Snart är en hel höst termin klar och jag ska resonera kring mina tankar och idéer runt mina tre projekt som jag har gjort denna terminen, ska också berätta om hur jag ser på dessa teman och hur jag har jobbat mig fram.
Det har varit väldigt mycket jobb de senaste veckorna, och lite stressigt också, men bild är nog det roligaste lektionen på veckan och det har inte bara vart hektiskt och slitit utan väldigt roligt också. Jag tycker vi har fått en bra plan på hur vi ska jobba och när vi ska vara klara ungefär. Genom att bara fått 10 veckor på oss och sedan använda och utnyttja dom som vi vill, lär man sig att ta mera ansvar och och jobba mer självständigt. Det har också vart roligt att fått en så stor möjlighet till att göra vad man vill. Genom att ha en sådan stor tillgång till att vara ansvarsfull och självständig tycker jag att det är lättare att bli kreativ och få ut ett bra resultat.
De tre teman vi arbetat med är skräck, drömmar och identitet som vi i klassen fick röstat fram. Jag har experimenterad med olika sett och tekniker jag skulle framställa konstverken. Jag lärde mig vilka som var roligast, svårast, nyttigast och det jag var bäst i.
Jag har använt mig av fotografering och photoshop på både skräck och identitets projekten, och gjorde en målning på projektet "drömmar" vilket jag tyckte var den roligaste uppgiften då jag har haft mycket problem med photoshop och tycker det är mycket roligare att måla. Jag har inte riktigt fått inspiration från någon speciell källa eller konstnär, utan jag har för det mesta suttit och tänk och sedan har det bara "poppat" upp en massa idéer efter ett tag. Jag har mer gått ut efter det jag tycker är intressant och roligt, och jag tycker att jag fick ut den kontentan och synpunkt som konstverken skulle vara inriktade på mest, som tankar och syften till konstverken.
Alla kan se och tänka på ett konstverk på tusen olika sett men detta är hur jag tänker när jag ser dessa tre.


Mitt första projekt " Fear of Me"
Detta är mitt första projekt som förmedlar en känsla av skräck. Jag blev nöjd med resultatet eftersom den förmedlar de känslorna jag vill ha på ett tydligt sätt. Denna bilden ska symbolisera "rädslan för sig själv" att inte kunna hantera sig själv eller vara rädd för att göra någon illa. Det kan bero på en sjukdom eller bara ens egen personlighet. Man kan t.ex vara beroende av vad som helst från att dricka för mycket eller stjäla grejer eller slå folk. Alltså känslor som man får en kick av i ett beroende men som fortfarande har konsekvenser till att tappa kontrollen och låta den "onda" personligheten i en bestämma. Som triggar igång den arga och dumma sidan. Det blir bara en stor kick som vissa sedan kan må bra av men vill inte vara med om konsekvenserna.
Detta projektet var det svåraste, men ändå det projektet jag lärde mig mest av. Det tog ganska många lektioner eftersom det var mycket strul. Jag hade väll tänkt mig att det skulle vara lättare än vad det faktiskt var. Det som gjorde allt så svårt vara handen på axeln eftersom det är två olika bilder som man behövde klippa ihop och anpassa till varandra. Så det slutade med att jag fick klippa ut vissa delar och fixa mycket med färgskalor och så vidare. Sedan har det varit mycket krångligt med denna datorn då allt bara var borta en dag och jag fick göra om allting vilket inte var så roligt.
På bilden ser du två identiteter/bilder av mig som ska visa dessa känslor.
Jag använde mig av photoshop som metod för att skapa detta konstverk, och klippt och klistrat för det mesta och redigerat med färger och nyanser.
Jag har lärt mig behärska photoshop under detta projekt. Jag har lärt mig hur man använder det mer och hur man hanterar det. Photoshop är ett väldigt komplicerat program som kräver mycket kunskaper och till och med utbildning, så jag tar inte för givet att jag ska kunna allting med en och samma gång men försöker bli bättre på det jag inte är så stark i. Men under denna terminen har jag lärt mig mer i Photoshop än vad jag någonsin har gjort, eftersom jag jobbade med det i två av
mina projekt. Jag tycker att det är viktigt att jobba med det som man är svagare i, både för utmaning och kunskap.
När jag gjorde denna bilden tänkte jag som sagt mycket på utmaningar, och att det är okej att göra fel. Om man slappnar av och inte tänker hela tiden att man måste göra efter alla sina planer och inte göra något fem så blir konstverket mer personligt och kreativt enligt mig.Mitt andra projekt " The Dreaming Girl"

