Idag var det äntligen dagen vi skulle börja flytta till vårt nya hem och dagen min familj kom hit för att hjälpa oss.
Efter att ha tömt papps bil som var full med saker vi fått, tex en tv och stolar, blev det en resa till Ikea.
Även fast jag var förberedd på shoppingturen med excel på allt vi skulle köpa, blev det lite kaos när vi väll var framme. Det blev mycket spring fram och tillbaka, men till slut kom vi till kassan med våra fyra vagnar. Två till vagnar blev det ännu vid varuleveransen.
Men nu sitter jag här, med värkande knä, i mitt nya hem och känner mig super nöjd. Pappa har hunnit skruva ihop det mesta och imorgon blir det att lägga till sista delarna av inredningen, så följ med om ni vill se bilder från den nya lägenheten. Nu ska jag hoppa i min nya säng.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter några tunga veckor med både PM, KU-förhör och tenta har det varit skönt med ett skolfritt veckoslut.
Vi har hunnit på julmarknad, kollat in vår nya lägenhet och idag har vi sitt den nya Solsidan filmen.
Filmen var faktiskt bra och det blev en hel del skratt som man kan vänta sig av det gänget.
Ikväll ska det ännu bli en del packning och sen bara mys.

Likes

Comments

Vi har bott här i Örebro på andrahandskontrakt i en färdigt möblerad lägenhet. När vi fick veta att vi blivit antagna blev det ju lite panik att hitta något då alla är ut efter en lägenhet och vissa får nöja sig med en soffa hos någon främmande. Vi hade tur att hitta vår lägenhet via fb, fast den som 70 kvm är onödigt stor och dyr, men det var skönt att veta att det fanns nånstans att bo när man väl kom fram. Ännu mer tur hade vi då vi fick ett förstahandskontrakt till en studentlägenhet nära universitetet(nu bor vi 4 km från uni), som vi idag fick nycklarna till. Det är en 3:a på 45 kvm med en mycket lägre hyra än nu. Vi har nu 15 dagar på oss att flytta in. Så nu gäller det att köpa möbler och styla vår lilla egna lya.

Likes

Comments

Det har hänt en heldel sen jag senast skrivit något här, och det är säkert just därför jag inte haft ork att skriva. Jag och Alex har flyttat till Örebro, Sverige för att studera, han till grundlärare och jag till jurist. Ja, jag ska bli jurist efter alla om och men. Det har inte vari helt lätt att lämna allt efter sig och börja ett nytt liv, men nångång måste man bara våga för att lyckas.
Som tur går de ganska snabbt och billigt att åka hem och hälsa på. Sitter faktiskt nu på Arlanda och väntar på att få borda.
Har funderat på att börja skriva igenom nu om min resa hit Sverige, så hoppas ni vill följa med.
~Emma

Likes

Comments

Idag åkte vi alla till ett zoo här i Bali.
Förutom att gå runt och se på djur i inhängningar som i ett "vanligt" zoo, fick vi åka på "safari".
Vi kördes alltså runt med en minibuss med stora fönster och luftkonditionering (som tur, hahaa..). Vi fick se djur från Indonesien, övriga Asien och Afrika. Dessa djur var alltså i större områden och blandade, och vi åkte genom portar från ett område till nästa.
De var sjukt coolt att komma nära djuren.

På några ställen fick vi köra genom vattnet.

De fanns inga stängsel mellan oss och djuren.

Vi kom väldigt nära detta lejon, kanske bara en meter.

De fanns även ett område som hette petting zoo, och där fick man alltså gå in till djuren och röra dem.

Likes

Comments

Det tog 24 timmar att åka från vår dörr hemma till hotelldörren, men resan gick helt okej ändå. Vi åkte via Doha i Qatar och därifrån till Bali.
Vi bor på Sanur beach, i hotellet Oasis Lagoon Sanur.
Hotellet är verkligen ett litet oasis inne i staden.
Vi bor i ett "cabana room" som har en privat pool på terassen, super lyx!
Än så länge har vi mest njutit av solen, badat och ätit god mat.
Vädret har varit super (30+) och man har lyckats få lite färg på näsan.
Imorgon blir det shopping!
Här är några bilder på hotellet.

Fick även höra jätte roliga nyheter på flygfältet innan vi steg på planet. Samma dag var vi ju på danstävling och på eftermiddagen fick vi veta att vår dans har blivit vald att representera östranyland i den nationella tävlingen i Rovaniemi!
Det är tredje gången jag tävlat (tävlingen hålls vart tredje år) och jag har faktiskt kommit till nationella tävlingen varje gång. Känner mig super lyckligt lottad.

Likes

Comments

Jag har inte haft tid att skriva då det varit fullt upp sen julen. Först hade jag en period med flera kurser och hade hela tiden något skol relaterat som skulle göras. När den perioden äntligen var över och jag trodde att jag skulle få mycket vilat, blev jag erbjuden jobb. Så dom senast veckorna har jag jobbat, dansat extra mycket då vi imorgon ska på danstävling och läst till högskoleprovet. Ja, jag var och skriva högskoleprovet förra lördagen på Åland. Varför? För att jag vill hålla alla dörrar öppna.

Men nu äntligen är jag klar med allt (förutom då danstävlingen).
Och det bästa är att jag med Alex och hela min familj ska imorgon åka till BALI!
Oj vad jag har längtat.
Ska bli super ljuvligt att åka iväg till paradiset.
Behöver verkligen få vila ut nu.

