Fälttävlanskurs!

Hela denna helg har bestått av hästar, hästar och hästar. I fredags åkte jag mot Falkenberg för att medverka på en fälttävlanskurs för Ulf Johansson. Fredagen galopperade vi på stranden, Sabine var väldans pigg så fick hålla mig ute i vattnet vid galopperna. Men så härligt det var. Trodde Sabine skulle tycka vattnet var läskigt men gick riktigt bra. Perfekt start på helgen.
På lördagen var det två pass fälttävlan. Mitt första pass var 11.00, då gick vi igenom lite olika hindertyper och testade dem också. Stock - kulle - stock, hus m.m. Ulf sa att en häst som tävlat såpass höga klasser (140cm för Sabine) brukar inte ha särskilt stora problem med att tycka hinder är läskiga. Gick verkligen över förväntan! Bara jag skärpte till mig och höll tillräckligt bra med fart hoppade hon RIKTIGT fint!!!
Därefter var det dags för lunch, god kycklinggryta med ris.


Pass två kl. 15.30 hade Sabines taggade känsla från förmiddagen försvunnit lite, en småtrött flicka var det som ändå gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi hoppade vatten. Oj vad kul det var!

Söndagen hade jag mitt första pass 9.30 och då gav vi oss på gravarna. Sabine tyckte det var lite läskigt men efter bra hjälp av Ulf så kom vi över. Därefter hoppade hon det bra, bara jag höll farten såklart!

Sista passet 14.00 var menat att hoppa en hel bana. Blev elva språng med stenröse, två smalhinder i linje med sex galoppsprång, grav, hus, stock - kulle - stock, svart stor plastrulle, stock, vatten, grönt hinder. Sååååå nöjd!!! Fick med en trött Sabine hem. ?
  • 5 visningar

Gillar

Kommentarer