Här är min målning om ämnet "drömmar", vilket jag blev riktigt nöjd med, speciellt det mörkare ögat och läpparna. Denna målningen ska symbolisera frihet och självständighet. Den kommer inte handla om just mig som individ, utan en hel nationalitet eller folkkaraktär. Det är många länder som är i underlägsenhet och är i krig, som vill komma ut från deras lilla bubbla och agera som man själv vill, tala för sig själv och stå på egna ben. Den förmedlar frihet och självständighet och att inte bli påverkad av samhället.
Jag har använt mig av både vattenfärg och acrylfärg, för att lättare kunna blanda ut och ihop färgerna och göra färgen mer koncentrerad på vissa ställen.
Jag har tänk på att matcha färgerna så gott det går och variera så det blir många olika färger. Jag tänkte på att används mycket glada färger så det blir en färgstark målning.
Detta projektet var en liten utmaning, men jag har lärt mig mer om att matcha färger i olika nyanser, och att man inte behöver ha alla detaljer i ett konstverk och utelämna vissa saker som att ansiktet inte har någon panna eller hårdfäste, och att kroppen bara faller ut i trådar. Konst ska inte vara perfekt, och kreativitet är att göra misstag. Med att göra något kreativt av misstag menar jag att man ska försöka använda sig av sina fel och arbeta med det man har. Då blir den mer speciell och ovanlig. Som när jag spillde svart färg på det mörka ögat. Då började jag kladda lite och dra ut det svarta i färgen. Jag tycker det blir riktigt bra faktiskt. Detta projektet var det roligaste, och det jag vart bäst i. Men det har varit mycket jobb med det, det tog nog tre eller fyra lektioner men sedan har det vart folk och kladdat på den så jag gick till extrabilden och höll på att försöka fixa det så bra som möjligt, så det var lite tråkigt.Mitt tredje projekt " The Other Side"

