Den 24-30 april var jag iväg på Surf Camp. Vi hade Stuvac (Study vacation) ifrån skolan, så Oskar och jag passade på att åka iväg. Lägret var med Surf Camp Australia och platsen 7 mile beach, Gerroa, vilket ligger två timmar söder om Sydney.

Surfing är otroligt kul! Men svårt. Mycket paddling, teknik och frustration. När man fångar en våg är det dock en otrolig känsla!

Upplägget på Campet var två timmar Surf på morgonen och två timmar på eftermiddagen, med undantag för onsdag eftermiddag då det var Yoga. Emellan och efter passen, var det mat och fritt häng. Det blev mest att man tog det lugnt och umgicks med de andra på lägret, surfing tar på krafterna. Förutom Oskar och jag var det 15 andra deltagare på lägret. En amerikan och resten européer; tyskar, polacker, schweizare och en till svensk. Vi bodde i små stugor med våningsängar och sen fanns det ett "common area" där man åt mat och umgicks. Väldigt mycket lägerkänsla över det. Runt omkring Surf camp området var det ett camping område.

Vi hade lite blandat väder, några dagar strålande sol och några dagar regn och moln. Tre av dagarna var det lite av en "tvättmaskin" ute i vattnet. Vågar ifrån alla håll och kanter, vilket gör det svårt att fånga en våg och följa den.

Efter fem dagar i 7 mile beach var det dags att ta nattbuss upp till Byron bay, vilket tog 12 timmar, för att ha de sista två dagarna där. Upplägget var lite oklart. Tydligen ingick bussen upp till Byron, en natt på hostel; där man också fick låna surfbräda och Wetsuit och en frukost plus middag, men inte transport tillbaka. Vilket inte stod någonstans. Det stod inte heller att det inte skulle vara någon personal ifrån Surf Campet på plats i Byron. Vi visste sedan innan att det inte skulle vara några fasta lektioner, men förstod det ändå som att personal skulle finnas på plats och ge lite tips och tricks under de två sista dagarna. 

Vi var fem stycken ifrån lägret som skulle upp till Byron; Oskar, jag och tre polska tjejer. Eftersom vi var där för att surfa och hade tillgång till brädor från vårt Hostel, ville vi såklart passa på att göra det. Tyvärr var det väldigt små, nästan obefintliga vågor i Byron under dagarna vi var där. Men en och annan våg fångades! Det var strålande sol under tiden, så det blev en del beach häng, i brist på vågor, vilket inte är helt fel det heller! Vi var också ute en sväng på lördagen.

Byron bay är en väldigt mysig stad med en bohemiskt vibe. Det står gatumusikanter i de flesta korsningar och människorna känns allmänt laid back. Finns också mycket restauranger och caféer, många trendiga och hälsosamma. Eftersom att vi inte hade någon transport tillbaka från Byron planerad av Surf Campet, bestämde jag mig för att stanna en dag extra. Så jag flög hem till Sydney på måndagen istället för söndag och hängde med de tre polska tjejerna i Byron, de skulle stanna där ytterligare några dagar.

Summa summarum är det väldigt kul att surfa och jag kommer garanterat att fortsätta med det. Nu har jag grunderna, men det ska bli kul att utvecklas och bli bättre. Är ju fortfarande nybörjare. Ska försöka att surfa en del under våren nu i Sydney. Jag kommer också garanterat åka tillbaka till Byron Bay när jag är ute och reser efter skolan slutat, gillar verkligen den platsen.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Usikt från Skytower i Auckland.

Kia ora!

Efter 3 veckor i Nya Zealand är jag nu tillbaka i Sydney. Tiden går så fort! Nya Zealand är ett otroligt häftigt land! Naturen är fantastisk och människorna väldigt öppna och avslappnade. Är en helt annan mentalitet än hemma i Sverige. Något annat som är annorlunda på NZ är internet-hastigheten. Det går inte snabbt om man säger så. Antingen gick det inte att komma in på nätet eller så tog det tre timmar att få upp bilder till ett inlägg. Eftersom att vi ständigt var på resande fot blev bloggandet ingen prio. Jag vet dock att många har sett Vloggarna, så då har ni ändå lite koll på vad vi gjort! Vilka för övrigt tog sina timmar att få upp och resulterade i många besök på Starbucks och andra ställen med fritt Wifi.

