så det är snart dags!

Men skriver sen om det händer nått nytt ☺

Gårdagens vs Dagens mat!

Puss&Kram 😙

Likes

Comments

Gastric Baypas

Snart dags för att ta prover i Linköping!
I samband med dett operation så gick jag med i en undersökning om upptaget av p-piller förändras efter en GB. Så nu på tisdag den 16 ska jag dit och ta prover för att se hur mitt upptag är nu innan min operationen. Så blir att bo på hotell för att sen gå till sjukhuset och ha en nål i armen hela dagen 😨 Men det kommer gå bra ☺

Prova även en modifast idag för att se om jag gilla den till mina 3 veckor av kostersättning. Den jag prova var modifast pudding med smak av choklad 😍 aaaaaaaasa god 😍😍
Blev helt såld i den, var rädd för att den slulle ha en efter smak av proteinpulver som dom flesta pullver haft som jag provat.  Men nej då smaka som vanlig chokladpudding!
Så nu vet jag att jag kan beställa hem den tills det är dags 😊

Nu blir det att ladda med kläder och mod tills tisdag!
Ha det gott!!

Puss&Kram 😙

Likes

Comments

Gastric Baypas


Aaaah 😲

Dom ringde från Vrinnevi nyss..... och gissa vad!?
Jag har redan fått en operations dag 😄
Jag var ju på senaste mötet i torsdags den 4, och då sa dom att det skulle ta 7-10 dagar innan dom ringet och berättar om man blir beviljad en operation och datum.
Men telefon ringer idag kl 08'20 och det är sköterskan som va med på mötet och säger att det är grönt ljus för mig att få en operation. Hon säger även att det finns en tid den 14 mars, och självklart vill jag ha den det är ju inget snack om saken 😀.
Så nu är det satt!

Nu är det bara börja tänka på LCD-kost (low carb diet) som jag ska äta i 3 veckor innan operationen. Dags att handla hem och lägga upp ett schema på mat och träning som ska läggas in, då jag har fått som krav som alla får att gå ner i vikt innan man gör operationen.
Tänkte förklara lite kort för er som inte vet vf man äter en LCD-kost innan man gör en sådan här operation. Man gör det för att tappa lite i vikt vilket gör att det blir lite plats när dom ska in mer instrumenten ersom operationen gör med en titthåls tecknink. Man äter även denna diet för att som överviktig så har leverna dragit på sig en massor av fett, och under operationen så måste dom lyfta undan den för att komma åt och skulle man göra det utan att gått på LCD-KOSTEN så skulle leverna börja blöda och gå sönder. Df äter man denna diet, allså för att tappa vikt och för att inte leverna ska gå sönder och för att inte ha nån fast föda i mage/tarm.

Så nu är jag ännu närmare i min resa och allt känns så jävla bra 😃
Har dom runt omkring mig som jag älskar och som stöttar mig till 210% i det här. Har mina vänner som finns där för mig oxå i det här. Detta gör det mycket änklarna att veta att jag har erat stöd och eran kärlek ❤

Så nu kör vi 😄

Puss&Kram 😙

Likes

Comments

Gastric Baypas

Nu är det väldigt nära ett beslut gällande om jag får en op eller inte, och det börjar kännas i kroppen. Är inte nervös eller orolig utan mer förväntansfull!
Va på möte nu den 4e på så kallade 8 möte. Det var ett lärorikt möte på ca 3-4 timmar, var ganska mycket repitition från första gruppmötet till att börja med. Det var ett kort möte i hel grupp till att nörja med, men sen var det dags för individuella samtal. Då var det upp till mig att förklara för läkaren vf jag skulle vara lämpad för en op. Fick även veta att hon tyckte att det inte fanns nån som hällst annledning till att jag inte skulle bli beviljad en op. Vilket fick mig att gå vidare till nästa samtal med ett leende på läpparna 😃
Fick även veta att jag var så lämpad för en op att jag till och med kanske skulle kunna få en op redan i slutet av mars. Men dom ska ringa förhoppningsvis i slutet av nästa vecka om besked om jag blir beviljad en op och med datum isf ☺
Men vad läkaren sa så tror jag ju inte att jag kommer bli nekad en op.