Mitt sista projekt om identitets konst var nog den lättaste och snabbaste. Jag ändrade tankarna lite om hur jag skulle göra den och det slutade med att jag formade in bakrunden på halva sidan av ansiktet så att den matchade in i naturen, den ska visa en lite vildare och galnare sida.
Jag blev mycket nöjd med resultatet och tycker det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Idén med att blanda in halva ansiktet med naturen var först ett "misstag" vilket blev till något mer bättre och kreativt.
Med detta projektet vill jag förmedla en annan sida av mig, en vildare och galnare sida vilket jag tror de flesta människor har, iallafall en annan identitet. En annan sida av sig själv behöver inte bara vara vild och galen som jag förmedlat här, utan det kan vara en ledsen sida, cool sida och så vidare. Jag tror inte att någon människa har en blank personlighet, utan man förändras av t.ex människor eller sammanhang.
Jag har använt mig av photoshop, och jag tyckte det var lättare den här gången med mindre krångel och inte lika svår uppgift om man jämför med mitt första projekt "fear of me". Jag har klippt och klistrat för det mesta, suddat ut på halva ansiktet och skuggat ihop bakgrunden och mitt ansikte.
När jag arbetate med denna bilden var meningen egentligen att jag bara skulle ha naturen som bakrund men när vi satt och klistrade och höll på med olika nyanser upptäckte vi detta vilket jag tycker ser riktigt coolt ut. Detta kanske inte riktigt var ett misstag men det var iallafall något som inte var förväntat. Jag tyckte att detta blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Jag tycker man får fram mer den vildare sidan. Eftersom jag från början bara skulle ha det hårda sminket på halva ansiktet.
Om jag hade mer tid eller fått göra om den skulle jag fokusera och jobba mer med nyanser och färger eftersom bilden just nu är lite gul, men det är inte hela världen, jag tycker den blev cool end
Jag tycker det har vart en rolig termin. Arbetarna har gått mycket bra, men det har självklart vart lektioner som har varit jätte stressiga. Speciellt sista veckan när vi skulle bli klara med alla projekt och ha en redovisning samtidigt. Jag tycker dock att jag löste allt bra med redovisningen och att bli färdig med projekten. Men om jag kollar tillbaka ser jag hur mycket jag har utvecklats och lärt mig. Både i mina texter, hur jag planerar och i helhet min driftkraft till att vilja bli bättre och nå högre. Så om jag hade vart som jag är nu i början av terminen hade självklart min planering och prestation vart bättre, men det handlar mer om hur jag har utvecklats och jag är riktigt nöjd ändå. Jag tycker jag har fått fram både bra historia bakom konstverken, och tycker resultatet på alla tre blev svin bra. Jag har använt mig mycket av mina misstag på alla tre projekten, och det tycker jag verkligen satte pricken över it. Det gjorde dem mer kreativa och unika. Så mitt största tips till att göra ett kreativt konstverk är att våga göra misstag. En annan sak som jag lärt mig under terminen om andra är att många har svårt att bestämma sig vad man ska göra eftersom man har en sådan stor möjlighet att hitta på precis vad man vill. När man har för många alternativ kan det nästan bli hjärtstopp och man kan inte bestämma sig ,mitt andra tips är då att bara ta fram två eller tre olika material att börja med, och välja efter det. När man har för många alternativ blir det så svårt att bestämma sig. Om man tänker sig själv när man ska gå och köpa glass. Det är ju omöjligt att välja bara en smak när man går till en stor glass bar. Om man istället har en större begränsning, och kanske bara har fem eller fyra olika glassar att välja på blir valen mycket klarare och säkrare. Så var begränsad för att bli gränslös.
I mina projekt har jag också tänkt på att använda mycket utmaningar för att utvecklas, sen gillar jag också utmaningar för det är spännande och lärorikt. Jag har valt att döpa alla konstverk jag har gjort, valde också att skriva alla på engelska eftersom det lät coolare och mer proffesionellt. Att skaffa ett namn till de tre olika projekt tyckte jag var väldigt viktigt för att förstå handlingen
eller meningen med dom. Då kan man lättare få en bild av vad bakgrunden handlar om, och förstå vad jag vill komma fram med.

Emma Levin
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 127 Readers

Likes

Comments

Jag har valt denna konstnären "Phil Hansen" för han jobbar med mycket kreativ funktioner och ett spännande arbetssätt då han använder sig av sina begränsningar och gör mycket konstruktiv konst. Phil är bosatt i Amerika/Minnesota, är född 1979 och är en mycket känd konstnär.
Sedan high school har han lidit av permanent nerv skada vilket gör att han darrar eller skakar i händerna konstant. Phil kan då inte måla stadigt, detta var ett stort problem för Phil då han hoppade av art school och slutade med konst helt, han hade inget hopp kvar, men efter att ha grubblat och pratat med sin neurolog, kom han fram till att använda sig av hans nerv skada i sin konst. "Embrace the shake" gjorde honom till en världskänd, mycket kreativ konstnär.
Han började med att bara kladda med endast en pennan, som sedan blev till dessa coola ansiktena, och även om det inte var den konst han var passionerad för, kändes det fortfarande bra för honom, han hade äntligen lärt sig att göra konst på sitt eget sätt, och bli mer kreativ än han någonsin kunnat bli.

