Som en ny dator

Godmorgon! Tänkte att jag skulle ta och skriva ihop lite om mitt senaste datafix! Att det kanske skulle kunna tipsa någon annan om att man faktiskt inte behöver köpa en helt ny dator, utan att man kan byta de (sega) delarna istället.

Eftersom jag är student - kände jag hur det sved i plånboken av tanken att köpa en ny dator. Jag skulle isåfall ha köpt den nya modellen macbook. Och vips så hade jag varit 11 000 kr fattigare. Jag har nu en macbook pro 13" som är från '12. Den har varit seg väldigt länge (har tex inte kunnat ha igång flera program samtidigt) och nu har batteriet även börjat strejka.

Så jag införskaffade mig en ny hårddisk. Som jag förstått det av delvis, internet, delvis min pojkvän och delvis min bror - så var den hårddisken jag hade i min dator (från 2012) vääääldigt långsam. Genom att köpa en nyare hårddisk, tex denna SAMSUNG ↑ kan jag, trots att den har mindre minne än min gamla - få en snabbare dator. Då den nya är av bättre kvalité och ett resultat av forskning (typ, låter som en reklam för hudvård men men).

Med hjälp av lite specialverktyg och youtube, öppnade vi upp in dator och bytte ut hårddisken till den nya! (Visst ser datorer coola ut från insidan)

Nu är denna, min kära följeslagare since '12, typ som ny igen!! Helt galet vad snabb den har blivit. Öppnar upp webbläsaren på bråkdelen av en sekund och laddar snabbt som vinden.

Nu ska jag snart hoppa upp ur sängen och sedan ta mig till uni. Är pepp på denna dag!! Tack livet! Hoppas ni får en fin dag. 🌞

  • Tips

Gillar

Kommentarer