För att summera NZ- resan lite; den började i Auckland och slutade i Christchurch. Eftersom tiden var knapp hade vi ett intensivt schema, för att hinna med att se så mycket som möjligt under de tre veckorna vi var där. Vilket jag tycker att vi lyckades med. Mycket tack vare vår Hyrbil aka blå pärlan, som tog oss fram på de Nya Zealändska (ofta mycket slingriga) vägarna! Vi hämtade upp bilen i Auckland och lämnade tillbaka den i Christchurch samma dag som vi åkte till Sydney, väldigt smidigt!

Det finns otroligt mycket att göra och se på Nya Zealand, både gratis-aktviteter och dyra äventyrsgrejer. Eftersom student-budgeten är något knapp, blev det inte några jätte dyra aktiviteter, men vi var nere i grottor, raftade i vattenfall och lite annat smått och gott.

Waitomo Caves.

Obligatorisk turistbild i Hobbiton.

Rafting i Rotoura.

Jag vet faktiskt inte vilken av Nord eller Sydön som är min favorit. Vi var två veckor på Nordön och en vecka på Sydön, så vi hann ju se mer av den förstnämnda. Sydön hade lite högre berg och mer dramatisk natur.. Favoritstäder är i alla fall Wellington och Queenstown! Wellington har en härligt avslappnad stämning och storstadspuls på samma gång och i Queenstown kan du göra vad som helst; Hika, alla former av äventyr, åka skidor (vintertid), shoppa, äta - ja allt man kan tänkas vilja göra på ett ställe. Dock är hela charmen med Nya Zealand egentligen naturen och småstäderna. De bor omkring 4,4 miljoner människor i landet och betydligt fler får, vilket gör att det är just mycket natur och små samhällen. Gillade Bay of Islands, Coromandel och Able Tasman starkt..

Wharariki Beach, Abel Tasman.

Efter att ha sett en del av Nya Zealand, vill jag gärna åka tillbaka igen! Dock att vara där under längre tid. Emellanåt blev det lite flängigt, eftersom att vi var en - tre dagar på varje ställe. Så nästa resa blir det mer tid till att utforska ställen och slippa stressa runt. :)


Likes

Comments

Då har jag startat blogg!
Tanken är att ni där hemma ska kunna se vad jag har för mig i Australien/ NZ. En slags dagbok under de 6 månader jag kommer att befinna mig här.

I skrivande stund har jag varit "Down under" i 5 dagar. So far so good som man brukar säga. Vi landade i Sydney och begav oss sedan till Manly, en förort strax norr om City. Gillar Manly starkt! Är en härlig avslappnad atmosfär, fina stränder och mysiga byggnader. Med färjan är du inne i City på 20 min, så kommer säkert att åka dit en hel del under våren! Manly får 5/5!

På minussidan: Min väska kom inte med planet till Sydney. Sedan dess har det varit ett projekt att dels lokalisera väskan och få den till Sydney. Så beachhäng och strosande i Manly blandades med otaliga telefonsamtal till flygbolag och frustration. Quantas skötte det hela riktigt dåligt rent ut sagt. Strulet gjorde också att jag fick boka om min flygbiljett till NZ, så åkte igår (den 9:e) istället för den 7:e som Emmy och Ogge. Nu är dock allt löst, SKÖNT!

Annars är jag i Auckland på Nya Zealand nu! Ogge (Oskar), Emmy och jag ska vara i NZ i 20 dagar innan det bär av till Sydney för skola. Är riktigt taggad på att resa runt i landet!!

Vi hörs snart!

Kramar

Likes

Comments