När han började anpassa sig till sin skada kom han på ännu mer sätt att använda sig av sina begränsningar, som att doppa fötterna i färg och gå på en duk, han kom på att genom att jobba på större material, hade hans nerv skada inte någon betydelse, handen
Han förklarar också att man inte behöver jätte dyr utrustning med en massa coola penslar, utan att arbeta med det man har. Han säger att han inte kunde tänka kreativt med vanlig konst utrustning, eftersom man då har så många olika val och alternativ på hur man ska göra nästa konstverk. Phil använder sig alltid av sina begränsningar, han tycker då att det är lättare att komma på idéer genom att hålla sig "inside the box" och att vara begränsad. Phil försökte sig då på utmaningen med konstverk som endast kostar under 1 dollar, ibland använder han inte äns penslar, utan målar med händerna.
Han gick till starbucks och frågade efter 50 pappers muggar och använde några gamla pennor han hittade hemma, konsverket kostade honom då endast 80 cent, som blev till en mycket kreativt och coolt konstverk. Det blev en klargörande för honom att vara begränsad för att bli gränslös, kan man bli mer kreativ än att leta efter begränsningar? Det är mycket lättare att få impulser eller idéer med få möjligheter och jobba med det man har.

Han började med ett projekt som kallades för "goodbye art" vilket innebar att varje skapelse förstördes när det hade blivit klart. Han började med att bygga upp en bild av Jimi Hendrix av endast tändstickor, som han sedan brände upp med än gång. Han började jobba med tillfälliga material, han spottade ut mat på en duk som sedan bildade ett ansikte, tatuerade en banan som ruttnade bort, fryst vin som smälte, och ritade med trottoars kritor som sedan förstördes när folk gick på det. Genom att förstöra varenda projekt lärde han sig att släppa taget, av utfall och ofullkomlighet. När han förstört konsverket kände han sig neutral och redo att starta ett nytt projekt då det enda som var kvar var filmer eller foton av dom.

Jag har valt två konstverk av Phil Hansen som jag tycker är extra speciella.
Den första handlar om att variera sig och att lita på andra som en bas för projektet. Konstverket heter "A Moment" och är gjort 2007.
I sex dagar levde han framför en wed camera, han sov på golvet och frågade folk att ringa honom och dela en historia med honom om hur livet förändras. Historierna blev konsten medans han skrev dom på en stor duk vilket sedan blev till vacker sammanhållande konstverk . Jag tycker att den beskriver gemensamhet och kamratlighet. Jag gillar att han inte bara gjorde en målning och bara "här är den" utan att han har en historia bakom den, eller till och med 692 stycken olika historier. Han tillägger sammanhang med emotionell krok och visar den tekniska sidan vilket gör det till ett konstverk.

Min andra favorit heter "48 Women" och är gjord 2004, den är 1,93 meter hög och 3,05 meter bred. Detta är ett porträtt av den dömde seriemördaren Gary Ridgway, "The green river killer".
I början av 1980 började prostituerare försvinna på gatorna, och hittades sedan döda, oftast vid floden "Green River". Alla offren hade strypts efter samlag och det blev bara fler och fler tjejer som började försvinna. Han skickade anonyma brev till tv-stationer och beskrev i minsta detalj vad han hade gjort med offrens kroppar. 2001 blev han gripen och 2003 erkände han alla de 48 morden och fick livstids fängelse.
På nära håll ser man att porträttet är gjort på miniatyr foton av några av de 48 offren, på bilden är det nästan 12 000 bilder på dessa offren. Det här porträttet har fått mycket hat eftersom många kan tro att man ger cred och härlighet till Gary Ridgway, men om man inte tar upp detta kommer vi aldrig se hans ansikte igen, och glömma alla 48 kvinnor.
Jag tycker denna tavlan får fram en massa känslor, den är både intressant och har en viktig, mycket seriös historia bakom sig. Han har byggt upp tavlan på ett smart sett, då man kollar närmare ser man alla dessa mördade kvinnor som seriemördaren har skuld för, som en påminnelse för hans beteende och det han har åstadkommit.