Om ni läste om planet som fick svänga tillbaka p.g.a tekniska problem så var det vårt plan till Mariehamn.
Det var faktiskt lite skrämmande, då jag kände att nåt var fel då planet började sjunka i höjd väldigt tidigt på resan. Försökte bara intala mig att jag inbillade. Men efter några minuter kom flygvärdinna fram var vi satt och ringde till kaptenen och frågade " är allt okej?" Med en seriös röst! Då blev jag rädd. Efter kanske 10 min fick vi veta att det var problem och att vi skulle landa i Helsingfors igen.Som tur gick allt bra och det visade sig att det var fel på trycket och då vårt plan var så litet och flög så lågt var det inte så farligt. Vi böt plan och kom fram två timmar sent.

Snart där.
Kolla bloggen för att följa med vår resa.☀️

Likes

Comments

Det gångna året har innehållit mycket för min del, både gott och ont. Året började bättre än bäst då vi var i Thailand med hela familjen. På våren hann det även hända andra roliga saker så som penkkis, gamlasdans och resa till Levi.

Men det som först kommer fram på då jag tänker på våren är nog hur mycket jag läste. Efter julen började jag läsa till studentskrivningarna, och efter studentskrivningarna läste jag till inträdesprov till juridiska fakulteten. Som bäst läste jag från morgon till kväll. Till juri hade jag bara 50 dagar på mig att läsa så jag kunde inte i princip ta en ända dag ledig (de är ju 2% av läsetiden), så tänkte jag åtminstone då. Jag läste så mycket att jag inte orkade göra så mycket annat. Jag märkte att saker som förr fått min på bra humör inte mer intresserade, jag orkade helt enkelt inte mer. Det som kändes skönast var nog att ligga under täcket och se på tv. Jag var inte den glada Emma jag varit, jag visste det själv, men jag hade inget annat val, jag måste fortsätta läsa.

Sommaren och studentresultaten kom. Mina resultat var bättre än jag vågat hoppas och mina föräldrar ordande den bästa festen som ett avslut på allt och studentdagen var nog den bästa i mitt liv. Allt det tunga kändes värt den stunden.

Sommaren började och jag var äntligen ledig, men den gamla Emma var inte tillbaka. Som tur gjorde jag något åt saken och pratade om hur jag mådde.
Under sommarens lopp med mycket vila och små roliga saker började jag sakta må bättre.
Blev ett litet bakslag då jag inte kom in till juridik, utan blev två poäng under gränsen och var en av de första som inte kom in. Nu efteråt känns det som det inte var meningen för mig att börja där.

Sommaren avslutades med en Parisresa där jag och Alex firade att han fyllt 18 och att vi varit 2 år tillsammans.
Efter det började skolan. Inombords var jag väldigt osäker hur det skulle kännas att igen börja skolan. Jag var rädd att det skulle bli lika tungt som året före.
Som tur har det gått bra. Hela hösten har gått jätte snabbt.

Idag mår jag mycket bättre än förra våren, och det är nog tack vare alla mina nära och kära som orkat höra på mina många gråtutbrott. Jag kanske inte ännu är lika stark som jag någon varit, men åtminstone har jag lärt mig så mycket av allt detta.
Och det är egentligen bara en sak jag önskar skulle varit annorlunda.
Jag önskar att skolan istället för att prata om att hitta motivation till att läsa och att vi borde läsa mer, skulle någon ha berättat om att det faktiskt finns en gräns hur mycket kroppen orkar. Att det inte är bra att läsa från morgon till kväll sju dagar i veckan. Någon borde ha berättat att det är okej att ta en ledig dag, hur man kan avslappna sig, för det är faktiskt inte roligt att natt efter natt drömma om texterna i böckerna. Helt enkelt berätta att man ska koppla loss och hur man gör det.

Men just nu är jag förväntans full för vad nästa år hämtar med sig. Och jag tror att jag har stora förändringar framför mig!

Gott nytt år!

Likes

Comments

God Jul alla!
Igår var det fullt upp då jag och Alex försökte hinna till alla ställen.
Morgonen började med att jag,Alex och pappa åkte till pappas släkts grav. Det har blivit en tradition att vi åker dit på morgonen, och då vi förra julen var i Thailand, var det trevligt att fortsätta traditionen i år.
Efter det blev det julgröt hos Alex farmor med deras släkt.
Därifrån åkte vi vidare till Alex mormor för att dricka glögg. Påvägen stannade vi ännu för att föra ljus på Alex farfars grav.
Till nästa var det julmatens tur, så min mamma sökte oss och sedan åkte vi till min farmor och farfar. Hos dem var hela min släkt från pappas sida så vi var över 20 stycken.
På kvällen åkte vi alla ännu hem för att upptäcka att julgubben hade hämtat alla klappar under julgranen.
Så kvällen avslutades med presentöppning.

Idag kommer min släkt från mammas sida till oss för att äta julmat och på kvällen kommer familjebekanta på ostkväll. Så idag blir det lite lugnare dag!
Och idag hinner vi äntligen bada julbastu!


Likes

Comments

Köpte lite allt möjligt i Mallorca då alla butiker var så nära vårt hotell och det fanns mycket att köpa för bra priser.
Köpte både julklapp till mamma och lillasyster. Men måste ännu hinna köpa pappas och Alex julklappar här hemma.
Till mig själv köpte jag en rock, tre blusar, en tunn tröja och öronmuffar.

Här är en del av vad jag köpte.

Rock: Springfield
Öronmuffar: six

Tröja: Springfield

Blus: Tommy Hilfiger

Likes

Comments