Budapest #1

Alltså!! En så himla fin och mysig stad. Även fast vi var i en mycket större stad än vad vi är vana vid (jämför med lilla Karlstad haha) och att vi var långt hemifrån, kändes det inte alls så främmande i Budapest. Ganska så direkt kände jag mig både trygg och hemmastadd. Kanske beror på det mitt sällskap, eller på att det är en del av Europa eller att jag blev så tagen av alla vackra byggnader. Men nu till saken: dela med mig av bilder!

SÅ: Tänkte inleda min lilla Budapest guide genom att visa lite bilder från olika platser. Som en liten teaser för vad som ska komma senare. Heheh.

Precis utanför vårt hotell vid Kalvin tér (tér betyder square/torg på ungerska och det hade de många av haha). Vi bodde på Pest sidan (Budapest har varit delat i Buda och Pest med Donau emellan men nu är det en stad, dock fortfarande Donau som delar staden i två delar haha..). Älskade verkligen att de hade gula taxibilar och orange spårvagnar. Ger så mysig känsla. Vårt hotell hette Budapest Museum Central och jag kan VERKLIGEN rekommendera det!! pga 1) fräscha, stora rum och få rum så blir väldigt personligt, 2) centralt och jättenära tunnelbana, 3) snäll personal, 4) coola instagramvänliga fönster i rummen, 5) bred och skön säng.

En av bakgatorna vid hotellet. Supermysiga små gator och på denna fann vi både en jättemysig restaurang med en innergård (där vi ljusbollarna) och en cool bar med massa najs drinkar. Har jag nämnt att den cosmo kostar 30 kr i Budapest? = jäkla dröm.

Här har vi mig på innegården på restaurangen med en öl i högsta hugg. Både mat och dryck var så billigt i Budapest. Vår nota (mat+dryck) kom inte över 5000 HUF (forint) någon kväll vilket motsvarar 160 svenska kronor. Så dvs ett riktigt bra resmål för studenter med snål budget.

Fler fina gator. Blev kär i det gula huset.. Stannade där och fotade i 10 min. Yes. Välkommen på semester med med mig!!

Min älskling. Ingen bättre att göra en sån resa tillsammans med. 💗

Taket!! Guld!! Kristallkronor!! = New York café. Utsett till det vackraste caféet i världen och jag kan hålla med dem faktiskt. Har fler bilder härifrån och var verkligen en upplevelse med en kvartett som spelade livemusik.

En sista gata! Är det något speciellt som ni vill att jag ska ta upp i min kommande lilla guide? Jag tänker köra några "måsten" i Budapest och lite små guldkorn som vi råka trilla över utav en slump (de är ju de bästa!).

PUSS!

Gillar

Kommentarer

iidajjohansson
iidajjohansson,
Men guud vad mysiga bilder! 😃
nouw.com/iidajjohansson
Amanda Jona [FOTOGRAF],
Alltså åh vilket ressug jag fick nu, så himla härligt inlägg!
amandajona.se
Meg,
Åh, Budapest är riktigt najs, och av dina bilder att döma ser det ut som du hade det förträffligt!
megs.blogg.se/
anneli,
Åh jag vill besöka budapest. Dock skulle de vara magiskt att få gå på det cafét 😊
anneliblom.se/
Celine,
Ser så fint ut!
celinelf.blogg.se