Men det lustiga är att jag är inte ens nervös över tanken att göra denna operation. Jag känner mig bara trygg i mitt beslut och att jag kommer hanma i trygga händer. För hela timet som jag träffa i torsdags var så himla trevliga och lugna i sitt jobb, vilket gjorde mig lugn och trygg!
Allting känns så himla bra 😄

Så nu är det bara att vänta och se vad dom säger när dom ringer ☺ Skriver mer då.

puss och kram 😚

Likes

Comments

Gastric Baypas


Suck... Idag är en sådan där dag som jag undrar om jag gjort rätt val i att gå vidare med en  operation 😐

Jag vet att det är rätt val för mig, bara det att idag är en dag av tvivel.  Men det är dom här dagarna man verkligen får tänka på vad det är jag vinner på det ist för att jag tänka negativt!

Vet att det kommer bli bra till slut 😊

Puss&Kram ❤

Likes

Comments

Gastric Baypas


Hejsan! 

Nu är det så att jag har valt att ända mitt syfte med min blogg. 

Den kommer från idag handla om min resa mot en Gastic Baypas och även efter en eventuell operation. Jag har nu kommit så pass långt i mitt resa mot mitt mål så tänkte jag skulle ändra för att skriva mina upplevelser och erfarenheter mot en GB- operation. Alltid kanske det kan hjälpa nån annan i dess tankar och funderingar kring detta! 

Det första jag gjorde var att jag tog kontakt med min vårdcentral i slutet av november 2015 och bad att få kommer dit och prata om en Gastric Baypas. Jag blev kallad ca 1 vecka efter mitt samtal, och fick komma dit och svara på frågor och mäta och väga. Där efter så skicka min läkare på min vårdcentra en remis till sjukhuset här där jag bor och då var det bara vänta på kallelse dit till ett gruppmöte, och ojj vad det kännes som en otroligt lång tid. Men till slut kom kallelsen och den 17 december (2015) var dags för mitt första möte på Vrinnevisjukhuvet i Norrköping. Yeeeeyh!!   

Med tanke på mycket information så tog jag med min mamma för att vara säker på att jag inte missa någonting som sas, mötet låg på ca 2 timmar. Mycket info så det var nog tur att min mamma så snällt följde med.  Det var ett jätte bra team som var där, kände när jag gick där ifrån att jag fick många utav min frågor besvarade trotts att jag var väldigt påläst redan innan. Det är någonting jag kan rekommendera till dig som funderar på att göra en GB, läs på så  mycket du bara kan, det gynnar dig själv!

Gick hem med huvudet proppat av information och en hel del papper med info, och även ett frågeformulär som man skulle fylla i och skicka in så fort som möjligt. Så att fylla i det var det första jag gjorde när jag kom hem och posta det samma dag. 
Sen var det åter igen bara att vänta på att dom skulle ringa och fråga vilket sjukhus jag skulle vilja göra min operation på, man får den frågan just för att vi har fritt vårdval i Sverige. Blev informerad på mötet att detta samtal skulle ske efter den 11 Januari (2016) vilket kändes som en evighet. Men till mon förvåning så ringde en jätte trevlig tjej redan den 4 jan och fråga vart jag ville göra min eventuella operation, och för mig var valet ganska så självklart att jag skulle ta det i Norrköping då det blir smidigast för mig. 

Kände ännu mer nu efter samtalet att nu är det verkligen igång. Kunde känna lite innan att är det här verkligen sista utvägen? Har jag provat allt jag kan? Och mitt svar till mig själv blev JA!   Det är min chans nu att få hjälp med det här och jag är villig att ta den, trotts den totala omställningen som det faktiskt är. För det är inte bara en operation sen är allting klart, utan operationen är bara en liten del av allt som du själv måste fixa efter sen. Det är någonting som man måste vara beredd på, för det störta ansvaret ligger faktiskt i mina egna händer.  Men med samtalet över var det åter igen bara att vänta på nästa kallelse till nästa möte som skulle komma om ca 2 månader. Puuuufh denna väntan!!!    Men nästa brev kom..., och jag kände gud är det redan kallelsen som kommer?  Och gissa vad?  Det va det!  Så nu har jag en kallelse till Vrinnevisjukhuset tills den 4:e feb kl: 08´30 .... Suck så tidigt !!! 

Det kändes så otroligt skönt när detta brev kom, Jag kan inte beskriva det. Jag är ännu närmare min eventuella operation och det känns helt underbart att det har gått framåt så fort. Nu är det bara fylla i nästa papper som är en hälsodeklaration som ska tas med på mötet den 4:e feb. 

Och där är jag idag, Sitter nu och bara väntar tills det ska bli februari!! 


Kommer skriva lite mer här framöver hur jag tänker och känner inför detta. Men om det är nått som ni undrar över eller funderar på är det bara skriva en kommentar så kanske jag nämner nått om det i mina kommande inlägg! :) 


Puss & Kram <3

Likes

Comments