  • 132 Readers

Likes

Comments

Nu är jag klar med min projekt om identitets konst. Jag ändrade tankarna lite om hur jag skulle göra den och det slutade med att jag formade in bakrunden på halva sidan av ansiktet, en lite vildare och galnare sida.
Jag blev mycket nöjd med resultatet och tycker det blev mycket bättre än vad jag hade tänkt mig. Idén med att blanda in halva ansiktet med naturen var först ett "misstag" vilket blev till något mer bättre och kreativt.
Med detta projektet vill jag förmedla en annan sida av mig, en vildare och galnare sida vilket jag tror de flesta människor har, iallafall en annan identitet.
Jag har använt mig av photoshop, och jag tyckte det var lättare denn gången med mindre krångel och inte lika svår uppgift om man jämför med mitt första projekt "fear of me". Jag har inte riktigt kommit på ett namn till bilden men jag ska försöka komma på ett tills redovisningen iallafall. Jag har klippt och klistrat för det mesta, suddat ut på halva ansiktet och skuggat ihop bakrunden och mitt ansikte.
När jag arbetate med denna bilden lärde jag mig mer om att göra misstag och att göra bra saker av dom.
Om jag hade mer tid eller fått göra om den skulle jag fokusera och jobba mer med nyanser och färger eftersom bilden just nu är lite gul, men det är inte hela världen, jag tycker den blev cool endå.
Riktigt nöjd!

Likes

Comments

Idag har jag startat med det nya projektet "identitet". Denna gången har jag sminkat halva mitt ansikte mycket skarpt, och sedan lämnat den andra delen av ansiktet osminkad. Med denna bilden vill jag förmedla olika sidor av olika individer, hur en människa kan förändras av lite smink, eller hur mer bekväm man kan bli i sig själv av bara lite smink. Jag kommer sminka halva mitt ansikte för att visa en annan sida av mig. Just smink kan betyda så mycket olika för olika människor, vissa använder det för att få bättre självförtroende, för att utrycka sina känslor, bli en helt ny människa eller bara en hobby.
Jag gillar smink för det första för det är kul, och hur man kan förändra ansiktet och se helt annorlunda ut.
Med denna bilden vill jag förmedla att det är okej att använda smink hur man vill eftersom de är ett negativt ämne enligt många. Många tror att man använder smink för att man inte tycker om sig själv, men jag vill visa att allt ör okej, om det känns bra, varför inte?
Nästa lektion ska jag fortsätta med bilden på photoshop, fixa med färger och kanske lägga till lite mer smink.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar med min målning om ämnet "drömmar", vilket jag blev riktigt nöjd med, specielt det mörkare ögat och läpparna.
Jag tycker jag fick fram de jag ville symbolisera.
Den förmedlar känslan av frihet och självsäkerhet, som jag har berättat innan ska den förklara människors syn på frihet och självständighet, att stå på egna ben och inte bli begränsad av samhället.
Jag har använt mig av både vattenfärg och acrylfärg, för att lättare kunna blanda ut och ihop färgerna och göra färgen mer koncentrerad på vissa ställen.
Jag har tänk på att matcha färgerna så gott det går och variera så det blir många olika färger.
Detta projektet var en liten utmaning, men jag har lärt mig mer om att matcha färger i olika nyanser, och att man inte behöver ha alla detaljer i ett konstverk och utelämna vissa saker, konst ska inte vara perfekt, och kreativitet är att göra misstag.
Jag har gjort några fel men jag har använt mig av detta och gjort något bra av det, som det mörkare ögat tillexempel, eftersom jag råkade spilla mörk färg där.
Men utmaningar är bra och nyttigt och det gillar jag:))

Likes

Comments

Här ser man min process från imorse till nu. Jag är hittills väldigt nöjd och tycker att jag har gjort ett bra jobb. Det blev mycket bättre är vad jag hade förväntat mig eftersom jag trodde att jag skulle bara kladda med alla färger. Jag gjorde det högra ögat mer svart för att variera och visa en lite mindre glad sida och kanske lite mer verklighet. Jag har också dratt ut färgerna utåt för att visa mer längtan till frihet och en önskan. Jag har använt mig av akvarell, vattenfärg och lite svart tusch. Jag använde både akvarell och tusch för att både få skarpare färger och även blanda ihop dom som då är enklare med tusch. Om jag skulle gjort det bättre denna lektionen skulle jag målat färgerna så dom passar in mer med varandra eftersom jag bara målade en massa färger men allt ska inte vara perfekt i konst.
Nästa gång ska ja utveckla alla färger, göra de större och bredare och måla mer på halsen. Sedan ska jag bara finputsa lite och sedan är jag nog klar:))

Likes

Comments

Här kommer en liten bild om det nya projektet "drömmar" om frihet. I tidigare inlägg har jag berättat vad den ska spegla men jag ska i största del fokusera på längtat till frihet. Jag är väldigt nöjd med min idé och vad jag har kommit på hittills. Jag tycker det är riktigt roligt att måla och ser fram emot nästa lektion.
Hittills tycker jag att konstverket ser riktigt bra ut, det är mycket detaljer och atbete som är svårt men jag gillar utmaningar:) Hoppas på att bli klar nästa lektion.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar med mitt skräckprojekt, som förmedlar en känsla av skräck. Jag blev nöjd med resultatet eftersom den förmedlar de känslorna jag vill ha på ett tydligt sätt. Denna bilden ska iallafall symbolisera "rädslan för sig själv" att inte kunna hantera sig själv eller vara rädd för att göra någon illa. På bilden ser du två identideter/bilder av mig som
ska visa dessa känslor.
Jag använde mig av photoshop som metod för att skapa detta konstverk, och klippt och klistrat för det mesta och redigerat med färger och nyanser.
Jag har lärt mig behärska photoshop under detta projekt. Jag har lärt mig hur man använder det mer och hur man hanterar det.
Photoshop är ett väldigt komplicerat program som kräver mycket kunskaper och till och med utbildning, så jag tar inte för givet att jag ska kunna allting med en och samma gång men försöker bli bättre på det jag inte är så stark i. Jag ska också börja med projekt som är en lite utmaning och annourlunda som jag inte har gjort så mycket innan som kan ge påföljder till högre betyg.

Likes

Comments

Denna lektionen hade jag tänkt att bli klar med mitt första projekt "skräck konst" som tagit för lång tid nu. Det har har varit så mycket strul och denna lektionen blev det ännu mer. Får antagligen börja om igen. Men jag har dock börjat skissa och förberätt för mitt andra projekt "drömmar". Just nu har jag inte lust med mer photoshop eftersom den har bråkat soppas mycket. Nästa lektion får jag antagligen börja på projektet "drömmar" men får se hur mycket jag kommer behöva göra på skräck konsten. Så nästa lektion får jag jobba i max fart, är så stressad:/

Likes

Comments

I detta temat "drömmar" ska jag måla och använda mig av mycket acryl i många olika färger. Jag ska måla ett ansikte som går ut i trådar av olika nyanser. Jag vill måla detta projektet eftersom det har vart svårt och strulat med att använda photoshop, får variera mig lite nu och får hoppas att slutresultatet blir bra. Denna målning ska synbolisera frihet och självständighet. Den kommer inte handla om just mig som idivid utan en hel nationalitet eller folkkaraktär. Det är många länder som är i underlägsenhet och är i krig, som vill komma ut från deras hämska bubbla och tänka och agera som man själv vill, tala för sig själva och och stå med egna ben.

Likes

Comments